واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
رییس ستاد نماز جمعه تهران :با انتشار اوراق وقف همه می توانند جزو واقفان قرار گیرند تهران-ایرنا- به اعتقاد رئیس ستاد نماز جمعه تهران با انتشار اوراق وقف دیگرهیچ پروژه بر زمین مانده ای در کشور باقی نمی ماند و همه می توانند در پروژه وقفی شریک و جزو واقفان قرار گیرند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد اجرایی اوراق وقف، حجت الاسلام والمسلمین سید یدالله شیرمردی، با اشاره به انتشار اوراق وقف در کشور برای ساخت بیمارستان ویژه بیماران مبتلا به سرطان گفت: انجام وقف به صورت مشارکتی کار جدیدی نیست و بسیاری از مساجد، حسینیه ها، آستان قدس رضوی و سایر موقوفات بزرگ به صورت مشارکتی ساخته شده و چندین واقف داشته اند.
شیرمردی ادامه داد: در ساخت برخی از مساجد مثلاً یک واقف تهیه مصالح، یک واقف، وقف زمین، دیگری وقف تجهیزات و ... را بر عهده داشته است، هر صحن آستان قدس رضوی نیز توسط یک یا چندین واقف ساخته و وقف این آستان شده است.
حجت الاسلام شیرمردی انتشار اوراق وقف را اقدامی خوب برای استفاده از ابزار روز در خصوص سنت وقف دانست و گفت: در گذشته نیز موقوفات ارزشمندی برای درمان و بهداشت مردم صورت گرفته است، مثلاً موقوفه نمازی در شیراز موقوفه ای است که برای درمان مردم وقف شده بود، اما وقتی واقف متوجه شد که مردم به دلیل آلودگی آب دچار بیماری می شوند با وقف 70 تا 80حلقه چاه و در اختیار قرار دادن آب و ایجاد تصفیه خانه آب سالم، موجب کاهش بیماری ها در زمان خود شد.
وی افزود: ممکن است افراد به اندازه ای دارایی نداشته باشند که بتوانند به تنهایی موقوفه ای ایجاد کنند اما اکنون با انتشار اوراق وقف همه می توانند در پروژه های وقفی شریک و جزو واقفان قرار گیرند.
مدیرکل پیشین اداره کل اوقاف و امور خیریه استان تهران با تأکید بر اینکه اگر در خصوص اوراق وقف فرهنگ سازی صحیحی صورت بگیرد، هیچ پروژه بر زمین مانده ای در کشور باقی نخواهد ماند، تصریح کرد: در حال حاضر در کشورمان وقف با دو مسئله جدی مواجه است: یکی موقوفه خواری و دوم عمل نکردن به وقف، که هر دوی این عوامل موجب صدمه دیدن فرهنگ غنی وقف شده است.
وی به موقوفات گسترده ای که در تهران وجود داشته اشاره کرد و گفت: امیر کبیر از لویزان تا شوش را وقف کرده بود، اکنون این موقوفه کجاست؟ بخش های زیادی از شمیرانات وقف بوده چرا اکنون این موقوفه ها وجود ندارد؟
حجت الاسلام شیرمردی افزود: مردم وقتی می بینند به نیت واقفان عمل نمی شود، انگیزه وقف را از دست می دهند و احساس می کنند اگر وقف کنند موقوفه آنها نیز به سرنوشت موقوفات گذشته دچار می شود. بر همین اساس مردم خیّر کشورمان با تأسیس مؤسسات خیریه در اصل وقف انجام می دهند اما بدون اطلاع از قانون وقف و بدون اینکه نام وقف را بر روی آن بگذارند.
وی با پیشنهاد تأسیس بنیاد موقوفات در سازمان اوقاف با هدف نظارت دقیق بر عمل به نیت واقفان و حفاظت از موقوفات، گفت: سود موقوفات فقط باید در محل مد نظر واقف صرف شود. همچنان که پول نذورات امامزادگان باید در امامزاده مورد نظر مورد استفاده قرار گیرد.
رئیس ستاد نماز جمعه تهران بر لزوم آگاهی کامل متولیان موقوفات در خصوص احکام وقف، حق الله و حق الناس تأکید کرد و گفت: موقوفه خواری باید از درون موقوفات ریشه کن شود و سازمان اوقاف نیز در این راستا باید با ریشه کنی موقوفه خواری انقلابی را ایجاد کند.
وی بر وجود 70 تا 80 درمانگاه و بیمارستان موقوفه در تهران نیز اشاره کرد و گفت: بیمارستان هایی بودند که به کمک وقف ساخته شده اند اما پس از ساخت، همان مبالغ بیمارستان های خصوصی از مردم گرفته می شد و موقوفه بودن یا نبودن بیمارستان فرقی به حال مردم نداشت، باید مراقب باشیم که بیمارستان تخصصی ویژه بیماران مبتلا به سرطان به این سرنوشت دچار نشود و تمهیداتی اندیشیده شود که هزینه درمان در آن برای مردم کمتر باشد.
حجت الاسلام شیرمردی تصریح کرد: برای اداره این بیمارستان، تأمین هزینه های کادر درمانی و خدماتی، نگهداری از ساختمان، نوسازی و بازسازی آن طی سال های بعد و ... باید فکری اندیشید.
اجتمام**3377
انتهای پیام /*
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]