واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
عضو جبهه پایداری در مجلس:طرحی با ۱۱۳ رأی برای حفظ حقوق هستهای آماده کردهایم / کسی حق ندارد در چارچوب مذاکرات از اصول خارج شود
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: تحولی که در اطلاع رسانی مذاکرات ژنو صورت گرفت از نکات برجسته جمهوری اسلامی بود و شاهد یک اجماع ملی روی دفع و رفع تحریمها بودیم.
به گزارش نامه نیوز، محمدجواد کریمیقدوسی عضو کمیسیون سیاست خارجی و امنیت ملی مجلس عصر امروز در نشست خبری بایدها و نبایدهای مذاکرات گام نهایی توافقنامه ژنو که در کاخ مطبوعات برگزار میشد با بیان اینکه امروز نسبت به 6 ماه گذشته در مجلس تفاوت چشمگیری نسبت به بحث مذاکرات هستهای پیشآمده است، اظهار داشت: در ابتدای مذاکرات هسته ای ایران و غرب که بحث مذاکرات پیش آمد، مردم و نمایندگان دغدغههای مختلفی داشتند که مطرح شدن این موضوعات در مجلس بسیار سخت بود.
کریمیقدوسی ادامه داد: تحولی که در این مدت در اطلاعرسانی صورت گرفت یکی از برجستهترین موضوعاتی بود که در جمهوری اسلامی به چشم میخورد و ما شاهد یک اجماع ملی در بحث مذاکرات و یک اجماع روی دفع و رفع تحریمها و دور کردن تحریمها با حفظ مواضع اصولی بودیم.
وی با اشاره به بیانیهای که صبح امروز در صحن علنی مجلس و با امضای 182 نماینده قرائت شد، گفت: در این بیانیه که در چارچوب خواستههای ملت تهیه شده به تشویق تیم مذاکرهکننده پرداختیم و در عین حال این امر در بازدارندگی تیم مذاکره کننده تاثیرگذار است.
عضو کمیسیون سیاست خارجی و امنیت ملی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: محور اصلی این بیانیه توجه تیم مذاکرهکننده به معاهده ان پیتی است و به این مسئله اشاره شده است که کسی نباید از این چارچوب خارج شود.
کریمیقدوسی بیان کرد: در بندی از این بیانیه آمده است که هرگونه توافق با 1+5 نباید برخلاف این معاهده نامه باشد و نمایندگان تخلفکننده که خارج از ان پیتی عمل میکنند، با همین سازوکار معرفی خواهند شد.
وی افزود: یکی از دلایلی که باعث شد این بیانیه شکل بگیرد گزارشهای متوالی بود که از وزیر امور خارجه و تیم مذاکرهکننده بدست می آمد.
عضو کمیسیون سیاست خارجی و امنیت ملی مجلس در ادامه سخنانش با اشاره به جلسه صبح امروز با وزیر اطلاعات و اعضای تیم مذاکرهکننده گفت: در این جلسه تمامی دغدغهها را با صراحت بیان کردیم.
کریمیقدوسی تاکید کرد: ما امروز شاهد یک اجماع در بین نمایندگان هستیم.
وی ادامه داد: ما برای حفظ حقوق هستهای طرحی را با 113 رای آماده کردیم که متاسفانه در صف انتظار مجلس قرار گرفته است.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید با توجه به اینکه دور بعدی مذاکرات در فروردین ماه است و این زمان با تعطیلات در ایران مصادف شده است و علت این موضوع چیست، گفت: گزارشی که اقای عراقچی به ما داده است در جلساتی که برگزار شده به این توافق رسیده که 5 دوره مذاکره وجود داشته باشد و آخرین آن نیز تیرماه که زمان پایانی 6 ماه است، توافق شده است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس همچنین به طرح سوال از عباس عراقچی معاون ظریف اشاره کرد و بیان کرد که پیام های راهپیمایی 22 بهمن و فرمایشات مقام معظم رهبری را با وی مطرح کرده است.
عضو کمیسیون سیاست خارجی و امنیت ملی مجلس با اشاره به زمان قید شده در توافقنامه ژنو گفت: در لحظه بازگشت تیم هستهای از وین عدهای توافقنامه را ترجمه کردند و اولین سؤالی که برای ما در این زمینه پیش آمد این بود که مدت زمان متعهد شدن در توافقنامه چند سال بوده است.
کریمی قدوسی با یادآوری اینکه کارشناسان هستهای کشورمان به توافق 50ساله ژاپن اشاره داشتند، افزود: ژاپن با تمام توجه به برنامه بلندمدت، 30تن پلوتونیم به دست آورده است ولیکن ما حتی یک گرم از آن را نداریم.
وی ادامه داد: امروز یکی از تحمیلات، برنامه زمابندی بلند مدت در گام نهایی است که البته یکی از دغدغههای مورد لحاظ خط قرمز ماست.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس درباره قیاس دورههای گذشته مذاکرات با مذاکرات فعلی گفت: در همه ادوار مذاکرات اطلاعات لازم را کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس به دست آورده است.
کریمی قدوسی یادآور شد: در دوره قبلی مذاکرات موضع جمهوری اسلامی از موضع قدرت، اقتدار و طبق تعبیر آمریکاییها رویکرد سخت بوده است.
وی با بیان اینکه در ابتدای این دوره از مذاکرات در موضع قدرت بودهایم، خاطرنشان کرد: موضع سخت و نرم، 2 موضعی است که در مذاکرات باید رعایت شود. اگر در موضع سخت قرار بگیریم، به موقعیتهایی میرسیم و موضع نرم نیز باعث میشود که حتی مذاکره کنندگان کت خود را هم بر روی میز بگذارند.
عضو کمیسیون سیاست خارجی و امنیت ملی مجلس با اشاره به مذاکراتی که در دوره قبل و زمان سعید جلیلی انجام میشد، گفت: در آن دوران حتی مکان مذاکرات را هم ایران مشخص میکرد و نمونه بارز آن حضور اشتون و تیم مذاکره کننده خارجی در بغداد بود که به خواست جلیلی انجام شد.
کریمی قدوسی افزود: در دوران سعید جلیلی بعد از آلماتی2 گفتیم اگر بخواهند غنیسازی 20درصد رقیق شود هموزن آن باید لغو تحریمهای بانک مرکزی و لغو تمام تحریمهای بانکی صورت گیرد.
وی تأکید کرد: اگر تیم مذاکره کننده هستهای امروز بخواهد با رویکرد نرم در مذاکرات به جلو رود، اقای ظریف علاوه بر اینکه در دوره قبل مذاکرات کتش را گذاشته باید ساعت و انگشترش را نیز در بیاورد و بر روی میز بگذارد.
عضو کمیسیون سیاست خارجی و امنیت ملی مجلس در پاسخ به سؤالی که پرسیده شد مقام معظم رهبری بحث نرمش قهرمانانه را مطرح کردند جای نرمش قهرمانانه کجاست، پاسخ داد: تعبیر نرمش قهرمانانه بسیار حکیمانه و دقیق است. این تعبیر را باید در کنار مواضع شفاف و دقیق مقام معظم رهبری گذاشت. تعبیر نرمش قهرمانانه این نیست که بعد از برنامه اقدام مشترک، طرف مقابل برای ما عرض اندام کند.
کریمی قدوسی در ادامه سخنانش با اشاره به یکی از گفتوگوهای تلویزیونی وزیر امور خارجه گفت: هنگامی که مجری صدا و سیما از وی پرسید آیا اقدام اروپا در مورد تحریمها نقض حقوق بشر است، گفت نه ما این را نقض حقوق بشر نمیدانیم ولی ما؛ در تعجب هستیم که چرا رئیسجمهور و حتی وزیر خارجه در مقابل این مواضع آشکار غربیها موضعگیری رسمیای اتخاذ نمیکند.
وی همچنین با اشاره به یکی دیگر از مصاحبههای وزیر امور خارجه با رسانه ملی گفت: وقتی مجری صدا وسیما از ظریف پرسید که پاسخ شما به توهینهای مقامات آمریکایی چیست، گفت من تعجب میکنم که عدهای در داخل به اینگونه اظهارات آمریکاییها اهمیت میدهند.
عضو کمیسیون سیاست خارجی و امنیت ملی مجلس تصریح کرد: نرمش قهرمانانه با رفتار دولتمردان هیچ تناسبی ندارد.
به گزارش فارس، وی ادامه داد: بعد از ژنو جلسهای در کنگره آمریکا برگزار شد اما این جلسه به ظاهر بود در این جلسه وقتی از دولتمردان آمریکایی سؤال شد که دستاورد شما در این توافقات چه بوده است، آنها گفتند ما در مقابل ایران یک فاکتور اقتدار داریم و آن تحریمهاست اما ایران سه فاکتور اقتدار داشت که آب سنگین اراک، غنیسازی 20درصد و تحقیق و توسعه در مباحث هستهای بود که ما در مرحله اول این مذاکرات این سه فاکتور را از آنها گرفتیم اما آن یک فاکتور را به آنها ندادهایم.
1392/12/25
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 89]