واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
روز خونین دیار حلبچه تهران- ایرنا- بیست و شش سال از حمله ی شیمیایی رژیم بعث عراق به شهر حلبچه می گذرد، روزی که مردمان بی دفاع، آماج غیرانسانی ترین جنایت ها قرار گرفتند و بمب های شیمیایی میهمان ناخوانده این شهر شد و با خود مرگ را برای ساکنان این دیار به همراه آورد. رویداد تلخی که یک سند تاریخی و حقیقتی فراموش نشدنی برای آیندگان است.
بیست و پنجم اسفند 1366 هجری خورشیدی رویدادی تلخ در تاریخ زندگی بشر رخ داد، روزی که جهان در غمی شگرف فرو رفت و دگربار سردمداران قدرت، جان هزاران انسان بی گناه را بازیچه هدف شوم خویش قرار دادند و حق زندگی را از آنان گرفتند. سال ها پیش حلبچه مورد حمله شیمیایی رژیم بعث عراق قرار گرفت و تا ابد زخمی عمیق بر پیکره این شهر به یادگار ماند.
بمباران شیمیایی حلبچه بخشی از عملیات گسترده ی انفال بود که ضد مردم کردنشین عراق صورت پذیرفت و از وسیع ترین و گسترده ترین نوع استفاده از جنگ افزارهای شیمیایی از جنگ جهانی اول تا به امروز به شمار می رود.
هنگامی که ایرانیان در عملیات والفجر 10 موفق شدند به قسمت هایی از کردستان عراق دست یابند، حکومت عراق به منظور التیام این شکست، بمباران شیمیایی حلبچه را در دستور کار خویش قرار داد و این گونه از پرچمداران ظلم و ستم در تاریخ شد.
پیش از این حمله، شهر به مدت 2 روز با بمب های متعارف بمباران شد، در ظاهر نیروهای بعث می خواستند شیشه ساختمان های شهر را بشکنند تا امکان مقاومت در مقابل گازهای سمی به کمترین حد ممکن برسد. در روز موعود مردمان بی دفاع حلبچه در پی گذران زندگی بودند که این شهر به وسیله ی 50 فروند هواپیمای ویژه بمباران ارتش عراق که هر یک به چهار بمب شیمیایی 500 کیلویی مجهز بودند، مورد حمله قرار گرفت و مرگ را برای پنج هزار تن انسان بی گناه به ارمغان آورد و هفت هزارتن را مجروح کرد.
فاجعه حلبچه نمادی از زیر سلطه قرار گرفتن و نداشتن قدرت اجرایی کنوانسیون و معاهدات حقوقی منع استفاده از سلاح های کشتار جمعی در برابر ملاحظه های سیاسی و منفعت حکومت ها بود، زیرا هنگامی که حکومت عراق، از این سلاح مخرب استفاده کرد، جزو 120 کشور امضا کننده پروتکل ژنو درباره به منع استفاده از سلاح های سمی، خفه کننده و ترکیبات باکتریولوژیک بود.
بمباران شیمیایی حلبچه واکنش های وسیعی را در سطح بین الملل به همراه داشت و شخصیت ها و رسانه های گوناگون آن را محکوم کردند و مدتی پس از این رخداد گروه های مختلفی به این شهر اعزام شدند و گزارش های مختلفی ارایه دادند.
فاجعه حلبچه باعث خدشه دار شدن روابط خارجی رژیم بعث شد و اعتراض بسیاری از حامیان این رژیم را نیز به همراه داشت. بازتاب صحنههای دلخراش قربانیان بمباران حلبچه، موقعیت بینالمللی رژیم عراق را بسیار ضعیف و ابعاد این جنایت دهشتناک را افشا کرد و واکنشهای بسیاری را از طرف طرفداران حقوق بشر در پی داشت.
صفحه های تاریخ مملو از رخدادهای گوناگون است و هنگامی که جهانیان آن را ورق می زنند از تمامی اعمال و رفتار گذشتگان آگاه می شوند؛ گاهی سرشار از حس احترام و گاهی پر از خشم و درد می شوند و حادثه حلبچه از بزرگترین جنایت های انسانی است که ننگی بزرگ را بر پیشانی رژیم بعث عراق حک کرد. رویدادی تلخ و غیر انسانی که جز تباهی و مرگ هیچ چیز دیگری با خود نداشت.
گروه اطلاع رسانی
پژوهش**2002**9131
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]