واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
تذکرات شفاهی برخی نمایندگان مجلس به وزارت خارجه و وزارت اطلاعات تهران- ایرنا- برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی درباره دیدارمسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با نرگس محمدی و گوهر عشقی ، به وزارت امور خارجه و وزارت اطلاعات تذکرات شفاهی پی در پی دادند.
به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، «سیدحسین نقوی حسینی» در جلسه علنی نوبت عصر روز شنبه در تذکری گفت: رفتارهای نامعقول، غیردیپلماتیک و مداخله جویانه هیات پارلمانی و مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا غرور ملت اسلامی ایران را خدشه دار کرده است.
نماینده مردم ورامین در ادامه داد: کمیسیون امنیت ملی تذکرات لازم را به وزیر خارجه و وزیر اطلاعات داده و درخواست کرده است که جلوی این رفتارها گرفته شود اما دستگاه دیپلماسی به تذکرات توجه نکرده بنابراین دستگاه دیپلماسی باید به این موضوع توجه داشته باشند.
نقوی حسینی تصریح کرد: اگر سیاست دولت اجازه به دیگران برای دخالت در امور داخلی کشور است بصراحت اعلام کنند تا ملت و نمایندگان مجلس تکلیف خود را بدانند و گرنه وزارت خارجه و اطلاعات باید پاسخگو باشد.
«ابراهیم آقامحمدی» نماینده مردم خرم آباد در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به سفر کاترین اشتون مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت: با وجود سروصدای تیم مذاکره کننده و تصریح حق غنی سازی ایران برای 1+5، خانم اشتون حاضر نشد در پاسخ به سوالی درباره حق غنی سازی ایران بصراحت پاسخ دهد.
وی افزود: وزارت خارجه در زمینه دیدار اشتون با فتنه گران و ضدانقلاب هیچ واکنشی نشان نداده است و متاسفانه این روزها قبح دخالت در امور داخلی کشور در حال ریختن است.
آقامحمدی تصریح کرد: اگر وزارت خارجه عُرضه کنترل مهمانان خود را ندارد، مجلس باید ورود پیدا کند.
وی همچنین خواهان اجرا و بررسی اقتصاد مقاومتی در مجلس شد.
بهرام بیرانوند نماینده مردم بروجرد در مجلس نیز با استناد به اصل هشت قانون اساسی اظهارداشت: هیات رییسه برای برقراری نظم در جلسات رویه ای در پیش گیرد. رویه فعلی از کارآیی لازم برخوردار نیست به طوری که فقط در تذکرات آخر وقت درباره مسایل مهم نمایندگان صحبت می کنند.
وی با بیان اینکه باید جلسات مجلس طوری تنظیم شود که نمایندگان بتوانند وظایف خود را انجام دهند، گفت: یاغی و گرگ درنده سیاست ، کاری را در مملکت انجام می دهد که تکرار می شود و ما فرصت نمی کنیم تذکر دهیم.
بیرانوند افزود: الان توافق نامه ژنو و آینده نسل های بعد روی میز است و ما فرصت نمی کنیم نقد کنیم، به رسانه ها فشار می آید و نمایندگان باید فرصت کنند تا اظهارنظر کنند.
همچنین حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده مردم شاهین شهر در مجلس شورای اسلامی با استناد به اصول 67، 152،152 و 154 مبنی بر لزوم حفظ استقلال کشور است گفت: در احادیث آمده است که مومن از یکجا دوباره گزیده نمی شود اما به رغم این ها شاهدیم ظرف کمتر از دو ماه هیات پارلمانی اروپا کاری خلاف شئونات دیپلماسی انجام می دهد و با دو نفر که اگر از مردم بپرسید، وطن فروشی آن ها را تایید می کنند دیدار کرده و به آن ها جایزه ساخاروف می دهند و دو ماه نشده ، اشتون ملاقاتی انجام می دهد که باز اگر از مردم سوال کنید وطن فروشی این افراد را نیز تایید می کنند.
وی افزود: وزارت خارجه و اطلاعات کشور باید بگویند که حد یقف این ها کجاست و اگر مجددا همین ها دوباره آمدند و این کار را انجام دادند چکار باید کرد و تا حالا دو بار انجام شده و اقدامی نشده است.
وی تصریح کرد: ما نمی توانیم جواب موکلین خود را بدهیم و استدعا داریم براساس ماده 110 از مسوولین بخواهید اولا بر این قضایا ترمزی بزنند و بعد در مورد موارد قبلی پاسخگو باشند.
همچنین قاسم جعفری نماینده مردم بجنورد در مجلس شورای اسلامی طی اخطاری با استناد به اصل هشت قانون اساسی اظهارداشت: در ابعاد مختلف از جمله ابعاد فرهنگی بعد از اینکه مقام معظم رهبری دغدغه های جدی خود را اعلام کردند و معلوم بود که اعضای خبرگان نیز همین دغدغه ها را دارند؛ گرچه وزیر ارشاد اعلام کرد که در جهت رفع این دغدغه ها حرکت می کنیم اما رییس جمهوری بعدا گفت ما متولی فرهنگ به تمام معنا نیستیم بلکه گروه های دیگر هم هستند و این پاسخگویی با این سرعت و رفع مسوولیت از ساحت رییس جمهوری پذیرفته نیست.
وی خاطرنشان کرد: ایشان باید همانگونه که بارها بصراحت اعلام کرده می فرمود ما بشدت پیگیری می کنیم ولی نهادهای دیگر هم هستند و آن ها باید به کمک بیایند.
وی همچنین بااشاره به مذاکرات هسته ای اظهارداشت: یکی از مسایل جدی که به تیم مذاکره کننده و آقای ظریف باید گفت این است که اگر ما دولت دهم را مدام ملامت می کردیم که موضع گیری های آن ها باعث شده علیه ما قطعنامه های مختلف صادر شود ، زبان نرم امروز چه نتیجه ای دارد.
وی خطاب به علی لاریجانی افزود: ما حافظه مان خیلی یاری نمی کند؛ در سطح دبیرکل وارد شده و از خوش رفتاری و گفتار نرم دستگاه دیپلماسی سوء استفاده کرده و در امور داخلی ما چنان دخالت کند که خود شما گفتید این ها حمایت از قاچاقچی ها را تحت عنوان حمایت از حقوق بشر اقدام کرده و در مقابل، بر جنبه ضد حقوق بشری ملت ایران تاکید کنند.
وی در پایان گفت: آن ها تصمیم دارند دستگاه دیپلماسی را در جبهه های مختلف مشغول کنند لذا باید با زیرکی مومنانه وارد میدان شد و مجلس هم حمایت می کند و باید ظرافت های کار را ظریف و همکارانشان در نظر بگیرند.
سیام(3)2021**9254**9103 * 1449
انتهای پیام /*
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]