واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
رفتار آمریکا عجیب است؟ تهران - ایرنا - روزنامه تهران امروز یادداشت اول روز شنبه را با این سووال که « رفتار آمریکا عجیب است؟ » به این مذاکرات هسته ای اختصاص داد و نوشت: ایران نیز در مقابل نشان داد که امروزه صرفا با آمریکا مذاکره نمی کند بلکه با کل دنیا صحبت می کند و درستی سیاست های خود را به جهان نشان داده است.
در این مطلب که به قلم «حشمت الله فلاحت پیشه »است می خوانید : فشار اخیر دولت آمریکا به هند جهت کاهش خرید نفت از ایران و از سوی دیگر عدم معامله بانک های غربی با ایران جهت امور بشر دوستانه از ترس تحریم های آمریکا در نگاه اول و با توجه به توافق ژنو غیر منتظره است اما با نگاهی به سیر تحولات شاید امری طبیعی محسوب شود و نباید از وقوع چنین حوادثی تعجب کرد، چرا که آمریکا از سال 1995 میلادی تلاش کرد که علاوه بر تحریم یکجانبه اش علیه ایران، سایر تحریم های فرامرزی علیه ایران را هم مدیریت کند و نوعی هژمونی بر سازمان تحریم های ایران ایجاد کند.
بعد از سه قطعنامه تحریمی 1737، 1747 و 1803 شورای امنیت علیه ایران، آمریکا سعی کرد فضای روانی شدیدی علیه ایران به وجود آورد و با بهانه های گوناگون تحریم های جدیدی علیه ایران وضع کند و جایگاه ایران در عرصه بین المللی را تضعیف کند.
در این مسیر حتی روسیه و چین نیز وارد تبانی تحریم علیه ایران شدند و سعی کردند از این فضا حداکثر استفاده را ببرند.
اما پس از امضای توافقنامه ژنو 3 که یک بُِعد آن کامل اجرا شد و آن نیز این بود که ایران به دنبال سلاح هسته ای نیست و بر عکس گزارش های منفی آمانو رئیس سازمان بین المللی انرژی اتمی، ایران صلح آمیز بودن برنامه هسته ای و حسن نیت خود را ثابت کرد، فضای روانی تحریم علیه ایران شکسته شد و ایران توانست از این فضا حداکثر استفاده را ببرد.
از سوی دیگر در دنیای امروز به واسطه بحران اقتصادی اروپا و شکست سیاست های آمریکا شاهد واقع بینانه تر شدن دنیا هستیم که در آن شکل جدیدی از روابط میان ایران و بقیه نقاط دنیا آغاز شده است و شرکت های غربی و شرقی به دنبال سرمایه گذاری در ایران و حضور در اقتصاد ایران هستند.
در این شرایط آمریکا همچنان سعی می کند مدیریت تحریم ها علیه ایران را در دست داشته باشد و به همین دلیل است که باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا چندی پیش اعلام کرده بود فقط 5 درصد تحریم های ایران لغو شده و ساختار کلی تحریم های ایران بر جای خود باقی است.
این در شرایطی است که دولتمردان آمریکایی فراموش کرده اند که فضای روانی تحریم ها علیه ایران دچار مشکل شده است و فضا دیگر مانند سابق نیست.
ریشه اینگونه تهدید ها و ادامه سیاست تحریم را باید در چالش جدید دولت آمریکا در عرصه بین المللی جست.
بحران اوکراین موجب شد که آمریکایی ها به سیاست های خصمانه خود در قبال ایران شدت بیشتری ببخشند تا از این طریق نشان دهند که چالش اخیر موجب تضعیف هژمونی آمریکا نشده است.
فضای کنونی موجب می شود که نگاه ها به روند مذاکرات واقع بینانه تر شوند و خوشبینی های اخیر که نسبت به آمریکا شکل گرفته بود تعدیل شود.
نباید فراموش کنیم که آمریکا به دنبال دوستی با ایران نیست و توافق ژنو نیز توافقی تاکتیکی بود.
ایران نیز در مقابل نشان داد که امروزه صرفا با آمریکا مذاکره نمی کند بلکه با کل دنیا صحبت می کند و درستی سیاست های خود را به جهان نشان داده است.
اول**1104
انتهای پیام /*
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 98]