تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):مشورت با عاقلِ خيرخواه، خجستگى، بركت، رشد و توفيقى از سوى خداست. 
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826521344




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ميراث فرهنگي قم در پيچ و خم‌هاي توسعه گم شده است/ هویت فراموش‌ شده شهر


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:


استانها > مرکز > قم در گفتگو با مهر عنوان شد؛
ميراث فرهنگي قم در پيچ و خم‌هاي توسعه گم شده است/ هویت فراموش‌ شده شهر
قم - خبرگزاري مهر: كارشناس ميراث فرهنگي قم گفت: شهر قم طوري توسعه پيدا مي‌كند كه قدمت و تاريخ اين شهر در پيچ و خم‌هاي توسعه شهري گم شده است.



حسن قره گوزلو در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار كرد: وقتی در مورد میراث کهنی در ایران با تمام تنوع اقلیمی، مذهبی و زبانی صحبت می‌کنیم با توجه به طول تاریخی که داریم متوجه می‌شویم که مجموعه میراث فرهنگی مادی و معنوی کشور ما یک سرمایه عظیمی است که بر اساس آن می‌توانیم راه آینده را تشخیص دهیم. وي گفت: درست است که چراغ راه ما از نظر نقطه نظر زندگی با دستورات اسلامی هماهنگ است اما سبک زندگی ما به عنوان یک ایرانی مجموعه‌ای از باید و نبایدهای فرهنگ ما است. زندگی کردن در ایران قواعدی دارد که در هزاران سال تجربه شده و سنت ما شده است. وي تصريح كرد: ما مجموعه آداب و رسومی داریم که زندگی ما را شکل می‌دهد و تجربه‌هایی وجود دارد که از زمان‌های قبل به ما رسیده است که جزو رفتار ما شده است. قره گوزلو با بيان اينكه ارزش این میراث‌های گرانبها را هم مردم و هم مدیران باید بدانند، اظهار كرد: حفظ کردن این میراث کاری تزئینی و فرعی نیست بلکه امری ضروری در راستای حفظ هویت دینی و ملی است. از طرفی درآمدزایی برای گردشگری هیچ منافاتی در سرمایه‌گذاری برای میراث فرهنگی ندارد بلکه آن را تقویت نیز می‌کند. اين كارشناس ميراث فرهنگي اضافه كرد: نگاهی که امروز مشاهده می‌شود این است که امور جاری و در نهایت مسایلی که موجب تقویت گردشگری می‌شود به میراث فرهنگی ترجیح داده می‌شود در حالی که این نگرش غلط است. وی با بيان اينكه اگر از میراث خوب محافظت کنیم در امر گردشگری هم موفق‌تر خواهیم بود اظهار كرد: در این زمینه رویکرد مدیریت شهری بسیار مهم است. در شهری مانند کاشان که در نزدیکی ما قرار دارد 600 خانه تاریخی ثبت شده وجود دارد. شهرداری این شهر در حفظ این میراث و ثبت آن حضوری فعال دارد. بسیاری از بناهای تاریخی را خود شهرداری تملک کرده و در آن خانه هنرمندان، فرهنگ‌سرا، مهمان‌سرا، مراکز آموزشی و یا ادارات مربوط را مستقر می‌کند. این خانه‌ها هم کاربردی هستند و هم نشانه خوبی برای تاریخ و هویت مردم این شهر محسوب می‌شوند.

ميراث فرهنگي مماشات مي‌كند قره گوزلو افزود: اصفهان نیز در این زمینه الگوی موفقی است. شهرداری اصفهان خود در مرمت و نگه‌داری از آثار تاریخی وارد می‌شود چرا که میراث فرهنگی یک سازمان کم‌درآمد است و نمی‌تواند به تنهایی این مسئولیت مهم را به عهده بگیرد. اینجاست که مدیریت شهری و میراث فرهنگی در یک جبهه قرار می‌گیرند. وی ادامه داد: البته در شهر قم نیز این دو نهاد در یک جبهه هستند اما در مسیر خلاف این. بسیاری از بناها و بافت‌ها تخریب می‌شود اما میراث فرهنگی به خاطر ملاحظاتی که دارد، مماشات می‌کند. قره گوزلو تصريح كرد: گاهی احساس می‌شود که نگاه مذهبی به شهر قم مانع از توجه به میراث فرهنگی شده است، در حالی که این یک مسیر اشتباه است. اگر بخواهیم گردشگری مذهبی را به اوج برسانیم باید به میراث فرهنگی نیز توجه لازم را داشته باشیم. بي‌اطلاعي مردم وي با اشاره به بی‌اطلاعی مردم و مسئولان از ميراث فرهنگي اين شهر اظهار كرد: گاهی شنیده می‌شود که «مگر شهر قم میراث فرهنگی هم دارد؟ » جای تأسف دارد که این جمله را گاهی کسانی که مسئولیتی در مدیریت شهری دارند مطرح می‌کنند. این افراد نمی‌دانند که شاید تا همین 20 سال پیش هم در کاشان کسی از خانه‌های تاریخی خبر نداشت اما مدیران این خانه‌ها را از زیر آوارها بیرون کشیده و مرمت کردند و در گام بعدی به مردم خود و مردم تمام کشور شناساندند. وي اضافه كرد: اگر این تبلیغات و این اهتمام در شهر قم نیز وجود داشت امروز قم هم می‌توانست درآمدزایی خوبی از این طریق داشته باشد و گردشگری مذهبی و میراث فرهنگی در واقع به یکدیگر کمک کنند.

قره گوزلو، علاقه به سبک غربی معماری در بين مردم و مدیران را از ديگر آسيب‌ها و چالش‌هاي موجود در قم ذكر كرد و گفت: مردم و مدیران نمادهای غربی در معماری را دوست دارند و زنده کردن هویت تاریخی شهر دغدغه‌شان نیست. همایش‌هایی هم که به عنوان معماری اسلامی برگزار می‌شود در واقع نوعی تبلیغات است. می‌خواهند بگویند ما به دستورات رهبری اهتمام داریم اما در عمل همان موقع که سخنرانی‌های زیبا در حال اجرا است، بلدوزرها بافت قدیمی شهر را تخریب می‌کنند. معماری اسلامی یک سبک زندگی و یک روش تفکر است وي اضافه كرد: معماری اسلامی یک شعار نیست که هر کس برای مطرح کردن خود پرچمی دست بگیرد و این شعار را سر بدهد. معماری اسلامی یک سبک زندگی و یک روش تفکر است که باید در سطوح مختلف جامعه جاری باشد. وقتی هم مردم و هم مدیریت شهری در ساخت و سازهای خود نمادهای غربی را ترجیح می‌دهند، سخن گفتن از معماری اسلامی هر چقدر هم که زیبا باشد، بی فایده است. قره گوزلو گفت: موضوع دیگر این است که در مدیریت شهری به بافت تاریخی به عنوان یک معضل نگاه می‌کنند. هر چند مشکلات بافت فرسوده که بافت تاریخی در دل آن تعریف می‌شود کم نیست اما نباید این نگاه وجود داشته باشد که میراث فرهنگی و بافت تاریخی سد راه توسعه یک شهر است. کافی است مقداری نگاه خود را به امر توسعه شهر عمیق‌تر کنیم و همیشه راه ما سهل‌ترین راه نباشد. وی اظهار داشت: چرا باید شهر قم طوری توسعه پیدا کند که وقتی وارد شهر می‌شوی هیچ نشانی از قدمت و تاریخ آن نبینی. مگر شهرهایی مانند اصفهان، یزد و کاشان که نشانه‌های هویت خود را حفظ کرده‌اند، در توسعه شهری عقب‌مانده‌اند؟ لازم است نگاه درستی به این مقوله در مدیریت شهری شکل بگیرد چرا که این امر یکی از مصداق مهم مقابله با تهاجم فرهنگی محسوب می‌شود.    


۱۳۹۲/۱۲/۲۳ - ۱۱:۲۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن