واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: آمار اعضای بنیاد ملی نخبگان از زبان معاون علمی و فناوری رئیسجمهور
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با بیان اینکه بنیاد ملی نخبگان 13 هزار عضو دارد، گفت: نخبگان را یا در کشور نگاه میداریم یا آنها را بورسیه میکنیم.
آفتاب: فارس نوشت: سورنا ستاری در جمع خبرنگاران اظهار داشت: معاونت بینالملل بنیاد نخبگان فعال شده و با اتصال معاونت به دانشگاههای نخبهپرور، مراکز رشد و پارکهای فناوری، اشتغال نخبگان تامین میشود.
وی افزود: یک دانشجوی نخبه در مقاطع تکمیلی باید بتواند ایده خود را در داخل کشور تجاری کند و یا اگر قرار است به خارج از کشور برود، باید خود ما وی را بورسیه کنیم.
ستاری ادامه داد: در حال حاضر اساتید خارج از کشور ظرفیت خوبی هستند که میتوان از آنان برای پرورش دانشجویان ایرانی خارج از کشور استفاده کرد.
این مقام مسئول ابراز داشت: در این راستا با توجه به سیاست جدید، نقش دانشگاهها و اساتید راهنما در دریافت حمایتها برای نخبگان افزایش خواهد یافت و همچنین برای دانشگاههای نخبهپرور خارج از ظرفیتهای موجود، سهمیه حمایت بیشتر و مورد بورس قرار دادن دانشجویان در نظر گرفته میشود.
بودجهها در جایی هزینه شود که مرز دانش باشد
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: بودجهها و اعتبارات باید در جایی هزینه شود که مرز دانش باشد و اقتدار کشور را رقم زند.
ستاری خاطرنشان کرد: وضع بودجه آینده کشور خوب نیست اما باید نگاهها را تغییر دهیم چرا که کار تجاریسازی ایدهها و اختراعات باید به سمتی رود که درآمد ایجاد کند.
وی افزود: اعتبارات معاونت فناوری باید در جایی هزینه شود که در مرز دانش باشد و البته در حال حاضر نیز در بخش تجاریسازی تسهیلات خوبی وجود دارد.
معاون رئیس جمهور ادامه داد: حوزههایی که در مرز دانش است برای کشور اقتدار میآورد و در همین حوزهها ستادهایی توسط معاونت تشکیل شده تا بتوانیم حرفهای جدیدی در دنیا بزنیم .
وی تصریح کرد: ما ممکن است در دانشی 50 سال عقب باشیم اما در برخی حوزهها میتوانیم همپای دنیا حرکت کنیم که علوم جدید از آن جمله بوده و سرمایهگذاری در این علوم میتواند اختلاف ما را پوشش دهد .
ستاری در همین زمینه به تشکیل ستاد سلولهای بنیادی، نانو، بایو، هوا و فضا و علوم شناختی اشاره کرد و گفت: بنا داریم حوزههای دارای ظرفیت استان فارس را مورد حمایت قرار دهیم.
وی بیان کرد: استان فارس به سبب پیشینه تاریخی و قوی بودن پایه علمی دانشگاههای آن ظرفیت خوبی دارد، ضمن آن که پارک فناوری آن پوشش خوبی در جنوب کشور داشته و میتواند شرکتهای دانشبنیان مستقر در پارک یا بیرون از پارک خود استان و استانهای جنوبی را حمایت کند.
معاون رئیس جمهور در ادامه بیان کرد: در این زمینه علاوه بر تقویت صندوقهای مرتبط با پارکها و شرکتهای دانشبنیان، باید یک اتفاق فرهنگی نیز در دانشگاهها بیافتد که به تدریج دانشگاهیان بتوانند خود وارد عرصه شوند.
وی ابراز داشت: در راستای اقتصاد مقاومتی، اساتید دانشگاه باید بتوانند شرکت و بازار خود را داشته و محصولات را تجاریسازی کنند.
وی با اشاره به این که استان فارس در حوزههای جدید علوم پزشکی و توریسمدرمانی دارای قابلیتهای فراوان است، خاطرنشان کرد: بنیاد نخبگان فارس پس از تهران بیشترین تعداد نخبگان را دارد.
معاون رئیس جمهور بیان کرد: برنامههای ویژهای برای سال آینده در نظر گرفته شده و نحوه حمایتهای ما از نخبگان تغییر میکند.
وی ابراز داشت: از سال آینده بیشتر در راستای توانمندسازی نخبگان حرکت کرده و سیاستهای جدیدی در پیش گرفته میشود.
وی با اشاره به معافیت مالیاتی شرکتهای دانشبنیان از مالیات و گمرک، اضافه کرد: باید از شرکتهای نوپای دانشبنیان از طریق خطهای اعتباری معاونت و پارکهای فناوری حمایت شود.
ستاری افزود: به دنبال آن هستیم که نخبگان، توانمند و تاثیرگذار بوده شرکتهای خود را داشته باشند و بتوانند ایدهها، اختراعات خود را تجاری کنند.
وی ادامه داد: بنا داریم با انعقاد تفاهمنامههایی سالی حداقل 60 نفر از برگزیدگان المپیاد و کنکور را در دورههای آموزشی ویژه شرکت دهیم.
ستاری با بیان اینکه در دوره جدید تأکید بنیاد ملی نخبگان بر توانمندسازی نخبگان و استعدادهای برتر است، تصریح کرد: بودجه صندوق نوآوری سال آینده 700 میلیارد تومان خواهد بود.
وی با بیان این که در حوزه علوم جدید پزشکی نیز امکان حمایتهای ویژه وجود دارد، گفت: حوزه بالینی پزشکی نباید بخش پژوهش را تحت تاثیر قرار دهد و از این رو برنامه داریم با همکاری وزارت بهداشت، درمان سالی حداقل 100 پزشک خوب تربیت کنیم.
تاریخ انتشار: ۲۳ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۰:۲۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 113]