واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
رکوردشکنی به سبک اجرام آسمانی
آسمان محلی است که بسیاری از ما آن را به عنوان یکی از شگفت انگیزترین مکان ها دنیا می دانیم زیرا پدیده هایی که در آسمان دیده می شود شاید در هیچ کجای دیگر قابل مشاهده نباشد.
به گزارش گروه خواندنی های باشگاه خبرنگاران، آسمان محلی است که اجرام می توانند برای خود هنرنمایی کنند و حتی برخی از آن ها مشغول به رکوردزنی می شوند تا جایی که نام آن ها وارد کتاب رکوردهای گینس می شود. پدیده های آسمانی دارای شگفتی هایی هستند که در ادامه با برخی از آن ها آشنای خواهید شد. این لیست به اجرام رکوردشکن در آسمان اشاره می کند.
سریع ترین مدار
مدارهایی که سیارات یا ستاره ها طبق آن به دور یکدیگر حرکت می کنند یکی از زیبایی هایی است که در آسمان وجود دارد. مدار کره زمین به دور خورشید برای کامل شدن نیاز به 365 روز وقت دارد اما سریع ترین مدار در دنیا متعلق به ستاره هایی به نام HMCancri است. این ستاره ا با سرعت باورنکردنی 1.8 میلیون کیلومتر بر ساعت به دور یکدیگر می گردند و تنها 6 دقیقه طول می کشد تا یک دور کامل به دور یکدیگر بزنند. این مدار میلیون ها سال نوری با زمین فاصله دارد.
سریع ترین سنگ آسمانی
آن دسته از افرادی که در تاریخ 22 آوریل سال 2012 در منطقه کالیفرنیا بودند توانستند سریع ترین جرم آسمانی را که تا به حال سرعتش ثبت شده است با چشم مشاهده کنند. تا به حال شهاب سنگ های بسیاری وارد جو زمین شده است ولی این شهاب سنگ که به سرعت باورنکردنی 103هزار کیلومتر بر ساعت به سمت زمین می آمد بسیار متفاوت بود. این سنگ آسمانی در میانه راه آتش گرفته و به صورت یک گوی آتش به زمین بخورد کرد.
سردترین ستاره آسمان
در سال 2009 منجمان توانستند به اطلاعات بسیار جالبی در مورد یک ستاره قهوه ای دست پیدا کنند. این ستاره که به نام WISE1828 شناخته می شود سردترین ستاره آسمان است زیرا دمایی برابر با 25 درجه سانتی گراد دارد این درحالی است که بسیاری از ستاره های آسمانی دمای بالایی 100 درجه دارند. منجمان این ستاره را مرده می نامند ولی یکی از پدیده های آسمان به شمار می آید.
قدیمی ترین جرم آسمانی
شاید سن تمامی این آسمانی که می شناسیم به 13.7 بیلیون سال پیش برگردد ولی کمتر شی را می توان پیدا کرد که در تمام این مدت بتواند زنده مانده و عمر داشته باشد. ستاره ای بنام HE 1523 یکی از ستاره هایی است که به عنوان قدیمی ترین شی آسمان شناخته می شود. سن این ستاره 13.2 بیلیون سال اعلام شده است و تا به حال نزدیک ترین سنی که به این ستاره وجود دارد مربوط به سنگی است که 750 هزار سال سن دارد.
قوی ترین مغناطیس آسمان
یکی از ستاره های آسمان که در سال 2009 برای اولین بار توسط اروپایی ها کشف شد دارای قدرت مغناطیسی است که تا به حال هیچگاه دیده نشده است. این ستاره که قطری 20 کیلومتری دارد به قدری مغناطیسی است اگر کمی به کره ما نزدیک تر بود نمی گذاشت هیچ وسیله ای روی زمین حرکت کند. البته خوشبختانه این ستاره 6500 سال نوری با ما فاصل دارد.
تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۳۹۲ - ۲۲:۴۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]