واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
زنگ خطر برداشت آب از سفره های زیرزمینی به صدا درآمد قم - ایرنا ـ مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم یکی از مهم ترین مشکلات منابع طبیعی را برداشت بی رویه آب از سفره های زیرزمینی دانست و گفت: در برخی مناطق کشور عمق حفر چاه های آب به 300 متر نیز رسیده است و این مساله زنگ خطر بزرگی محسوب می شود.
به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم، ˈاحمد عفتانˈ در نشست تخصصی ˈانتقال یافته های پژوهشی منابع طبیعیˈ با اشاره به اینکه 83 درصد مساحت کشور را عرصه های منابع طبیعی تشکیل می دهد، تصریح کرد: حفظ، حمایت، توسعه و بهره برداری مناسب از عرصه های منابع طبیعی برعهده سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور است.
مدیرکل منابع طبیعی استان قم با بیان اینکه آحاد مردم در ایجاد تغییرات و بعضا تخریب منابع طبیعی نقش دارند، ابراز داشت: تنها دستگاه متولی در برابر حریق، تعرضات، نابودی پوشش گیاهی و جلوگیری از توسعه بیابان زدایی، سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور است که با وجود مشکلات اعتباری به ارائه وظایف خود می پردازد.
عفتان با اشاره به تشکیل انجمن های مردم نهاد در راستای حفاظت از عرصه های منابع طبیعی، گفت: این انجمن ها هنوز به شکل ملی شکل نگرفته اند و توقعات را برآورده نکرده اند چراکه آن ها باید در مجامع قانون گذاری کشور نقش بیشتری داشته باشند و برای تصویب قوانین نقطه نظرات کارشناسی خود را ارائه دهند و در قوانینی که در تعرض با حقوق مردم است، به مخالفت بپردازند.
وی تصریح کرد: انجمن های صنعتی، صنف هایی حمایتی به بهانه اشتغال و تولید تشکیل داده اند و لوایح و طرح های مورد نظر خود را به تصویب قانون می رسانند و محیط زیست را مورد تعرض قرار می دهند.
مدیرکل منابع طبیعی استان قم با بیان اینکه امروز بیش از سه برابر ظرفیت مراتع کشور مورد بهره برداری قرار می گیرد، ابراز داشت: این بهره برداری های نامناسب موجب تخریب پوشش گیاهی و فرسایش خاک شده است.
وی در پایان بر لزوم حمایت مردم در راستای توسعه فضای سبز تاکید کرد و گفت: بیش از 60 درصد اکسیژن توسط درختان و پوشش های گیاهی تامین می شود و به همین دلیل باید با توسعه فضای سبز علاوه بر تامین هوای سالم به مقابله با ریزگردها و آلودگی ها بپردازیم.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان قم نیز چندی پیش با بیان اینکه 105 هزار هکتار اراضی کشاورزی در این استان وجود دارد گفت: 15 هزار هکتار از این اراضی از آستانه مرگ نباتات گذر کرده است و 15 هزار هکتار از اراضی نیز در آستانه مرگ نباتات و تهدید جدی قرار دارد.
ˈ رضا سیار ˈ افزود: اگر EC خاک و EC آب از حد معمول فراتر برود، آن زمین با مرگ نباتات مواجه می شود و دیگر نمی توان محصولی در آن زمین کاشت.
وی افزود: عمده اراضی که از آستانه مرگ نباتات گذر کرده است در منطقه قمرود قرار دارد و آن هم به علت قطع حقابه های قم از رودخانه های قمرود و قره چای است.
سیار ابراز امیدواری کرد: با اجرای طرح انتقال آب از جنوب ورامین، احیای رودخانه قره چای و انتقال کامل آب از سرشاخه های دز به استان، وضعیت بحرانی در قم بهبود یابد و بتوانیم اراضی که از آستانه مرگ نباتات گذر کرده است را احیا کنیم. ک/4
7407 / 553
انتهای پیام /*
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 89]