واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
اختصاصی / استاد دانشگاه ترکیه سفر اشتون به ایران را مهم خواند آنکارا – ایرنا - ˈعباس قره آغاجی ˈ استاد ایرانی کرسی روابط بین الملل دانشگاه ˈگیره سون ˈ ترکیه با مهم توصیف کردن سفر ˈ کاترین اشتون ˈ به تهران گفت : اشتون به نمایندگی از 28 کشور عضو اتحادیه اروپا به منظور بهبود روابط به تهران سفر کرد.
وی امروز - چهارشنبه - در گفت وگو با خبرنگار ایرنا گفت : مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا برای نخستین بار به نمایندگی از 28 کشور اروپایی برای بهبود روابط به تهران سفر کرد که این امر نشان از اهمیت این سفر است.
او افزود : در سیستم اداری اتحادیه اروپا مسوول سیاست خارجی به مثابه وزیر خارجه در کشورهای مستقل محسوب می شود. در این سفر رسمی یک هیات بلند پایه اشتون را همراهی کرد. با نگاهی به اسامی این هیات متوجه ابعاد وسیع و اهمیت این سفر می شویم . افزون بر آن وی با مقامات بلندپایه کشورمان در باره مباحث مختلف دیدار و گفت وگو کرد که این امر نیز موید اهمیت این سفر است.
این استاد دانشگاه افزود: پس از 34 سال برای نخستین مرتبه یک مقام سیاسی بزرگترین تشکل اقتصادی و سیاسی غرب به طور رسمی به ایران سفر کرد.
وی تصریح کرد : این سفر بدون هیچ پیش شرطی و در یک شرایط کاملا متعادل و برابر صورت گرفت.
پیش از این ˈخاویار سولاناˈ نیز به تهران سفر کرده بود که آن سفر به هیج وجه قابل مقایسه با سفر اشتون نبود.
استاد دانشگاه روابط بین الملل دانشگاه گیره سون ترکیه در ادامه گفت : تا چندی پیش کشورهای غربی به طور مستمر در پی تشدید تحریم های نا عادلانه علیه کشورمان بودند ولی اکنون مشاهده می کنیم که عالی ترین مقامات اتحادیه اروپا به منظور گفت وگو و بهبود روابط به تهران سفر می کنند.
وی با اشاره به مخالفت رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای مرتجع منطقه با بهبود روابط ایران و غرب اظهارداشت: این سفر را می توان پاسخی از سوی غرب به این کشورها نیز ارزیابی کرد.
قره آغاجی با اشاره به اینکه برخی در پی کم اهمیت جلوه دادن سفر اشتون به تهران بودند، گفت: در شرایطی که رسانه های جمعی کشورهای غربی سفر اشتون به تهران را در صدر اخبار خود قرار داده بودند و این سفر را به عنوان مرحله نوینی در روند عادی سازی ایران با کشورهای غربی ارزیابی کردند رژیم صهیونیستی با یک سناریوی ساختگی به مقابله با این رویداد مهم پرداخت که در آن شکست خورد.
وی در باره اهمیت این سفر در گسترش روابط ایران وترکیه نیز افزود :ترکیه از دیر باز خواستار عضویت در اتحادیه اروپاست. از طرف دیگر این کشور عضو پیمان اتلانتیک شمالی ˈناتو ˈ ، شورای اروپا و نیز دیگر پیمانهای سیاسی و اقتصادی اروپا است و با توجه به موقعیت جغرافیایی ترکیه می توان گفت که این کشور دروازه ورودی ایران به اروپاست.
ایران و ترکیه دو کشور بزرگ و اسلامی منطقه و دارای روابط تاریخی بسیار نزدیک دوستانه و برادرانه در بخش های تجاری، سیاسی ،اقتصادی، فرهنگی و امنیتی هستند و مقامات دو کشور بر تقویت و گسترش این روابط تاکید دارند.
این استاد دانشگاه در پایان گفت: در شرایط موجود و با توجه به لغو تحریم های اعمال شده علیه ایران این روابط توسعه خواهد یافت و زمینه انتقال نفت و گاز ایران از طریق ترکیه به اروپا فراهم خواهد شد و دولت ترکیه از بهبود روابط ایران با اتحادیه اروپا حمایت می کند.
خاورم ** 230 *1446
انتهای پیام /*
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]