تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834630086
کمک سه میلیارد دلاری عربستان به ارتش لبنان
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: مرکز پژوهشهای مجلس بررسی کرد
کمک سه میلیارد دلاری عربستان به ارتش لبنان
مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در تحلیل سیاسی هفته خود، مسئله کمک سه میلیارد دلاری عربستان به ارتش لبنان را مورد بررسی قرار داد.
به گزارش حوزه پارلمان باشگاه خبرنگاران، مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در تحلیل سیاسی هفته خود، مسئله کمک سه میلیارد دلاری عربستان به ارتش لبنان را مورد بررسی قرار داد.
مقدمه
لبنان بهدلیل ماهیت و ساختار قومی ـ مذهبی خود، محل رقابتهای منطقهای و بینالمللی کشورهای مختلف است. این کشور کوچک با توجه به موقعیت جغرافیایی خود ـ همسایگی با فلسطین اشغالی و سوریه ـ یکی از کانونهای مهم و ملتهب سیاسی در منطقه به شمار میرود. لبنان که بیش از 6 ماه است از نبود دولت رنج میبرد و بهدلیل اختلافات شدید سیاسی میان جریانهای موسوم به 14 و 8 مارس همچنان تحت نظر «دولت پیشبرد امور» به نخستوزیری نجیب میقاتی است، شاهد درگیریها، ترورها، انفجارها و زدوخوردهای قومی ـ مذهبی در سراسر خاک خود است. ورود لبنان به بحران سوریه ـ با باز شدن مرزهای این کشور برای کمک به گروههای مسلح ـ و همچنین حضور بیش از 800 هزار آواره سوری، آن را با چالشهای عمدهای مواجه کرده است. در این میان انتشار اخباری در مورد کمک سه میلیارد دلاری عربستان به لبنان، باعث بروز اختلافنظر جدی میان لبنانیها شده و جایگاه اول را در مباحث سیاسی این کشور به خود اختصاص داده است.
نگاهی به ارتش لبنان
ارتش لبنان، یک نیروی ملی، فراجناحی و حزبی است که از آن بهعنوان وزنه تعادل لبنان یاد میشود. این ارتش که تنها در نیروی زمینی خلاصه میشود و توان هوایی آن به چند بالگرد و توان دریایی آن نیز شامل چند قایق کوچک دریایی برای گشتزنی ساحلی است، فاقد توان پدافندی بوده و سنگینترین سلاحی که در این زمینه در اختیار دارد، توپ ضدهوایی 23 م است.
از نظر تجهیزات، ارتش لبنان صرفاً در حد یک نیروی پلیس مجهز است تا یک ارتش حرفهای، لبنان پس از دو دوره جنگ داخلی در دهههای 1970 و 1990 قرن گذشته، تلاش بسیاری کرد تا توان نظامی خود را بازسازی کند، اما سه عامل مهم مانع از این امر شد:
1. مخالفت رژیم صهیونیستی،
2. رقابت برخی گروههای داخلی،
3. حضور نظامی سوریه در لبنان تا سال 2005.
این سه عامل باعث شد تا هیچ کشوری بهدلیل مخالفت رژیم صهیونیستی حاضر به فروش سلاح به لبنان نشود، نیروهای داخلی بهدلیل رقابت و بهخصوص رابطهای که با این رژیم و برخی طرفهای منطقهای داشتند تقویت ارتش را مانع قدرتطلبی خود میدانستند، بنابراین برای ارتش دردسرهای بسیاری مانند ماجرای اردوگاه نهرالبارد در سال 2007 بهوجود آوردند. حضور ارتش سوریه در لبنان نیز این کشور را از تمایل به داشتن یک نیروی نظامی قدرتمند بینیاز کرده بود. ارتش سوریه خود را موظف به حمایت از لبنان میدانست، برای مثال در تجاوز سال 1982 ارتش رژیم اسرائیل، به دفاع از لبنان پرداخت.
بزرگترین مشکلات ارتش لبنان در طول دو دهه گذشته را میتوان به شکل ذیل مورد اشاره قرار داد:
الف) تسلیحات اندک، قدیمی و ضعیف،
ب) ضعف آموزش،
ج) درگیری با گروههای مسلح سلفی و تکفیری،
د) ضعف در توان مخابراتی و پشتیبانی اطلاعاتی،
هـ) بهرهبرداری برخی جریانهای سیاسی از آن،
و) تلاش برای رودررو قرار دادن ارتش با مقاومت اسلامی،
ز) ایفای نقش پلیس در بحرانهای داخلی این کشور.
این مشکلات متعدد، دست به دست هم داده تا فرماندهان ارتش لبنان تلاش بیوقفهای را جهت سامان دادن به ساختار نظامی کشور خود آغاز کنند. سنگاندازی رژیم اسرائیل در فروش سلاح به ارتش لبنان پس از جنگ 33 روزه در سال 1385 اندکی کاهش یافت، زیرا این رژیم دریافت که در برابر نیروی نظامی ورزیده حزبا... هیچ کاری نمیتواند از پیش ببرد و تا زمانی که ارتش ضعیف باشد، به زعم خود، حزبا... این توجیه را دارد تا برای مقابله با تجاوزات این رژیم به تقویت خود بپردازد.
رابطه حزبا... و ارتش لبنان
در لبنان تعبیری در مورد رابطه ارتش و مقاومت اسلامی این کشور وجود دارد که «چاقو هیچوقت دسته خودش را نمیبرد» و مراد از این مسئله، رابطه بسیار خوب و حسنه افسران ارتش و افسران مقاومت است. با تأکید بر این موضوع که ارتش لبنان در طول چند دهه گذشته موفق به دریافت تسلیحات پیشرفته و حتی آموزش مناسب نیروهای خود نشده، (اما حزبا... به این موفقیت دست یافته است) به نوعی میان دو طرف تقسیم کار نانوشتهای صورت گرفته است. این تقسیم کار را میتوان در چند مورد خلاصه کرد:
1. حزبا... وظیفه مقابله با تهدیدات رژیم صهیونیستی را برعهده دارد.
2. ارتش وظیفه دارد بهعنوان یک نیروی ملی در برابر چالشهای داخلی بهخصوص گروههای مسلح تکفیری وارد عمل شود.
3. حزبا... و ارتش در واحد اطلاعات خود همکاری را به صورت مشترک ادامه میدهند، هر شبکه جاسوسی که توسط حزبا... کشف شود، با همکاری واحد اطلاعات ارتش پیگیری میشود و واحد اطلاعات مقاومت نیز در جریان کشفیات ارتش قرار میگیرد.
4. مقاومت اسلامی با توجه به دامنه آموزش و امکانات خود به خصوص در حوزه پهپادی و مخابراتی به ارتش لبنان کمک بسیاری میکند.
5. حزبا... تلاش میکند تا برخی از کمبودهای ارتش را از طریق روابط خاص منطقهای خود تأمین کند برای مثال در جنگ نهرالبارد در سال 2007 حزبا... از دولت سوریه خواست تا لولههای توپ 135 م و همچنین مهمات این توپ را در اختیار ارتش لبنان قرار دهد.
این نوع همکاری باعث شده تا در همه تحولات روی داده در لبنان، حزبا... و ارتش با یکدیگر همکاری کنند. اوج این همکاری را میتوان در تحولات ماه می سال 2008 ملاحظه کرد که در آن مقاومت اسلامی لبنان پس از پایان دادن به حضور مسلحانه جریانهای وابسته به گروه 14 مارس، همه اماکن و تسلیحات آنها را به ارتش تحویل داد و ارتش نیز علیرغم تلاش فؤاد سنیوره نخستوزیر وقت دخالت مستقیم در روند درگیریها نکرد.
در طول سه سال اخیر که درگیریها در سوریه افزایش یافته است، همکاری واحد اطلاعات حزبا... با ارتش برای کشف و خنثیسازی عملیاتهای تروریستی ارتقای چشمگیری داشته است تا جایی که تاکنون چندین خودروی بمبگذاری شده در مناطق مختلف بیروت و شمال این کشور کشف و خنثی شده است. همچنین ارتش لبنان با همکاری حزبا... در مناطق مرزی با سوریه که خطر ورود گروههای مسلح از آنجا میرود، مستقر شد تا نسبت به انسداد مرزها اقدام کند و این برخلاف تمایل جریانهای سیاسی وابسته به عربستان بود.
اهداف کمک مالی عربستان به ارتش لبنان
عربستان سعودی از طریق ارائه کمکهای اقتصادی، مالی و نظامی به ارتش لبنان اهداف گوناگونی را پیگیری میکند. این کشور عموماً تلاش دارد تا با استفاده از ثروت هنگفت نفتی خود، متحدانی در مناطق مختلف جهان بهخصوص خاورمیانه تدارک ببیند و ازاینرو به سادگی میتوان ردپای دلارهای سعودی را در مناطق بحران زده مشاهده کرد.
اما آنچه بهعنوان اهداف نهایی ریاض از کمک سه میلیارد دلاری به ارتش لبنان قابل ذکر است، در این موارد خلاصه میشود:
الف) تضعیف حزبا... لبنان: همانگونه که اشاره شد، حزبا... به واسطه توان نظامی خود در طول سالهای گذشته نقش مهمی در خنثی کردن طرحهای ریاض برای کنترل بر لبنان داشته است. سرکوب شورش مسلحانه سال 2008 جریان 14 مارس که با هدایت مستقیم عربستان صورت گرفت و آشکار شدن توانایی نظامی مقاومت در نبردهای سوریه، باعث نگرانی آلسعود، تلآویو و واشنگتن شد. درخواست عبدا... بن عبدالعزیز از میشل سلیمان در دیدار ماه نوامبر برای فراخواندن ارتش جهت مقابله با حزبا... و ممانعت از حضور رزمندگان آن برای جنگ با جریانهای تکفیری مورد حمایت ریاض در سوریه، یکی از مهمترین دلایل کمک این کشور به ارتش لبنان میباشد.
ب) به دست آوردن جایگاه و حوزه نفوذ در لبنان: با توجه به محبوبیت ارتش لبنان میان مردم این کشور و فراجناحی بودن آن، عربستان تلاش میکند با کمک به این نیروی نظامی ملی، خود را بهعنوان حامی آن معرفی کرده و با این رویکرد، به کسب موقعیت و جایگاه در لبنان اقدام کند. ریاض بهدلیل حمایت از گروههای تکفیری در لبنان که دست به انفجارهای خونین میزنند محبوبیت چندانی میان لبنانیها ندارد و جریان 14 مارس نیز تنها به واسطه رقابت سیاسی و برای دریافت حمایت سیاسی و کمک مالی، ارتباط خود با ریاض را حفظ کرده است.
ج) تغییر در رویکرد منطقهای عربستان: ریاض در حال تغییر استراتژی خود در منطقه خاورمیانه و تبدیل شدن به یک بازیگر مستقل است. این تغییر نقش، نیاز به حضور بیپرده و فعال در عرصههای مختلف دارد. لبنان در افق تعریف شده در سیاست خارجی عربستان وضعیت بسیار خاص و حساسی دارد و ورود به آن نیازمند سرمایهگذاری بیشتر بر نهادهای ملی است.
د) مقابله با جمهوری اسلامی ایران: در سفر سال 1387 میشل سلیمان به تهران، ایران اعلام آمادگی کرد که ارتش لبنان را با تسلیحات ساخت خود تجهیز کند. سلیمان حتی دیداری نیز از نمایشگاه دستاوردهای نظامی کشور داشت، این مسئله باعث دخالت آمریکا و کمک یک میلیارد دلاری واشنگتن به بیروت در قالب حمایتهای لجستیک از ارتش شد. در حال حاضر نیز عربستان تلاش دارد در همین حوزه، با پیشنهاد ایران مقابله کرده و در جنگ تبلیغاتی صورت گرفته، خود را حامی ارتش لبنان قلمداد کند.
هـ) تأثیرگذاری بر روند تحولات سوریه: عربستان پس از قطر مأمور پیگیری پرونده سوریه و کمک به جریانهای مسلح در این کشور بهمنظور براندازی حکومت آن شد. ناکامی ریاض در این مأموریت، باعث شده تا متحدان این کشور در لبنان به شدت احساس خطر کنند زیرا با پیروزی ارتش سوریه بر گروههای مسلح، دمشق به جایگاه پیشین خود برای تأثیرگذاری بر تحولات لبنان بازخواهد گشت، بنابراین ریاض برای تقویت روحیه جریان 14 مارس باید چنین کمک هنگفتی را به ارتش لبنان صورت دهد.
و) نشان دادن پیوند تنگاتنگ میان ریاض و پاریس: براساس توافق صورت گرفته، فرانسه طرف تأمینکننده نیازهای ارتش لبنان خواهد بود. این اقدام علاوهبر آنکه نوعی دهنکجی به آمریکا به خاطر مواضعش در سوریه است، باعث خواهد شد تا فرانسه علاوهبر آنکه به بهره اقتصادی قابل ملاحظهای برسد، ارتش لبنان را از نظر ساختاری به خود وابسته کند و در نهایت با توجه به معامله هنگفت 20 میلیارد یورویی با عربستان برای فروش تجهیزات نظامی شامل زیردریایی، رزمناو، بالگرد و سیستمهای الکترونیک، به همکاریهای عمیق با این کشور ادامه دهد.
نتیجهگیری
با توجه به موارد مطرح شده در بالا، بهنظر نمیرسد که ریاض از بذل و بخشش سه میلیارد دلاری به ارتش لبنان، نیت خیر داشته باشد. همانگونه که گفته شد، ریاض و پاریس به دنبال اهداف و منافع تعریف شده خود در لبنان بوده و ارتش به دلیل ماهیت خود مهمترین آوردگاه طرفین برای نفوذ در ساختار سیاسی لبنان به شمار میرود. نوع کمکهایی هم که قرار است به ارتش لبنان شود، کمکهای رزمی نیست و بیشتر در محدوده کمکهای زیربنایی و لجستیک صورت میگیرد تا نگرانیهای احتمالی تلآویو نیز مرتفع شود.
مخالفت با کمک عربستان سعودی به ارتش لبنان از طرف هر یک از جریانهای این کشور ممکن نیست و هرگونه مخالفت، توسط جریانهای رقیب بهعنوان مخالفت با قدرت گرفتن ارتش تفسیر خواهد شد. از آنجایی که جریان 14 مارس و شخص سعدالحریری رئیس حزبالمستقبل طراح چنین سناریویی محسوب میشود، هدف اصلی و غایی آن، تحت فشار قرار دادن جریان 8 مارس و بهخصوص حزبا... و سلاح مقاومت است.
در این مورد باید به سخنان، مواضع و دیدگاههای هر یک از دو طرف اصلی سیاسی در لبنان اشاره کرد. در حالی که سران حزبا... هنوز موضع رسمی در این مورد اتخاذ نکردهاند، برخی از اعضای 14 مارس که از این سکوت و احتمالاً رضایت حزبا... از تقویت بنیه ارتش عصبانی هستند، به بیان دیدگاههای خود پرداخته و مدعی شدهاند که حزبا... از تقویت ارتش واهمه دارد.
مقاومت اسلامی لبنان به همان دلایلی که گفته شد، از تقویت بنیه ارتش نگران نخواهد بود، اما با توجه به مأموریت ارتش که در طول یک دهه گذشته مبارزه با جریانهای تکفیری وابسته به وهابیت عربستان بوده است، این نگرانی برای ریاض باقی خواهد ماند که آیا در صورت چنین هزینه هنگفتی، ارتش لبنان با آن وجهه ملی خود به تبعیت از آلسعود و مبارزه با سلاح مقاومت اقدام خواهد کرد یا خیر؟ این در حالی است که نوع تسلیحاتی که در اختیار مقاومت اسلامی است، در این معامله هنگفت در اختیار ارتش قرار نخواهد گرفت.
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۱:۰۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]
صفحات پیشنهادی
تحلیل مرکز پژوهش های مجلس از کمک مالی عربستان به ارتش لبنان
تحلیل مرکز پژوهش های مجلس از کمک مالی عربستان به ارتش لبنان تهران - ایرنا - مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی اعلام کرد هدف عربستان از کمک سه میلیارد دلاری به ارتش لبنان تاثیرگذاری بر روند تحولات سوریه تضعیف حزب الله لبنان نفوذ در لبنان و مقابله با جمهوری اسلامی ایران است مرکزکمک 1.2 ميليارد دلاري بانک جهاني به تونس
۱۱ اسفند ۱۳۹۲ ۱۰ ۱۶ق ظ کمک 1 2 ميليارد دلاري بانک جهاني به تونس بانک جهاني يک ميليارد و 200 ميليون دلار به تونس وام پرداخت ميکند به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج بانک جهاني اعلام کرد براي تقويت روند انتقال دموکراتيک در تونس يک ميليارد و 200 ميليون دلار در سال جاري بهکمک 2 و نيم ميليارد دلاري آمريکا و اتحاديه اورپا به اوکراين
۸ اسفند ۱۳۹۲ ۱۹ ۳۰ب ظ کمک 2 و نيم ميليارد دلاري آمريکا و اتحاديه اورپا به اوکراين وزير خارجه آمريکا از بررسي طرح کمک مالي آمريکا و اتحاديه اروپا به اوکراين که مجموعاً 2 و نيم ميليارد دلار برآورد شده خبر داد به گزارش خبرنگار بينالملل خبرگزاري موج جان کري وزير خارجه آمريکا اعکنگره آمریکا آماده ارائه کمک اقتصادی یک میلیارد دلاری به اوکراین است
سهشنبه ۱۳ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۸ ۵۲ قانونگذاران آمریکا اعلام کردند یک بسته حمایت اقتصادی مهم را که به واسطه آن آمریکا یک میلیارد دلار وام به اوکراین خواهد داد به کنگره ارائه خواهند کرد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا هری رید یکی از قانون گذاران برجسته سنای آمریکا به خبموافقت مجلس نمایندگان آمریکا با کمک یک میلیارد دلاری به اوکراین
جمعه ۱۶ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۰ ۵۶ مجلس نمایندگان آمریکا لایحه کمک یک میلیارد دلاری به دولت کییف را تصویب کرد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از خبرگزاری شینهوا این لایحه با 385 رای موفق در مقابل 23 رای مخالف به تصویب رسید و به دولت باراک اوباما رئیسجمهوری آمریکا ا«فیلتر اسرائیل» بر سر راه فروش تسلیحات3 میلیاردی فرانسه به ارتش لبنان
فیلتر اسرائیل بر سر راه فروش تسلیحات3 میلیاردی فرانسه به ارتش لبنانمسائلی از قبیل شروط اسرائیل برای تسلیح ارتش لبنان و قیمت بالای سلاحهای فرانسوی از جمله مشکلاتی است که کمک 3 میلیاردی فرانسه برای تجهیز ارتش لبنان را بینتیجه گذاشته است به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روزنامه اکمک یک میلیارد دلاری آمریکا به اوکراین
کمک یک میلیارد دلاری آمریکا به اوکراین مجلس نمایندگان آمریکا لایحه کمک یک میلیارد دلاری به دولت کییف را تصویب کرد کد خبر ۳۸۴۸۰۸ تاریخ انتشار ۱۶ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۳ ۳۲ - 07 March 2014 مجلس نمایندگان آمریکا لایحه کمک یک میلیارد دلاری به دولت کییف را تصویب کرد به گزارش ایسنا به نقوعده کمک یک میلیارد دلاری آمریکا به اوکراین
وعده کمک یک میلیارد دلاری آمریکا به اوکراین تهران - ایرنا - مقامات آمریکایی روز سه شنبه اعلام کردند که کاخ سفید قصد دارد از اختصاص یک بسته مالی به ارزش یک میلیارد دلار به اوکراین برای جبران یارانه های از دست رفته در بخش انرژی ارایه دهد به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس از کی یف جاابراز آمادگی اتحادیه اروپا برای کمک 11 میلیارد دلاری به اوکراین
ابراز آمادگی اتحادیه اروپا برای کمک 11 میلیارد دلاری به اوکراین خبرگزاری رویترز از ابراز آمادگی اتحادیه اروپا برای کمک 11 میلیارد دلاری به اوکراین خبر داد به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران خبرگزاری رویترز لحظاتی پیش گزارش داد اتحادیه اروپا نسبت به کمک 11 میلیارد دلدر دیدار با رئیسجمهور لبنان اولاند: به افزایش توان امنیتی ارتش لبنان با همکاری عربستان ادامه خواهیم داد
در دیدار با رئیسجمهور لبناناولاند به افزایش توان امنیتی ارتش لبنان با همکاری عربستان ادامه خواهیم دادرئیس جمهور فرانسه در دیدار با میشل سلیمان رئیس جمهور لبنان گفت که به افزایش توان امنیتی ارتش لبنان با همکاری عربستان ادامه خواهیم داد به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از شبکه خبریهلند دارایی های اوکراین را مسدود کرد/ لایحه کمک یک میلیارد دلاری آمریکا به کی یف تصویب شد
بین الملل آمریکا اروپا هلند دارایی های اوکراین را مسدود کرد لایحه کمک یک میلیارد دلاری آمریکا به کی یف تصویب شد مسدود شدن صدها میلیون یورو از دارایی های اوکراین در هلند و موافقت مجلس نمایندگان آمریکا با کمک یک میلیارد دلاری به کی یف از جمله خبرهای مرتبط با اوکراین به شمار میآمادگی بانک جهانی برای کمک ۳ میلیارد دلاری به اوکراین
آمادگی بانک جهانی برای کمک ۳ میلیارد دلاری به اوکراینبانک جهانی به درخواست مقامات جدید کییف پاسخ مثبت داده و قصد دارد برای حمایت از انجام اصلاحات اقتصادی در اوکراین مبلغ 3 میلیارد دلار به دولت این کشور کمک مالی کند به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از خبرگزاری اینترفکس بانک جهانکمک نیم میلیارد دلاری ترکیه به بخش ترک نشین قبرس
کمک نیم میلیارد دلاری ترکیه به بخش ترک نشین قبرس آنکارا - ایرنا- ترکیه برای کمک به بهبود اوضاع مالی آشفته بخش ترک نشین قبرس نیم میلیارد دلار در اختیار این بخش قرار داد به گزارش روز پنجشنبه ایرنا مصوبه هیات دولت ترکیه برای کمک به بخش ترک نشین قبرس امروز با انتشار در روزنامه رسماتحادیه اروپا به اوکراین کمک 15 میلیارد دلاری می کند
بین الملل آمریکا اروپا اتحادیه اروپا به اوکراین کمک 15 میلیارد دلاری می کند اتحادیه اروپا طی سال های آتی یک بسته حمایتی به ارزش 15 میلیارد دلار به اوکراین کمک می کند به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سی ان ان اتحادیه اروپا پیشنهاد یک بسته حمایتی به ارزش 11 میلیارد یورو 15 میلیادرآمد 1.5 میلیارد دلاری مالزی از گردشگران عربستانی
سهشنبه ۱۳ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۰ ۴۲ مالزی در سال 2013 حدود یک و نیم میلیارد دلار از محل میزبانی از گردشگران عربستانی درآمد داشت به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا مالزی در سال 2013 میزبان حدود 95 هزار گردشگر عربستانی بود که مقصد بیشتر آنها شهر زیبای کوآلالامپور پایتخت مالزیپیشبینی کمک ۱ میلیارد دلاری به پاکستان در بودجه سال آینده آمریکا
پیشبینی کمک ۱ میلیارد دلاری به پاکستان در بودجه سال آینده آمریکادولت آمریکا در بودجه سال آینده خود ۲۰۱۵ مبلغ یک میلیارد دلار برای کمک به پاکستان در نظر گرفته است به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در اسلامآباد دولت آمریکا در بودجه سال آینده خود 2015 مبلغ یک میلیارد دلار برایمدیرکل کمیته امداد خراسان رضوی خبر داد جمعآوری یک میلیارد تومان کمک نقدی برای نیازمندان در خراسان رضوی
مدیرکل کمیته امداد خراسان رضوی خبر دادجمعآوری یک میلیارد تومان کمک نقدی برای نیازمندان در خراسان رضویمدیرکل کمیته امداد امام خمینی استان خراسان رضوی گفت از ابتدای اسفندماه تاکنون نزدیک به یک میلیارد تومان برای کمک به نیازمندان در استان جمعآوری شده است به گزارش خبرگزاری فارس ا-
گوناگون
پربازدیدترینها