محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832435125
ابراهیم یزدی: عامل موساد در زندان خودکشی کرد/ ساواک کلید در سفارتخانهها را داشت
واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: ابراهیم یزدی: عامل موساد در زندان خودکشی کرد/ ساواک کلید در سفارتخانهها را داشت
دکتر ابراهیم یزدی، وزیر امور خارجه دولت موقت در گفتوگویی تفصیلی با مجله «اندیشه پویا» به شرح ناگفتههایی از خودکشی عامل موساد در زندان، نفش جریان نفوذی در انقلاب و نیز ساختار ساواک پرداخت.
آفتاب: «تاریخ ایرانی» بخشهایی از این گفتوگو را انتخاب کرده که در ادامه میخوانید:
* وقتی شاه از ایران رفت، شورای سلطنت تشکیل شد. این شورا از دو نفر دعوت کرد تا در شورا مشارکت کنند: آیتالله مطهری و دکتر سحابی. آقای سحابی با من تماس تلفنی گرفت و گفت چنین پیشنهادی به من شده و من رد کردهام. آقای مطهری از امام کسب اجازه کرد و امام هم مخالفت کرد. آقای مطهری به جای خود آقای دکتر علیآبادی از حقوقدانان برجسته را به شورا معرفی کرد. بعد از انقلاب هم وقتی آقای علیآبادی را بازداشت کردند به این جرم که عضو شورای سلطنت بوده است، میخواستند اعدامش کنند. آقای مطهری رفت و دست ایشان را گرفت و از زندان بیرون آورد. چون به خواست انقلابیون به شورا رفته بود.
* بازرگان میگوید من در زندان بودم که تیمسار مقدم رئیس ساواک به دیدن من آمد و پیام داد که اعلیحضرت به همان نتیجهای که شما معتقدید رسیدهاند که شاه باید سلطنت کند و نه حکومت و بازرگان در جواب او میگوید ایشان دیر به این نتیجه رسیدهاند.
* با مهندس بازرگان نزدیکتر بودم چون او منطقی بود. بعد از انقلاب طالقانی حرفهایی میزد که منطقی نبود. مثلاً میگفت ما به قانون اساسی جدید نیاز نداریم و اسلام همه قوانین را دارد. ما به نشست کشورهای غیرمتعهد رفتیم و طالقانی صدایش درآمد که ما در اسلام غیرمتعهد نداریم و اینها چرا رفتهاند. طالقانی نماز جمعه را که راه انداخت به من میگفت بیا و مسائل را به من بگو تا در نماز مطرح کنم اما هیچ وقت از من درباره جنبش عدمتعهد توضیح نخواست که برایش توضیح دهم که جنبش غیرمتعهدها یعنی چه. او میگفت یک پاسبان را رئیس شهربانی کل کشور بکنند.
* آقای سعید حجاریان در بهمن ۷۹ مقالهای در نقد بازرگان نوشت. در مقالهاش نوشت که بازرگان پدیده نابهنگامی بود. نوشت که تکست بازرگان با کانتکس جامعه همخوانی نداشت. مقاله بسیار خوبی است. من آن زمان ایران نبودم و در حال درمان بیماری سرطان بودم. در جواب ایشان نوشتم گه هر تکستی لایههایی از کانتکس دارد. گاهی شما تکست خود را با لایههای بالایی و سطحی هماهنگ میکنید و گاهی با لایههای زیرین. بازرگان به تکست جامعه ما توجه داشت ولی کانتکس بازرگان معطوف به لایههای زیرین بود. مثل این جمله که گفت «ما دعا میکردیم باران بیاد و سیل آمده». بازرگان با این کلمات قصار درصدد منتقل کردن معانی است.
* انقلاب اجتنابناپذیر بود. من بارها گفته و نوشتهام از کاری که برای انقلاب و جامعهام کردهام اصلا پشیمان نیستم. اگر بخواهم به گذشته برگردم تاکتیکهایم را تغییر میدهم نه استراتژی را.
* نقش جریان نفوذی را کوچک نگیرید. ما از جریان نفوذی شکست خوردیم. از روز بعد از پیروزی در انقلاب نفوذ کردند. رئیس ساواک مهاباد عضو کمیتۀ منطقۀ هفت تهران شد... کلاهی کی بود؟ کشمیری کی بود؟ سعید امامی کی بود؟ کشمیری دبیر شورای عالی امنیت بود. به تمام اسناد محرمانه دسترسی داشت. آقای نیازی گفتند که سعید امامی برای موساد کار میکرد. خط نفوذی نمیگذارد مملکت سر و سامان بگیرد.
* روسها یک اصطلاح داشتند به نام القای ایدئولوژیک. لزومی ندارد کسی مستقیما برای موساد کار کند. من اعتقاد ندارم که کشمیری متعلق به سازمان مجاهدین خلق بود. اصلا الان کجاست؟ سازمان مجاهدین انقلاب یک تشکیلات تازه تاسیس شده بود و یک نفوذی خیلی راحت میتوانست وارد آن سازمان شود. من اعتقاد ندارم که کشمیری عامل نفوذی سازمان مجاهدین خلق بود. کارش بسیار حرفهای بوده و از یک مجاهد ساده دوره ندیده آن هم بعد از انقلاب آن کار برنمیآید.
* حسین فردوست در ایران چه کار میکرد؟ چه نقشی ایفا میکرد؟ همیشه گفتهام که باید لابهلای خطوطش را میخوانم. او افسر عالیرتبه ام.آی.سیکس بود. نگلیسها با شاه عقد اخوت که نبسته بودند. فردوست مسئول کنترل و هدایت شاه بود. فردوست قطعاً با نظر انگلیسها در ایران مانده بود و کار میکرد.
* بعد از جدا کردن سپاه از دولت موقت، من ارتباطم را با برخی از واحدها و فرماندهان حفظ کرده بودم. دو نفر از اعضای این واحد، آقایان کاظمی و رضا طباطبایی بعضاً برای مشورت به دیدن من میآمدند. رضا طباطبایی، برادر مرحوم دکتر کلود طباطبایی، از اعضای فعال انجمن اسلامی دانشجویان در آمریکا، واحد شیکاگو و عضو نهضت آزادی، شاخه آمریکا بود. بعد از انقلاب، بلافاصله به ایران آمد و به سپاه پیوست. مرحوم کاظمی را نمیشناختم و توسط رضا طباطبایی با او آشنا شدم. در یکی از اولین دیدارها به آنها توصیه کردم که دنبال نخود سیاه نروند. توضیح دادم که عوامل اسرائیل در رویدادهای بعد از انقلاب، از جمله در کردستان، نقش جدی دارند. بروید شبکه آن را شناسایی کنید و اولین قدم مطالعه پرونده موساد در ساواک است. توضیح دادم که شاه از یک تاریخ معین به ساواک دستور داده بود که فعالیت موساد را، بدون آنکه مزاحم آنها بشوند، زیر نظر بگیرند و گزارش تهیه کنند. ساواک اطلاعات مکتوب جالبی از فعالیت موساد در ایران جمعآوری کرده بود.
بنابراین مطالعه این پرونده برای شروع به کار ضروری بود. بعد از آنکه با تصویب شورای انقلاب مسئولیت ساختمان و مرکز اسناد ساواک از دولت موقت گرفته شد و زیر نظر یکی از اعضای شورا قرار گرفت، مسئول جدیدی گمارده شد. اما او با این گروه همکاری نمیکرد و آنها را راه نمیداد. اما نمیدانم چگونه آنها بالاخره به پروندهها دسترسی پیدا کردند. از جمله اسامی هیات مرکزی شبکه موساد در ایران را به دست آورند. بعد از پیگیریهایی که کردند، متوجه شدند که تمام اعضای مرکزی موساد، بعد از انقلاب ایران را ترک کردهاند. از این گروه تنها یک نفر در ایران مانده بود که مسئولیت او یارگیری از میان ایرانیان برای همکاری با موساد بود.
در سوابق مکتوب او آمده بود که او سالها در عراق بوده است و به زبانهای عبری، فارسی، عربی و انگلیسی تسلط کامل دارد. سالها به عنوان جاسوس اسرائیل در عراق در زندان بوده است و سپس در زمانی که بسیاری از ایرانیان مقیم عراق، به دنبال فشار دولت عراق، به عنوان معاود عراق را ترک میکردند و به ایران میآمدند، او نیز به عنوان معاود عراقی به ایران میآید و به عنوان صراف، در جلوی بازار مشغول به کار میشود. مأموریت او عضویت در شورای رهبری شبکه موساد در ایران و توسعه آن بوده است.
با این اطلاعات دو نفر از واحد اطلاعات سپاه برای دستگیری او به محل کارش مراجعه میکنند و به بهانه اینکه یک پرونده ارز قاچاق کشف شده است و فرد قاچاقکنندۀ ارز گفته است که ارز خود را از شما خریده است و باید به همراه ما به کلانتری برای ادای توضیحات بیایید. او میپذیرد و به همراه آنان به راه میافتد. پس از آنکه او را سوار ماشین میکنند و به راه میافتند، به او دستور میدهند که سرش را پایین بیاندازد. او را به بازداشتگاه لویزان میبرند و در یکی از سلولها زندانی میکنند و هنگامی که روز بعد بازجویی از او شروع میشود، او به علت اصلی بازداشتش پی میبرد. او در سومین شب بازداشتش، به طرز خاصی در زندان خودکشی میکند.
آنچه برای من تعریف کردند این بود که او توانسته بود یک رشته نخ ضخیم نظیر یک ریسمان باریک از الیاف در دسترس، در پتو و غیره درست کند و سپس کفشهایش را در آورده و پابرهنه این نوار ریسمانی را به دور گردن خود پیچیده بود. یک قلم یا مدادی را که در دسترس داشته است به سر این ریسمان باریک قلاب کرده بود که مانع از برگشتن و باز شدن نخ از دور گردنش، در هنگام خفگی و بیهوشی بشود.
فردی که در سلول مجاور بازداشت بوده است به مأمورین گزارش میدهد که در طول شب، صداهای عجیب و غریب، نظیر پایکوبی یک اسب، از سلول او میشنیده است. به هر حال خودکشی و مرگ این فرد، مطالعه برای شناخت شبکه موساد را از طریق او منتفی میکرد. جنازهٔ او را با زحمت زیاد میبرند، پشت در پزشکی قانونی قرار میدهند و به مدت سه ماه، به عنوان ناشناس در سردخانه نگهداری میشد تا در نهایت همسرش از ماجرای خودکشی او باخبر میشود و به پزشکی قانونی مراجعه و جسد را شناسایی میکند و تحویل میگیرد.
* ساواک به جهت سازمانی زیر نظر نخستوزیری بود اگر چه مستقیماً از شاه دستور میگرفت و نخستوزیر هیچ قدرتی بر ساواک نداشت. بعد از استقرار در نخستوزیری، مهندس بازرگان، محافظت و رسیدگی به ساختمان و اسناد ساواک و کارمندان را بر عهده من واگذار کرد. کمیتهای ۵ نفره مرکب از آقایان مهندس عبدالعلی بازرگان، مهندس مجید حداد عادل، مهندس ذهبیون، هادینژاد حسینیان و انتظاری برای سرپرستی مجموعه ساواک معین و در نخستوزیری مستقر شد.
ابتدا میبایستی ساختمان مرکز ساواک و تأسیسات و اسناد ساواک را به کنترل دولت در میآوردیم. برای آشنایی با ساختار اداری ساواک هیات پنج نفرۀ مذکور در بالا از آقای دکتر فرخ مروستی، از اعضای سابق انجمن اسلامی دانشجویان در آمریکا و از اساتید متخصص در کامپیوتر که به ایران آمده بود برای دستیابی به حافظه کامپیوترهای ساواک کمک خواست و ایشان توانستند اطلاعات آن را بیرون بیاورند. دهها صفحه شامل ساختار اداری، اسامی اعضای ادارات و کارمندان، خبرچینان، مأمورین ساواک در ایران و خارج از کشور، تهیه شد. ما برای اولین بار با ساختار درونی ساواک آشنا شدیم. تا آن زمان ما جز اخبار سرکوب و شکنجه و قتل زندانیان سیاسی هیچ چیز درباره ساواک نمیدانستیم. با اشرافی که به ساختار و فعالیتهای ساواک پیدا کردیم روشن شد که دو اداره در ساواک وجود داشت که بسیار مهم و برای امنیت کشور حیاتی بودند: اداره دوم و اداره هشتم. اولی جاسوسی برون مرزی، دومی ضد جاسوسی در داخل کشور. در یکی از بازدیدهای خود از ساواک، در این دو اداره با اسناد و مدارکی روبهرو شدم که فهم آنها و آگاهی بر نوع کار آنها نیازمند توضیح بود.
بنابراین با کسب نظر موافق مهندس بازرگان به یکی از مدیرکلهای ساواک، که هنوز از ایران خارج نشده بود، اطلاع دادم که به دیدن من به نخستوزیری بیاید. او ابتدا به شدت ترسیده بود و نمیآمد. اما بعد از توضیحاتی که درباره ضرورت این دیدار به او داده شد، آمد و به اتفاق به بازدید از ادارات دوم و هشتم ساواک پرداختیم.
در اداره هشتم، در یکی از کابینتها، صدها و شاید هزاران کلید وجود داشت. این کلیدها برای چه بود؟ نمیدانستیم. او توضیح داد که ساواک کلید درهای اکثر سفارتخانههای خارجی در تهران را تهیه کرده بود و هر زمان، که به هر دلیل به بازرسی از آن سفارت نیاز پیدا میکرد از این کلیدها استفاده میشد.
او همچنین طرز کار و اسناد کنترل سفارتخانههای خارجی در تهران و شهرستانها را توضیح داد. در زاهدان، به عنوان مثال، ساواک توانسته بود، موافقت یک دندانپزشک را، که مطبش روبهروی کنسولگری هند بود، برای نصب دوربینهای مخفی، جلب نماید. او همچنین از نصب دوربینهایی مخفی برای جمعآوری اطلاعات درباره رفتوآمدهای سفارت شوروی در تهران در اطراف سفارت توضیحاتی داد.
تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۹:۴۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]
صفحات پیشنهادی
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی: پرستاران کلیدی ترین عامل درمان بیماران هستند
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی پرستاران کلیدی ترین عامل درمان بیماران هستندمدیر عامل سازمان تامین اجتماعی نقش پرستاری را کلیدی ترین عامل در درمان بیماران دانست و گفت متاسفانه جامعه و حتی بخش سلامت کشور این موضوع را به درستی درک نکرده است به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از مدیریت رموسویان: کلید تعامل با ایران دیپلماسی است، نه تحریم
موسویان کلید تعامل با ایران دیپلماسی است نه تحریمعضو سابق تیم مذاکرهکننده ایران با اشاره به بیثمر بودن رویکرد تحریم و فشار علیه ایران نوشته است تنها راه تعامل با ایران استفاده از دیپلماسی است به گزارش خبرگزاری فارس حسن موسویان عضو سابق تیم ایران در مذاکرات هستهای با اناشتغال مهمترین عامل کاهش آسیب در داخل زندانهاست
دوشنبه ۱۹ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۳ ۰۲ مدیرعامل بنیاد تعاون و حرفهآموزی زندانهای کل کشور اشتغال را مهمترین عامل در کاهش آسیبهای داخل زندانها دانست و گفت ترویج امر اشتغال در زندانها ضروری است به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه آذربایجان شرقی رحیم مطهرینژاد افزدر نشست مشترک مشاور قوه قضائیه و رئیس سازمان زندانها مطرح شد تأکید بر تعامل جامع نهادهای ذیربط در امور زندان
در نشست مشترک مشاور قوه قضائیه و رئیس سازمان زندانها مطرح شدتأکید بر تعامل جامع نهادهای ذیربط در امور زندانیانمشاور رئیس قوه قضائیه با حضور در ندامتگاه شهرری بر تعامل جامع نهادهای ذیربط بر امور زندانیان تأکید کرد به گزارش خبرگزاری فارس در نشست مشترکی که با حضور مشاور رئیس قونجات زنی پیش از خودکشی با فرزندانش+تصاویر
نجات زنی پیش از خودکشی با فرزندانش تصاویر این مادر به هدف خودکشی سعی کرد با خودرو به همراه سه کودک خود با سرعت وارد دریا شود تا به زندگی خود و فرزندانش پایان دهد اما پلیس مانع غرق شدن آنها شد پلیس ایالت فلوریدا طی اقدامی شجاعانه توانست در آخرین لحظات یک زن آمریکایی با سه کودکآیتالله خزعلی در برنامه شناسنامه: امام(ره) به منتظری گفت قعر جهنم را برای خود مهیا نکن/ موسوی و کروبی عامل تو
آیتالله خزعلی در برنامه شناسنامه امام ره به منتظری گفت قعر جهنم را برای خود مهیا نکن موسوی و کروبی عامل توهین به امام حسین ع بودند برخی با عملکرد غلط فرزندانشان برخورد نکردندخزعلی ادامه داد سال 88 عکس امام ره را پاره کردند و به امام حسین ع توهین کردند این کارها را میرحسمدیرعامل ستاد دیه کشور در گفتوگو با فارس خبر داد آزادی 4 گروه زندانی خاص در آستانه سال نو / 350 نفر در ایام د
مدیرعامل ستاد دیه کشور در گفتوگو با فارس خبر دادآزادی 4 گروه زندانی خاص در آستانه سال نو 350 نفر در ایام دهه فجر آزاد شدندمدیرعامل ستاد دیه کشور از آزادی 4 گروه زندانی خاص در آستانه سال نو خبر داد اسدالله جولایی در گفتوگو با خبرنگار قضایی خبرگزاری فارس در خصوص روند آزادی محکدومین عامل زندانی شدن ایرانی ها بعد از اعتیاد
دومین عامل زندانی شدن ایرانی ها بعد از اعتیاد معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با تاکید بر اینکه طلاق اعتیاد و خشونت و پرخاشگری سه آسیب جدی کشور هستند گفت بحثهای آسیب اجتماعی در کشور ما بسیار نگران کننده هستند به طوری که زندگی بیش از سی و پنج تا چهل درصد از ازدخشونت و پرخاشگری، دومین عامل زندانی شدن ایرانی ها بعد از اعتیاد
خشونت و پرخاشگری دومین عامل زندانی شدن ایرانی ها بعد از اعتیاد جامعه > آسیبها - مهر نوشت معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با تاکید بر اینکه طلاق اعتیاد و خشونت و پرخاشگری سه آسیب جدی کشور هستند گفت بحثهای آسیب اجتماعی در کشور ما بسیار نگرانتعامل نظامیان سعودی با زندانیان ۱۰ کشته و مجروح برجای گذاشت
تعامل نظامیان سعودی با زندانیان ۱۰ کشته و مجروح برجای گذاشت بر اساس گزارش مسئولان سعودی آشوب برخی بازداشت شدگان در محل نگهداری کارگران خارجی ناقض قانون کار در اتوبان مکه – جده ۱ کشته و ۹ مجروح برجا گذاشت به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر "عاطی بن عطیه القرشی" درخودکشی در زندان
خودکشی در زندان جوان 36 سالهای که در جریان سرقت زن 79 سالهای را به قتل رسانده بود در سلول زندان خودکشی کرد بهگزارش نامه نیوز به نقل از ایران پلیس نورفولک سیمون هال 36 ساله در سال 2001 میلادی دستگیر شد و دو سال بعد در زندان به قتل پیرزن اعتراف کرد این پیرزن بهنام جوان آپرستاران كليدي ترين عامل درمان بيماران هستند
اجتماعی رفاه و آسیب های اجتماعی پرستاران كليدي ترين عامل درمان بيماران هستند مدير عامل سازمان تامين اجتماعي نقش پرستاري را كليدي ترين عامل در درمان بيماران دانست و تاكيد كرد بنده اين موضوع را نه تنها در حال حاضر بلكه در طي 2 دهه گذشته اذعان كرده ام به گزارش خبرگزاری مهر باحضفضای ناآرام عامل اصلی گریز فرزندان از خانواده
فضای ناآرام عامل اصلی گریز فرزندان از خانواده در خانواده باید زمینه مناسبی برای رشد کودک فراهم شود و در این محیط باید به نیازها در ابعاد مختلف جسمی روانی و هویتی پاسخ داده شود ناصر قاسم زاد روانشناس عمومی و دبیر انجمن حمایت از سلامت و روان جامعه در گفتگو با خبرنگار اجتماعی باشگکلید تعامل با ایران دیپلماسی است نه تحریم
کلید تعامل با ایران دیپلماسی است نه تحریمتاریخ انتشار سه شنبه ۱۳ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۱۴ ۲۸ عضو سابق تیم مذاکره کننده ایران با اشاره به بی ثمر بودن رویکرد تحریم و فشار علیه ایران نوشته است تنها راه تعامل با ایران استفاده از دیپلماسی است به گزارش فارس «حسن موسویان» عضوحسین موسویان: دیپلماسی و نه تحریم، کلید تعامل با ایران است
حسین موسویان دیپلماسی و نه تحریم کلید تعامل با ایران است تهران-ایرنا- حسین موسویان در مطلبی در نشریه آلمانیتور نوشت دیپلماسیو نه تحریم کلید تعامل با ایران است و رویکرد آیپک در تحریم و فشار بیشتر بر ایران نبردی باخته است رئیس اسبق گروه مذاکره کننده هسته ای ایران در این م«سالار» گودینی از زندانهای ساواک به کتابفروشیها رسید
سالار گودینی از زندانهای ساواک به کتابفروشیها رسیدانتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی در جدیدترین اثر خود کتاب سالار نوشته محمدعلی گودینی را روانه بازار نشر کرد به گزارش خبرگزاری فارس مؤسسه فرهنگی هنری و انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی در جدیدترین اثر خود کتاب سالار تموسویان: کلید تعامل با ایران دیپلماسی است، نه تحریم/ هرگاه برخورد مناسب و آشتیجویان با ایران صورت گرفته نتایج
موسویان کلید تعامل با ایران دیپلماسی است نه تحریم هرگاه برخورد مناسب و آشتیجویان با ایران صورت گرفته نتایج مناسبی به دست آمده است عضو سابق تیم مذاکرهکننده ایران با اشاره به بیثمر بودن رویکرد تحریم و فشار علیه ایران نوشته است تنها راه تعامل با ایران استفاده از دیپلماسی است-
گوناگون
پربازدیدترینها