واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
روز شهید فرصتی مناسب برای ارج نهادن به شهدای سرافراز سنندج- ایرنا - روز 22 اسفند ماه در تقویم رسمی کشور بنام روز بزرگداشت شهدا نامگذاری شده است، در چنین روزی معمار کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی(ره) در فرمانی 10 ماده ای فرمان تاسیس بنیاد شهید انقلاب اسلامی را در سال 58 صادر فرمودند.
به گزارش ایرنا، بنیاد شهید افضل بنیادهاست چون شهید افضل انسان هاست از این تعریف زیبا استنباط می شود که این نهاد انقلابی در نگاه اول برای خدمت به خود شهدا و پاسداری از خون آنان شکل گرفته است که افضل خدمت هاست.
امام خمینی(ره) باز هم در این زمینه می فرمایند ˈ خدمت به شهید خدمت به نبی مکرم اسلام(ص) استˈ و ترویج فرهنگ شهید و شهادت و زنده نگاه داشتن یاد شهیدان از وظایف خطیر این نهاد انقلابی است.
نامگذاری این روز بنام روز بزرگداشت شهدا توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال 83 کاری ارزشمند و اقدامی در خور تقدیر است، اگر چه همه روزها متعلق به شهدای عزیز است ولی اختصاص یک روز خاص بنام شهدا در تقویم رسمی کشور اقدامی مبارک و بسیار بجا می باشد.
شهید و شهادت از مقدس ترین واژه ها در فرهنگ و ادبیات ما مسلمانان است و وجود مبارک شهیدان همواره در جوامع اسلامی از افتخارات مسلمانان بوده و هست و در هر گروه اجتماعی از مردم عزیز حضور پیدا بکنیم و زمانی هم می خواهند از امتیازات خود سخن بگویند بدون استثنا به تعداد شهدای تقدیمی از جمع و گروه خود به عنوان یکی از امتیازات گروه خویش اشاره می کنند و به آن مباهات می ورزند.
جایگاه شهید، جایگاهی رفیع و کار شهید کاری بس عظیم است و مردم عزت و سربلندی خود را مرهون ایثار و فداکاری شهیدان می دانند و این مهم بر کسی پوشیده نیست و هیچ منصفی منکر این حقیقت نیست و نخواهد بود.
به روایت قرآن کریم شهید کسی است که با خدای خویش معامله کرده است و در این معامله همه هستی خویش را در طبق اخلاص نهاده است و هر آنچه را داشته برای کسب رضای خدا تقدیم نموده است و پاداش این کار بزرگ که خداوند سبحان در کتاب آسمانی خود آن را وعده فرموده اند اجر عظیمی است و شهدای والامقام به آن دست پیدا می کنند و به مقامی می رسند که همه اولیای خدا به مقامشان غبطه می خورند.
این مقام والا تنها در کمال خلوص عمل و عشق به پروردگار عالمیان دست یافتنی است و به قول شاعر باید از خود بگذری تا به خدا برسی و این کار محال نیست و انسان می تواند به این مقام رفیع دست پیدا کند و بخدا برسد.
دست از مس وجود چون مردان ره بشوی، تا کیمیای عشق بیابی و زر شوی
از پای تا سرت همه نور خدا شوند، در راه ذوالجلال اگر بی پا و سر شوی
از خصلت هایی که برای شهدا بیان شده است و از احادیث نبوی و ائمه اطهار(ع) که در این زمینه به ما رسیده استˈ شهید نظر کند به وجه اللهˈ است و امام خمینی(ره) احیاگر فرهنگ شهید و شهادت در جامعه ما در بیان این حدیث شریف می فرمایند که نظر به وجه الله کاری آسان و شدنی برای انبیا و شهداست.
از دیگر خصلت های عنوان شده برای شهیدان، قداست خون شهید است که با اولین قطره خونی که از پیکر شهید بر روی زمین ریخته می شود گناهان او را می بخشند و آمرزیده می شود به مانند کودکی که تازه از مادر متولد می شود و بر همین اساس است که در روایات از قطره خون شهید به عنوان محبوب ترین قطره نزد خداوند قادر متعال اشاره شده است.
آری شهید قلب تاریخ و شهادت تزریق خون به پیکر اجتماع است و همانگونه که حیات انسان به تپش قلب بستگی دارد حیات جامعه و جریان زندگی مرهون ایثار و فداکاری شهیدان است و نه تنها در روز بزرگداشت شهدا بلکه باید در تمامی لحظه ها این احساس را داشته باشیم که همواره سر سفره شهیدان نشسته ایم و در مقام ادای دین به ساحت مقدس شهیدان بکوشیم و یادشان را گرامی بداریم و همواره با خود این ابیات را زمرمه کنیم
آن فرو ریخته گل های بهاری در خاک، کز می جام شهادت همه مدهوشانند
یادشان زمزمه نیمه شب مستان باد، تانگویند که از یاد فراموشانند.ک/4
533/7348
یادداشت: محمد سلیمانی، مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران کردستان
انتهای پیام /*
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 127]