واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
روابط تجاری ایران و قزاقستان در حال افزایش است شیراز - ایرنا - استاندار مانگیستائوی کشور قزاقستان گفت:روابط تجاری، اقتصادی و فرهنگی بین کشور ایران و قزاقستان در حال افزایش است و هم اکنون در این دو کشور طرح های مشترکی در زمینه گسترش این روابط درحال اجراست .
به گزارش ایرنا، ˈ آلیک آیداربایفˈ که به اتفاق هیاتی ازمدیران ،بازرگانان و فعالان اقتصادی قزاقستان به استان هرمزگان سفر کرده است ، دوشنبه در دیدار با استاندار هرمزگان افزود:هم اینک طرح اتصال راه آهن ایران به قزاقستان و ترکمنستان نهایی شده و این کوتاه ترین مسیر اتصال کالا از کشورهای حوزه خلیج فارس به قزاقستان است.
وی بیان داشت:به زودی بین بندر شهید رجایی بندرعباس و بندر اکتائوی کشور قزاقستان ، قراردادهای مشترکی در زمینه عملیات بندری و توسعه خط آهن امضا می شود.
آلیک آیدار بایف، استان مانگیستائوی قزاقستان را نزدیکترین استان کشور قزاقستان به ایران معرفی کرد و گفت:حمل کالاهای تولیدی کشورهای حوزه خلیج فارس از جمله کالاهای اساسی به قزاقستان و ارسال گندم، مواد شیمیایی و سایر کالاهای مورد علاقه کشورهای این حوزه از برنامه های تجاری قزاقستان است.
استاندار هرمزگان هم در این دیدار گفت:مجموعه مدیریتی این استان بر اساس سیاست های دولت ، آماده پذیرش سرمایه گذاران خارجی است و امیدوار است روابط هرمزگان با مانگیستائو به گسترش روابط ایران و قزاقستان کمک کند.
جاسم جادری افزود:استان هرمزگان در حوزه های مختلف دارای ظرفیت های فراوان و منحصر به فردی است که این قابلیت ها برای کشورهای علاقه مند به گسترش روابط اقتصادی فرصت مناسبی است.
وی بیان داشت: هرمزگان یکی از استان های جنوبی ایران است که در ساحل خلیج فارس قرار گرفته و 14 جزیره با کارکردهای متنوع دارد.
جادری با اشاره به بهره مندی هرمزگان از چهار شبکه حمل و نقل دریایی، ریلی، هوایی و زمینی، از این استان به عنوان پایتخت حمل و نقل ایران یاد کرد و افزود: این استان دارای ظرفیت های خوبی در حوزه اقتصادی است و پنج منطقه ویژه و آزاد را در دل خود جای داده است.
استاندار هرمزگان، نقش بندر شهید رجایی در توسعه اقتصادی کشور را مهم توصیف کرد و گفت:بیش از 63 درصد واردات و صادرات کشور از طریق این بندر انجام می شود.
وی ادامه داد:استان هرمزگان ، قطب فولاد و آلمینیوم نیز هست و کارخانه های فولادسازی این استان بخش قابل توجهی از نیازهای کشور را در این بخش تامین می کنند.
جادری همچنین با اشاره به ظرفیت های گردشگری استان هرمزگان ، افزود: جاذبه ها و ظرفیت های گردشگری در این استان موجب شده است سالانه بیش از 10میلیون نفر از قابلیت های گردشگری این استان بازدید کنند.
استاندار هرمزگان اضافه کرد:صنعت صید و آبزیان نیز در هرمزگان منحصر به فرد است و در خلیج فارس حدود 800 نوع آبزی وجود دارد که 400 نوع آن قابل استفاده است.
وی با اشاره به پیشینه استان هرمزگان در تجارت و بازرگانی، اظهار کرد: بخش خصوصی در این استان از قابلیت های خوبی برای ارتباط اقتصادی با سایر کشورها برخوردار است.
جادری ، همچنین توانایی تولید انواع محصولات کشاورزی خارج از فصل در استان هرمزگان را از دیگر قابلیت ها و مزیت های صادراتی این استان برشمرد و گفت: صادرات این محصولات می تواند بخش قابل توجهی از نیاز قزاقستان و دیگر کشورهای حوزه آسیای میانه را تامین کند.
استاندار مانگیستائو کشور قزاقستان و هیات همراه ، روز دوشنبه پس از ورود به بندرعباس از مجتمع بندری شهید رجایی و جزیره قشم استان هرمزگان بازدید کردند .
این هیات قزاقستانی در ادامه سفر دو روزه خود به استان هرمزگان فردا (سه شنبه) در دیدار با شماری از مسوولان و فعالان بخش خصوصی این استان راه های گسترش روابط تجاری را مورد بررسی قرار می دهند.
استان مانگیستائو کشور قزاقستان که در جنوب غربی این کشور واقع شده در سال 1973 میلادی تاسیس شده است.
بندر تجاری بین المللی آکتائو که مرکز این استان است به عنوان ˈدروازه دریایی قزاقستانˈ از اهمیت بالایی برخوردار است و از بندر آکتائو راهی به کشورهای ایران، آذربایجان و روسیه و همچنین به اقیانوس ها گشوده شده است.
استان مانگیستائو قزاقستان دارای منابع طبیعی غنی نفت، گاز، فسفر، زغال سنگ، منگنز و انواع نمک هاست.
جمهوری قزاقستان به مرکزیت آستانه در منطقه آسیای میانه واقع شده است.ک/3
7192/668 /679
انتهای پیام /*
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]