تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 23 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):همانا نفرت انگیزترین مخلوق خدا بنده ای است که مردم از شرّ زبان او پرهیز می کنند...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815275661




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

الزامات افشای مفاسد اقتصادی توسط رسانه ها


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

الزامات افشای مفاسد اقتصادی توسط رسانه ها تهارن - ایرنا - «محمد علی ابطحی» از فعالان سیاسی اصلاح طلب در گفت و گو با سایت فرارو از الزامات افشای مفاسد اقتصادی توسط رسانه ها سخن گفته و یکی از آن پیش شرط ها را «آزادی پس از اعلام و انتشار» برشمرده است.


در این مطلب می خوانید : رئیس جمهور در اختتامیه جشنواره مطبوعات گفت: فساد در جامعه معضل بزرگی است؛ فسادی که گوشه هایی از آن برای مردم بیان شده است و گوشه های دیگرش بعداً برای مردم بیان خواهد شد. چه کسی می تواند با این فساد بجنگند؟ بزرگترین قدرتی که باید به صحنه بیاید و با فساد بجنگند رسانه ها هستند.
روحانی ادامه داد: رسانه ها باید به صحنه بیایند. نام افراد مفسد و ویژه خوار نباید در جیب رییس دستگاه اجرایی کشور باشد. باید نام افراد مفسد و ویژه خوار بر سر زبان و بیان خبرنگاران ما قرار بگیرد؛ اگر مطبوعات و رسانه ها همه به صحنه بیایند، نه اینکه با مفسد مبارزه کرد، می شود جلو فساد را گرفت. باید هزینه ها را آنقدر بالا ببرید که کسی در مسیر فساد قرار نگیرد و هوس فساد به سر او نزند و این راهش حضور فعال شماست.
دیروز حسام الدین آشنا مشاور رئیس جمهور هم درباره حمایت دولت از رسانه هایی که در زمینه مفاسد اقتصادی افشاگری می کنند، گفته: دولت نمی تواند از رسانه ها حمایت قضایی داشته باشد اما دولت از رسانه هایی که در زمینه مفاسد اقتصادی دست به افشاگری می زنند، حمایت معنوی خواهد کرد.
حجت السلام محمد علی ابطحی مشاور رئیس جمهور اصلاحات در گفتگو با فرارو گفت: «من معتقدم گردش آزاد اطلاعات به صورت طبیعی یکی از عوامل جلوگیری از وقوع فساد است. چرا که در گردش آزاد اطلاعات هر فردی که بخواهد از چارچوب قانون عبور کند، احساس اینکه چشم های بیداری ممکن است او را افشا کنند موجب بازدارندگی می شود.»
وی ادامه داد: «کار رسانه ها نیز همین است که بتوانند موارد خلاف را گزارش کنند. صرف امکان وجود آزادی برای رسانه ها، در کاهش تخلفات بسیار موثر است و این موضوع صرفا برای مفاسد اقتصادی نیست و برای سایر تخلفات نیز صدق می کند.»
وی افزود: «بنده نمی خواهم بگویم وقتی که موضوع در رسانه منتشر شد آنگاه ممکن است نقش بازدارندگی داشته باشد؛ بلکه من یک مرحله قبل تر را می بینم و معتقدم همین که چنین امکانی برای رسانه ها وجود داشته باشد بازدارندگی ایجاد خواهد شد.»
ابطحی در پاسخ به این سوال که امکان پرداختن به این موضوع توسط رسانه ها نیازمند چه الزاماتی است؟، گفت: «یکی از الزامات افشای مفاسد اقتصادی توسط رسانه ها وجود آزادی پس از اعلام و انتشار است.»
وی ادامه داد: «آزادی قبل از اعلام و انتشار تا حدود زیادی وجود دارد، اما آزادی بعد از افشای مفاسد موضوع مهمی است که باید مورد توجه قرار بگیرد.»
وی افزود: «البته در این موضوع الزامی هم برای رسانه ها وجود دارد و آن اینکه به صرف شایعات و شنیده ها خبری را منتشر نکنند و با اطلاعات موثق و متقن به انتشار و افشای مفاسد اقدام کنند. رسانه ها باید فضای کشور را فضای ضدفساد کنند.»
ابطحی در پاسخ به این سوال که آیا امکان افشای مفاسد اقتصادی توسط رسانه ها در ایران وجود دارد؟، گفت: «بالاخره قدرت های بزرگی در کشور ممکن است پشت سر عناصر فساد باشند. اما اکنون چنین امکانی برای رسانه ها وجود دارد و البته در زمان عمل باید با دقت زیاد اقدام کنند.»
وی ادامه داد: «لذا به نظر من حداقل در زمینه افشای مفاسد اقتصادی چنین امکانی وجود دارد و مانعی وجود ندارد، هر چند در دیگر حوزه ها همچون حوزه سیاسی، اجتماعی و فرهنگی موانعی وجود دارد.»
ابطحی درباره صحبت آشنا مبنی بر حمایت معنوی دولت از رسانه های افشاگر در زمینه مفاسد اقتصادی گفت: «شاید منظور آقای آشنا از حمایت معنوی، اظهاراتی باشد که آقای روحانی داشتند مبنی بر اینکه توقیف و توقف رسانه ها آخرین راه حل نیست، در حالی که شاید قوه قضائیه این کار را اولین راه حل ببیند و اقدام کند.»
وی ادامه داد: «یکی از مشکلات این دولت که در دوران دوم خرداد هم آن را تجربه کردیم این است که وقتی دولت نتواند از رسانه ها حمایت عملی کند، حمایت معنوی آن، رسانه ها را بیشتر آسیب پذیر می کند. یعنی در دعوای جناح های سیاسی بخش ضعیف تر که رسانه ها باشند معمولا آسیب می بینند.»
وی افزود: «لذا اگر دولت در خیلی جاها همان حمایت معنوی را هم نکند بهتر است. به عبارت دیگر وقتی آقای رئیس جمهور از رسانه ها حمایت کنند باعث جری تر شدن طرف مقابل می شود و چون نمی توانند با رئیس جمهور برخورد کنند با رسانه ها برخورد می کنند.»
اول**1104
انتهای پیام /*










این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن