واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
ارتش لیبی آماده حمله به نفتکش کره شمالی شد تهران - ایرنا - دولت لیبی روز دوشنبه اعلام کرد که به منظور جلوگیری از حرکت نفتکش کره شمالی که برای خرید نفت از شورشیان جدایی طلب در بندری در شرق این کشور پهلو گرفته، تمهیدات لازم اتخاذ شده است.
به گزارش خبرگزاری ˈفرانسهˈ، کشتی های نیروی دریایی لیبی به منظور مسدود کردن مسیر خروج این نفتکش کره شمالی از بندر ˈالسدرهˈ، به این منطقه اعزام شده اند.
ˈامین الحبیبˈ وزیر فرهنگ لیبی دیروز تهدید کرده بود که این کشتی در صورت حرکت پس از بارگیری نفت خام از بندر مذکور، به تلی از فلز تبدیل خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری رسمی لیبی، وزیر دفاع این کشور نیز نیروی هوایی را برای پرداختن به این مساله به منطقه اعزام کرده است.
مخالفان مسلح دولت لیبی که بنادر صدور نفت در شرق این کشور را در کنترل خود دارند، شنبه گذشته اعلام کردند که به طور مستقل از دولت لیبی نسبت به صدور نفت اقدام خواهند کرد و بزودی نخستین محموله نفت این کشور را یک نفتکش کره شمالی برای فروش در بازار بارگیری خواهد کرد.
آمریکا در واکنش به اقدام شورشیان لیبی در جهت فروش مستقل نفت خام، ابراز نگرانی کرد. ˈجن ساکیˈ سخنگوی وزارت خارجه این کشور در بیانیه ای اعلام کرد: این اقدام غیر قانونی و به منزله دزدی از ملت لیبی است.
وی با اشاره به سرمایه گذاری شرکت های آمریکایی در طرح های نفتی لیبی افزود که نفت خام این کشور متعلق به شرکت ملی نفت لیبی و شرکای آن است.
به گفته ساکی، هر گونه فروش نفت خام لیبی بدون مجوز طرف های ذینفع، خریداران را با خطر مجازات و پیگرد قانونی مواجه خواهد ساخت.
شورشیان در پایانه نفتی السدره در دو روز گذشته سرگرم بارگیری این نفتکش بوده اند و تهدیدهای ˈعلی زیدانˈ نخست وزیر این کشور درباره بمباران نفتکش مذکور و نیز اتهاماتی که از سوی وزیر نفت لیبی مبنی بر ˈدزدی دریاییˈ به آنها وارد شده را نادیده گرفته اند.
نفتکش مذکور که هم اکنون در این پایانه پهلو گرفته ، قادر است تا 350 هزار بشکه نفت خام را حمل کند.
جدایی طلبان لیبی همان شورشیان سابق هستند که پس از سرنگونی ˈمعمر قذافیˈ دیکتاتور لیبی در سال 2011 با مقامات دولت موقت لیبی به اختلاف رسیدند.
این گروه ها پایانه های نفتی شرق لیبی را به تصرف خود درآورده و خواستار خودمختاری و برخورداری از سهم بیشتری از درآمدهای نفتی هستند.
زیدان در کنفرانس خبری شنبه گذشته خود اعلام کرد که دادستان کل دستور متوقف کردن این کشتی را صادر کرد. وی افزود که همه جناح ها باید به استقلال و حاکمیت لیبی احترام بگذارند و اگر این کشتی از مقررات سرباز زند، بمباران خواهد شد.
بحران نفت در لیبی از ماه ژوئیه (تیر ماه) گذشته آغاز شد که نیروهای امنیتی حاضر در این پایانه ها با متهم کردن مقامات دولت به فساد و طرح تقاضای برخورداری از سهم منصفانه درآمدهای نفتی ، این پایانه ها را تعطیل کردند.
این شرایط با تاکید جدایی طلبان بر حق خود در صدور نفت خام رو به وخامت گذاشت.
نفت یکی از منابع اصلی درآمد برای دولت لیبی محسوب می شود. پس از تعطیلی پایانه های مذکور تولید نفت لیبی از یک و نیم بشکه در روز به حدود 250 هزار بشکه کاهش یافت.
خاورم**9156**1651
انتهای پیام /*
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 125]