واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
عکاس خبرگزاری ایرنای گیلان برگزیده جشن تصویر سال شد ایرنا- مجتبی محمدی عکاس خبرگزاری ایرنا در گیلان برگزیده بخش ویژه سینما سلام جشن تصویر سال 92 شد.
به گزارش ایرنا، این عکاس حرفه ای فارغ التحصیل کارشناسی عکاسی از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران است .
محمدی از سال 81 همزمان با تحصیل در دانشگاه به عکاسی برای روزنامه ها پرداخت و سال 84 همزمان با اقامت در گیلان همکاری با ایرنا در دفاتر رشت و انزلی را آغاز کرد .
وی تاکنون از جشنواره های مختلف عناوینی چون نفر اول مسابقه عکس هنرجویان و دانشجویان عکاسی کشور در سال 81 ، نفر دوم جشنواره عکسهای دریایی سال 85 ، نفر سوم چهارمین جشنواره عکس رشد در سال 86 ، نفر سوم جشنواره رسانه در سال 89 و برگزیده جشن تصویر سال 92 را کسب کرده است .
این عکاس جوان ، سال 83 در یک نمایشگاه گروهی عکس در تهران شرکت کرده و قصد دارد سال آینده نیز نمایشگاه انفرادی در گیلان ترتیب دهد .
محمدی که آرام است و حتی حضور او را هنگام عکاسی در جلسات چندان حس نمی کنی بیشتر دوست دارد با عکسهایش سخن بگوید .
از وی می پرسم عکاسی در دوره ای که همه به مدد دوربین های دیجیتال خود را عکاس می دانند چه احساسی دارد می گوید : خوب هر فردی که با دوربین تصویری را ثبت می کند شاید بشود عکاس همان عکس نامید اما عکاسی حرفه ای بحث دیگری است .
ادامه می دهد : برای حرفه ای شدن در دنیای عکاسی این که فقط دوربین دست بگیری و شاتر بزنی کافی نیست بلکه عکاسی نیز مانند دیگر هنرها به مطالعه و سیر و سلوک نیاز دارد .
این عکاس شیرازی مقیم گیلان اضافه می کند: بعد از کسب اطلاعات پایه در مورد دوربین و عکاسی باید کتابهای عکاسی ، زیبایی شناسی و هنر بخوانی . فراوان تجربه کنی و عکسهایت را در معرض دید مخاطبان و نقد هنرمندان و استادان این رشته قرار دهی .
به باور وی ، باید نگاه و زندگی یک هنرمند متفاوت از دیگران باشد .هنرمند نباید خود را به یک زندگی روزمره و سطحی محدود کند بلکه باید بکوشد تا با مشاهده ، تجربه و مطالعه برای خود بال پرواز در دنیای هنر بسازد.
وی تاکید می کند همانگونه که استاد بیضایی گفته یک هنرمند نباید موسیقی فاقد ارزش بشوند یا فیلم نازل تماشاکند چون این روی سلیقه و دید زیبایی شناسانه او تاثیر منفی می گذارد .
می گوید : مجرب شدن در عکاسی مثل سایر هنرها زمان می برد و نمی شود غوره نشده مویز شد . به قول عکاسها هر عکاسی کادر و قاب خود را دارد و این در طول سالها شکل می گیرد .
به اعتقاد وی ، عکاس زمان ثبت یک تصویر باید بداند چه می کند و پشت کلیک زدنش تفکری باشد و بتواند بعدا در مورد علت انتخاب سوژه ، زاویه و سایر موارد صحبت کند.
از وی همان سئوال همیشگی چگونه یک عکاس خوب باشیم را می پرسم با طرح یک لبخند در چهره اش پاسخ می دهد : عکاس علاوه بر یادگیری اطلاعات پایه در خصوص دوربین و عکاسی باید سه کار را همزمان انجام دهد . عکس خوب فراوان ببیند، از موضوعات مختلف عکس زیاد بگیرد و عکسهایش را به یک عکاس حرفه ای برای نقد و روشن شدن نقاط ضعف و قوت کار نشان دهد.
محمدی ، از بین ژانرهای مختلف مانند عکاسی طبیعت ، خبری ، استودیو ، معماری و غیره ، دلبسته عکاسی مستند اجتماعی است .
در توضیح علت این علاقه می گوید : در این نوع از عکاسی ، زندگی واقعی مردم بدون دخل و تصرف و بی نقاب به تصویر کشیده می شود .
او دوست دارد به سوژه هایش نزدیک باشد و تصریح می کند : نزدیک شدن به سوژه فقط به معنی عکاسی از فاصله نزدیک نیست بلکه به معنای درک ، همدلی و ارتباط روحی نزدیک با موضوع است .
از او در مورد بی اعتمادی مردم ایران و فرار از دوربین می پرسم ، به اعتقاد وی این عدم اعتماد مردم به عکاسان تقریبا در اغلب نقاط دنیا فراگیر است .
محمدی تاکید می کند : نباید رفتار طلبکارانه با مردم داشته باشیم بلکه باید با صداقت با آنها رفتار کنیم که به ما اعتماد کنند و ما را در حریم خود بپذیرند به نحوی که حضورمان را حس نکنند .
و اینجا است که علت پر رنگ نبودن حضورش به عنوان یک عکاس در برنامه های خبری و قرار گرفتن در زاویه هایی که کمتر از سوی دیگران دیده می شود را در می یابم .
و در خاتمه از او در مورد دلبستگی عکاسان به دوربینهای آنالوگ می پرسم می گوید دلبستگی به دوربین های آنالوگ برای عکاسانی مثل من که کار را با این نوع از دوربین ها شروع کرده اند نوعی نوستالژی است ولی مسلم است که در دنیای امروز دیگر این ابزار جوابگو نیست و عکاس باید همگام با فناوری های نوین پیش برود.
620 ** 1569
انتهای پیام /*
19/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 86]