واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
امام جمعه زاهدان: موقوفات غصبی دوره قاجار و پهلوی هنوز احیا نشده است زاهدان - ایرنا - نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان و امام جمعه زاهدان گفت: شماری از موقوفات کشور در دوره حکومت قاجاریه و پهلوی به ملک شخصی تبدیل شد که با وجود تلاش های فراوان بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، هنوز احیا نشده است.
به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، آیت الله ˈعباسعلی سلیمانیˈ یکشنبه در مراسم معارفه مدیر کل اوقاف و امور خیریه سیستان و بلوچستان در سرسرای تبلیغات اسلامی استان افزود: بسیاری از بزرگان دین تلاش کرده اند موقوفه ای از خود برجای گذارند و اکنون درآمدهای این قبیل موقوفات صرف فعالیتهای فرهنگی و دینی می شود.
عضو خبرگان رهبری بیان کرد: چنانچه موقوفات کشور ساماندهی و رسیدگی شود می توانند بسیاری از مشکلات فرهنگی را مرتفع کنند.
آیت الله سلیمانی با اشاره به جایگاه وقف در اسلام و دیدگاه بزرگان دین، افزود: وقف سنّت حسنه ای است که دین مبین اسلام برای آن جایگاه بالایی در نظر گرفته و آن را در مسیری روشن، منطقی و هدفدار، مترقی و دقیق مورد استفاده قرار داده است.
نماینده مقام معظم رهبری در امور اهل سنت سیستان و بلوچستان گفت: عالمی که علمش را در اختیار دیگران قرار می دهد، نویسنده ای که کتابی نوشته و به یادگار می گذارد، فرزند صالحی که از انسان بجای می ماند به عنوان ثواب وقف محسوب می شود و کسانی که اینها را ندارند به دنبال بر جای گذاردن وقف باشند زیرا وقف صدقه جاریه است و ریشه در فرهنگ اسلامی ما دارد.
آیت الله سلیمانی تصریح کرد: براساس مبانی دین اسلام پس از فوت هر شخصی، ثلث دارایی او باید برای امور فرهنگی و نیاز های جامعه مصرف شود و دو قسمت دیگر مال به وراث رسد که متأسفانه این اصل اساسی دین در جامعه عملی نمی شود.
امام جمعه زاهدان در عین حال اظهار کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی بویژه در چند سال اخیر فرهنگ وقف در جامعه در حال احیا و اقدامات زیرساختی مناسبی در این زمینه انجام شده است.
همچنین در این مراسم مدیرکل بازرسی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور نیز اظهار کرد: موقوفات و نذورات در اختیار این سازمان در بخش های مورد نظر وقف کننده و حوزه های فرهنگی، بازسازی و نوسازی بقاع متبرکه و خدمت به مردم مصرف می شود.
علی موسوی نسب افزود: با احیا و گسترش فرهنگ وقف در چند سال اخیر، شمار موقوفات نیز افزایش یافته بطوری که تا چند سال پیش مجموع موقوفات هر سال به 200 فقره می رسید که در سال 91 این رقم به هزار وقف رسید.
وی شمار بقاع متبرکه موجود کشور را افزون بر هشت هزار بقعه ذکر کرد و اظهار کرد: حدود چهار هزار بقعه متبرکه در سراسر کشور فعال است.
مدیر کل بازرسی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور فعالیت های قرآنی در سیستان و بلوچستان را بسیار خوب و ارزشمند توصیف کرد و گفت: این استان در بخش حفظ قرآن کریم از ظرفیت بسیار بالایی برخوردار است که باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
در این مراسم حجت الاسلام اسماعیل تدینی به عنوان مدیر کل جدید اوقاف و امور خیریه سیستان و بلوچستان معرفی و از تلاشهای حسین سالاری سرپرست سابق این اداره تقدیر شد.
ک/2653/2729 ** 1917
انتهای پیام /*
19/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 105]