تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 7 فروردین 1404    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):کسی که نماز را از وقتش تأخیر بیندازد، (فردای قیامت) به شفاعت من نخواهدرسید.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید پرینتر سه بعدی

سایبان ماشین

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

خرید از چین

خرید از چین

خرید محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

خودارزیابی چیست

رزرو هتل خارجی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

مهاجرت به استرالیا

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

خرید عسل

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

سررسید 1404

قفسه فروشگاهی

چراغ خطی

ابزارهای هوش مصنوعی

آموزش مکالمه عربی

اینتیتر

استابلایزر

خرید لباس

7 little words daily answers

7 little words daily answers

7 little words daily answers

گوشی موبایل اقساطی

ماساژور تفنگی

قیمت ساندویچ پانل

مجوز آژانس مسافرتی

پنجره دوجداره

خرید رنگ نمای ساختمان

ناب مووی

خرید عطر

قرص اسلیم پلاس

nyt mini crossword answers

مشاوره تبلیغاتی رایگان

دانلود فیلم

قیمت ایکس باکس

نمایندگی دوو تهران

مهد کودک

پخش زنده شبکه ورزش

دستگاه آب یونیزه قلیایی کره‌ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1871425807




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چمدان زائران از تحفه معنوی تهی است/ فقدان سوغات فرنگی در ویترین پایتخت معنوی


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:


استانها > شرق > خراسان رضوی گزارش مهر/
چمدان زائران از تحفه معنوی تهی است/ فقدان سوغات فرنگی در ویترین پایتخت معنوی
زائران در سفر به پایتخت معنوی ایران سوغاتی را به عنوان یاد بود و یادگاری معنوی از بازارهای این شهر خریداری کرده و پس از بازگشت به شهر و دیار خود به دوستان و آشنایان هدیه می دهند؛ این رسم همواره در زیرپوست شهرهای مختلف کشور به ویژه شهرهای مذهبی جاری بوده اما امروز با گذر زمان و غفلت متولیان فرهنگی، چمدان زائران از تحفه های معنوی تهی شده و شاید رقیبان در این عرصه هم بهتر از ما حساب سود و زیان اقتصادی و فرهنگی را کرده اند.



به گزارش خبرنگار مهر از مشهد مقدس، این روزها زائران بسیاری تصور درستی از سوغات پایتخت معنوی ندارند چرا که در سایه غفلت متولیان فرهنگی، رقیبان خارجی کالاهای خود را در دل بازارهای این شهر قرار داده اند تا از این طریق ضمن معرفی فرهنگ و آداب خویش، سود اقتصادی فراوانی را در این مسیر به جیب بزنند. رقیبان عرصه را بر رفیقان تنگ کرده اند مردان و زنانی که این روزها  پا به سن گذاشته اند سوغاتی مشهد را با مهر، تسبیح، چادر نماز، نبات، زرشک، زعفران و نخود چی می‌شناسند اما در حال حاضر با تغییر ذائقه توسط چشم بادامی ها یا برادران مالزیایی و پاکستانی دیگر خبری از مهر و تسبیح در سوغات این شهر مذهبی نیست. کافی است یک روز دل به دریا بزنی و در پیچ و خم بازارهای این شهر گام برداری آنگاه در می یابی که چگونه رقیبان عرصه را بر رفیقان تنگ کرده و در قلب فرهنگ این کشور تحفه های بیگانه را عرضه می کنند.

بر پیشانی کالاهای خارجی مهر معنویت ثبت می شود!  امروز نسل های جوان تر سوغات مشهد را با بدلیجات، اسباب بازی، اشیای زینتی و سفال های چینی می شناسند و انگار به آسانی بر پیشانی هر جنس و کالایی که از مرزهای خارج وارد می شود مهر معنویت ثبت خواهد شد و در این میان متولیان فرهنگی ما دست روی دست گذاشته اند تا زائران همچنان با تصوری غلط  کالاهای دیگر را به جای سوغات مشهدالرضا (ع) به شهر و دیار خود ببرند. روزگاری نه چندان دور سوغات مشهد در میان تمام شهرهای کشور معروف بود اما امروز تمام سوغاتی شهرهای دیگر نیز در این شهر پیدا می شود؛ از سوهان قم، گز و پولکی اصفهان تا قوتو کرمان... سوغات‌های چینی و خارجی در بازار رضا قد علم کرده است سوغات‌های چینی و خارجی و تحفه سایر شهرهای کشور از بازار رضا،عباسقلی خان تا حوالی میدان شهدا قد علم کرده است دیگر کم نمانده گمان کنیم در اصفهان، قم یا شیراز قرار داریم. عضو کمیسیون تلفیق طرح توسعه کمی و کیفی زیارت امام رضا(ع) در رابطه با بازار افسار گسیخته سوغاتی در پایتخت معنوی به مهر گفت: سوغات، محصولی است که زائران هنگام بازگشت از سفر زیارتی خویش به عنوان یادگاری به نزد خویشاوندان، دوستان و آشنایان می برند لذا باید در زمینه سوغات فرهنگی زائر اقدامات بیشتری انجام شود چرا که در این حوزه خلا های متعددی وجود دارد ضعف سیاست‌گذاری سبب کاهش محسوس سوغات فرهنگى شده است مهدی یک پسر بیان کرد: ضعف سیاست‌گذاری و برنامه ریزی سبب کاهش سوغات فرهنگى  شده و از سویی فضاى حضور محصولات خارجی و غیرمرتبط  با زیارت و زائر نیز در این شهر باز شده است.  

وی ادامه داد: وجود مرقد مطهر امام رضا(ع) منبع اصلی فیض و رحمت است بنابراین اقدامات فرهنگی یکی از زمینه‌های مهم خدمت‌رسانی است و می توان از این رهگذر به انتقال باورها، ارزش‌ها، هنجارها، و معارف فرهنگی دینی و اسلامی نیز پرداخت. عرضه سوغات فرهنگی گامی مؤثر در جهت تبیین فرهنگ رضوی وی با اعلام اینکه عرضه سوغات فرهنگی برای زائر رضوی می‌تواند گامی مؤثر در جهت تبیین فرهنگ رضوی باشد، افزود: بازار سوغات در ارتقاء شاخص‌های فرهنگی و اقتصادی شهر مؤثر است و می توان از این طریق با ایجاد ظرفیت‌های اشتغال‌زایی بر مؤلفه‌های اجتماعی این شهر مذهبی نیز تأثیرگذار گذاشت. عضو کمیسیون تلفیق طرح توسعه کمی و کیفی زیارت امام رضا(ع) عنوان کرد: میزان گردش مالی بازار سوغات زائر، حدود 2 هزار میلیارد ریال است و این مبلغ در رونق اقتصاد شهر بسیار مؤثر و نقش آفرین است. نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی نیز در این زمینه به خبرنگار مهر گفت: در حال حاضر بازار سوغات در قبضه محصولات غیربومی و وارداتی است و در حقیقت مشخص نبودن سوغات حقیقی مشهد موجب اجحاف حق زائران رضوی شده است.

اجازه ندهیم سوغات واقعی مشهدالرضا (ع) به فراموشی سپرده شود حجت الاسلام نصرالله پژمانفر اظهار کرد: سوغات یا همان تحفه نقش بسیاری در معرفی این شهر و رویکرد مذهبی آن دارد لذا نباید اجازه داد تا سوغات واقعی مشهدالرضا (ع) به فراموشی سپرده شود هر چند که طی سالهای اخیر به دلیل کم کاریهای صورت گرفته، سوغات پایتخت معنوی در اذهان زائران کمرنگ شده و اغلب آنان نسبت به خرید کالاهای تزئینی و نمادی اقدام می کنند. عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: مشهد دومین کلانشهر مذهبی جهان و پایتخت معنوی ایران است اما هیچ گاه مطابق با این نام ها و عنوان ها به مباحث فرهنگی این شهر پرداخته نشده طوری که امروز در بازارهای این شهر همه نوع سوغاتی به جز سوغاتی حقیقی این شهر موجود است.  تولید کالاهای فرهنگی کمتر به سرمایه‌های مادی نیازمند است حجت الاسلام پژمانفر عنوان کرد: تولید کالاهای فرهنگی به نسبت دیگر تولیدات، کمتر به سرمایه‌های مادی نیازمندند و در شرایطی که کشور نیازمند ایجاد فرصتهای شغلی برای جوانان است، این امر می‌تواند سهم بسزایی در توسعه اجتماعی شهر و استان داشته باشد. وی تصریح کرد: ورود بی رویه محصولات خارجی و ابهام در سوغات مشهد موجب شده تا در بازار کالایی درشأن اولین کلان‌شهر زیارتی دنیا عرضه نشود و بسیاری از زائران در بازارهای این شهر همان اجناسی را تهیه می‌کنند که در شهر خودشان نیز وجود دارد و این امر به معنای غفلت از برنامه های تبلیغی و فرهنگی است. سوغات فرنگی در ویترین پایتخت معنوی دیرزمانی است که سوغات فرنگی در سایه غفلت متولیان فرهنگی در ویترین پایتخت معنوی جای گرفته و دیگر خبری از سوغات اصیل و حقیقی این شهر در دل بازارها نیست. ................. گزارش: مرضیه صاحبی










۱۳۹۲/۱۲/۱۸ - ۰۶:۵۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن