واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
دیپلماسی ظریف در خاور دور تهران - ایرنا - وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران پس از فعالیت چشمگیر در حوزه دیپلماسی هسته ای و ترمیم روابط تهران با بسیاری از پایتخت های غربی – عربی، نیمه دوم هفته گذشته در سفر به ژاپن و اندونزی، روند بهبود روابط با کشورهای شرق آسیا را نیز کلید زد.
![دیپلماسی ظریف در خاور دور](http://img7.irna.ir/1392/13921217/81077629/81077629-5553361.jpg)
به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، محمدجواد ظریف سه شنبه هفته گذشته وارد توکیو شد و در مدت 28 ساعت اقامت در توکیو، علاوه بر دیدار با شینزو آبه نخست وزیر و فومیو کیشیدا همتای ژاپنی خود، با کومارا نفر دوم حزب حاکم و رییس گروه دوستی پارلمانی ژاپن و ایران نیز دیدار کرد.
مصاحبه با تلویزیون ان.اچ.کی ژاپن و چهار سخنرانی در جمع مسوولان شرکت های بزرگ ژاپنی، نخبگان سیاسی و اقتصادی ژاپن، اعضای باشگاه های خبرنگاران خارجی ژاپن و سخنرانی برای خانواده کارمندان موسسات ایرانی در توکیو از دیگر برنامه سفر فشرده ظریف به توکیو بود.
** توافق نامه ژنو و همکاری های اقتصادی و هسته ای
مذاکرات اقتصادی و مالی با ژاپن، توافق با طرف ژاپنی برای اجرای بخش های مالی توافق ژنو و همچنین مطرح شدن امکان همکاری تهران و توکیو در زمینه برنامه صلح آمیز هسته ای بر اساس توافق ژنو و همکاری دو کشور در حوزه های ایمنی هسته ای و تولید برق هسته ای شاید از مهم ترین موضوعاتی است که در جریان سفر ظریف به توکیو به آن پرداخته شد.
ظریف بعد از سفر به ژاپن، طبق معمول گزارشی از این سفر در صفحه فیس بوک خود برای ایرانیان منتشر کرد و نوشت: فکر می کنم مذاکرات اقتصادی و مالی در توکیو بسیار سازنده و مثمر ثمر بود و در حوزه های مختلف از جمله اجرای بخش های مالی توافق ژنو به توافق های عملی و اجرایی رسیدیم که انشاءالله ظرف روزهای آینده نتایج آن در مبادلات بانکی مشهود خواهد بود.
وزیر امور خارجه در پایان سفر به توکیو، این سفر را فرصتی برای از سرگیری روابط گسترده تر سیاسی و اقتصادی دو کشور و همچنین ایفای نقش فعال تر ژاپن در اجرای موافقت نامه ژنو دانست.
ژاپن، پیش از اعمال تحریم های یکجانبه و ظالمانه علیه جمهوری اسلامی ایران، یکی از بزرگترین هم پیمانان اقتصادی و تجاری ایران به شمار می رفت اما تحریم ها سبب شد تا حجم روابط دو کشور به ویژه در زمینه های تجاری و اقتصادی به شدت کاهش پیدا کند.
** ایران مصمم به حل موضوع هسته ای با 1+5
از آنجا که حصول توافق نهایی در مذاکرات هسته ای میان ایران و گروه 1+5 شرط اصلی بازگشت روابط تهران – توکیو به روزهای اوج محسوب می شود، ظریف در دیدارهایش با مقامات و مسوولان سیاسی و اقتصادی ژاپن، به آنان اطمینان داد که جمهوری اسلامی ایران مصمم به حل موضوع هسته ای است و ایران در مذاکرات هسته ای، پایان بحران غیرضروری را دنبال می کند.
نخست وزیر و وزیر امور خارجه ژاپن نیز در دیدارهای جداگانه با ظریف، با تاکید بر تمایل توکیو برای گسترش مناسبات با تهران، ابراز امیدواری کردند که موضوع هسته ای ایران بطور کامل حل و فصل شود.
وزیران امور خارجه ایران و ژاپن روز چهارشنبه هفته گذشته، پس از دیدار در توکیو در بیانیه مشترکی از اجرای منظم برنامه عمل مشترک ایران و گروه 1+5 استقبال کردند.
شرکت های تجاری، اقتصادی ، سرمایه گذاری و صنعتی ژاپنی نیز همانند سایر غول های اقتصادی و صنعتی جهان بی صبرانه در انتظار امضای توافق جامع میان ایران و گروه 1+5 هستند و با اعزام هیات های اقتصادی - سیاسی به ایران، از هم اکنون رایزنی ها و زمینه سازی ها را برای حضور دوباره و پررنگ تر از گذشته در ایران آغاز کرده اند.
** سفر ظریف به اندونزی
وزیر امور خارجه ایران صبح روز پنجشنبه گذشته به وقت محلی برای سفری دو روزه وارد جاکارتا شد و در نخستین برنامه سفر خود با ˈمارتی ناتالیگاواˈ همتای اندونزیایی خود دیدار و گفت و گو کرد.
ظریف پس از دیدار با همتای اندونزیایی خود، بر اهمیت و ضرورت گسترش روابط ایران و اندونزی تاکید کرد و گفت: روابط ایران و اندونزی به عنوان پر جمعیت ترین کشور مسلمان همواره از سطح قابل قبولی برخوردار بوده است اما در یکی دو سال گذشته این روابط تا حدودی کاهش یافته بود. از این رو ضرورت داشت که هم مشورت های سیاسی تقویت شود وهم زمینه همکاری های اقتصادی، فنی، مهندسی، گردشگری و فرهنگی گسترش یابد.
ظریف روز جمعه ، در دومین روز سفر خود به اندونزی در جمع اندیشمندان، متفکرین ، تعدادی از دیپلمات های سابق و کنونی وزارت امور خارجه اندونزی و شماری از اساتید و دانشجویان روابط بین الملل این کشور به تبیین اصول سیاست خارجی کشورمان پرداخت.
وی در سخنان خود به تشریح رویکرد جمهوری اسلامی ایران در مذاکره با 1+5 پرداخت و گفت در نتیجه این رویکرد توافق اولیه حاصل شده که در مسیر اجرایی خود قرار دارد. امری که بسیاری فکر نمی کردند که توافقی صورت بگیرد یا حتی اجرایی شود.
ظریف تاکید کرد « ایران به دنبال سلاح هسته ای نیست. ما خواهان رسیدن به توافق هستیم و غرب باید در این مسیر اعتماد ملت ایران را جلب نماید و ما بر حفظ عزت و داشتن تکنولوژی روز تاکید داریم.»
وی همچنین با حضور در مسجد استقلال بزرگترین مسجد اندونزی، در مراسم نماز جمعه جاکارتا شرکت کرد و به عنوان سخنران مراسم نماز جمعه این شهر طی سخنانی کوتاه برای وحدت جهان اسلام دعا کرد و وحدت مسلمان را تنها راه غلبه بر مشکلات دانست.
** تسلیم پیام کتبی روحانی به رییس جمهوری اندونزی
ظریف در آخرین برنامه کاری سفرش به جاکارتا، با سوسیلو بامبانگ یودهویونو رییس جمهور اندونزی ملاقات و پاسخ کتبی دکتر روحانی به دعوت رسمی همتای اندونزیایی برای سفر به اندونزی را به وی تسلیم کرد.
ظریف در این دیدار ابراز امیدواری کرد ظرفیت دو کشور مهم جهان اسلام برای کمک به تقویت وحدت اسلامی و حل مشکلات و معضلات جهان اسلام از جمله فرقه گرایی و افراطی گرایی بیش از پیش به کار گرفته شود.
وزیر امور خارجه کشورمان بعد از سفر چهار روزه ژاپن و اندونزی و انجام برنامه های فشرده و دیدارهای های مهم، شامگاه جمعه جاکارتا را به مقصد تهران ترک کرد.
سیام ** 1723
انتهای پیام /*
17/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]