واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
افسردگی، یکی از مهمترین بیماری های کارکنان مراکز درمانی تهران - ایرنا - رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران از افسردگی به عنوان یکی از مهمترین بیماری های کارکنان مراکز درمانی و بهداشتی نام برد و گفت: افراد زیادی از کارکنان مراکز درمانی و بهداشتی به این بیماری مبتلا هستند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، دکتر «علی جعفریان» روز شنبه در ششمین همایش سراسری طب کار و بیماری های شغلی در بیمارستان امام خمینی(ره) افزود: گروه های مختلفی از پزشکان از جمله روانپزشکان و متخصصان اطفال با این افسردگی روبرو هستند که باید با برنامه ریزی، عمر مفید پزشکان را افزایش داد و عوارض ناشی از شغل را کم کنیم.
وی، ساعات کاری را یکی دیگر از عوامل خطر سلامت کارکنان مراکز درمانی و بهداشتی عنوان کرد و گفت: بسیاری از کارکنان مراکز درمانی، ساعات کار غیرعادی داشته و خیلی بیشتر از حد معمول کار می کنند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد، متاسفانه به سلامت پرسنل درمانی و پزشکی توجهی نمی شود و اغلب آنان دچار بیماری از جمله مشکلات فیزیکی و ارگونومیکی هستند.
جعفریان خاطرنشان کرد: سرمایه گذاری زیادی می کنیم تا پزشکی به درجه تبحر برسد اما تبحر این پزشک را در اثر بیماری های ناشی از شغل از دست می دهیم، درحالیکه به هر میزان که سلامت شغلی کارکنان پزشکی ارتقا یابد، اثربخشی سرمایه گذاری خود را افزایش داده ایم.
** بیماری های خاص پرستاران
رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران همچنین به مشکلات پرستاران اشاره کرد و گفت: عواملی مانند شیفت شب، تماس با داروها و انواع رفتارهای تهاجمی و غیرتهاجمی، سلامت پرستاران را در معرض تهدید قرار داده است.
جعفریان افزود: یکی دیگر از مسایلی که پرستاران با آن روبرو هستند، برخورد با بیماران مزمن است که گاهی پرستاران از دیدن این بیماران دچار استرس می شوند.
وی با بیان اینکه بیشترین رکورد بستری در دانشگاه علوم پزشکی تهران، 157 روز بوده است، ادامه داد: گاهی بیماری، نه خوب و نه بدتر می شود و این مساله موجب ناراحتی و استرس پرستاران می شود.
جعفریان، در نظرگرفتن ساعت استراحت اجباری و ارائه مشاوره را از جمله برنامه های عملیاتی برای مداخله موثر در سلامت کارکنان مراکز درمانی دانست.
** آموزش، خلاء بزرگ در سلامت شغلی کارکنان مراکز درمانی
رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران، ضعف آموزش را نقص بزرگی در سلامت شغلی کارکنان مراکز درمانی عنوان کرد و گفت: بسیاری از این کارکنان منتظرند تا برای سلامت آنان، برنامه ای اجرا شود که این اشکال بزرگی است زیرا آنان در مرحله اول باید به فکر سلامتی خود باشند.
جعفریان تصریح کرد، معلوم نیست چه زمانی سیستم پایش سلامت کارکنان مراکز درمانی راه اندازی می شود، بنابراین کارکنان باید به سلامت خود توجه کنند.
وی با انتقاد از نبود آموزش سلامت کارکنان مراکز درمانی در برنامه های درسی، گفت: بطور مثال نحوه ایستادن صحیح در اتاق عمل در هیچ درسی آموزش داده نمی شود؛ همچنین هنگام وقوع یک حادثه بد مانند مرگ یک بیمار روی تخت جراحی، روش مقابله با استرس تیم جراحی آموزش داده نشده است.
جعفریان با اشاره به تجربه خود که هنگام مرگ یک بیمار روی تخت جراحی، بیش از 20 نفر از تیم جراحی شروع به گریه کردند، افزود: این مشکلات و نبود آموزش، واقعیت هایی است که بطور روزمره با آن مواجه هستیم.
وی، بی تحرکی را یکی دیگر از مشکلات کارکنان مراکز درمانی عنوان کرد و گفت: بطور مثال فقط کمتر از 10 درصد دانشجویان من، برنامه ورزشی منظمی دارند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران، استفاده نکردن از مرخصی ها را یکی دیگر از مشکلات کارکنان بهداشتی و درمانی برشمرد و افزود: کارکنان مراکز درمانی، نگران ذخیره مرخصی های خود بوده و نگران نحوه استفاده از آن نیستند، درحالیکه استفاده از مرخصی یکی از روش های حفظ سلامتی است.
جعفریان یادآور شد: اگر بخواهیم پایش سلامت کارکنان را انجام دهیم شاید منابع برای اجرای این برنامه ها برای همه کارکنان کافی نباشد، بنابراین ابتدا باید سلامت در ذهن خود کارکنان جدی گرفته و آموزش های لازم در این زمینه ارائه شود.
اجتمام(3) ** 9185 ** 1071
انتهای پیام /*
17/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]