واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
نگهداری بیش از هشت میلیون سند فرهنگی متعلق به شهدا تهران - ایرنا - مدیرکل مرکز اسناد بنیاد شهید و امور ایثارگران، از جمع آوری و نگهداری هشت میلیون و 400 هزار سند فرهنگی متعلق به شهدا در این اداره خبر داد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، «محبوب شهبازی» روز شنبه در نهمین نشست تخصصی تاریخ شفاهی ایران با موضوع «ایثار و شهادت» این مطلب را عنوان کرد.
وی با اشاره به طرح جامع بنیاد شهید برای گردآوری و مستندسازی اسناد شهدا و ایثارگران افزود: در مرحله اول این طرح که از سال 84 آغاز شد و در سال 91 به پایان رسید، تمرکز بر اسناد مکتوب با روش سرگذشت پژوهی بود.
به گفته شهبازی، طی این طرح و با مراجعه به هشت منبع به ازای هر ایثارگر، 18 نوع سند گردآوری، مستندسازی و در نهایت از 275 هزار ایثارگر، بیش از هشت میلیون و 400 هزار سند جمع آوری شد.
جانشین رییس و دبیر همایش تخصصی تاریخ شفاهی ایران ادامه داد: مجموعه اسناد گردآوری شده از شهدا در دو دفتر(شهدای انقلاب اسلامی و شهدای دفاع مقدس) با همکاری سازمان های ذیربط در کمیته ملی حافظه جهانی به ثبت رسید.
وی تصریح کرد، مرحله دوم طرح یاد شده با ابلاغ آیین نامه ای از سوی معاون رییس جمهور و رییس بنیاد شهید آغاز شده که این مرحله با تمرکز بر اسناد و شواهد شفاهی ایثارگران با روش تاریخ شفاهی به منظور تکمیل پرونده های مکتوب فرهنگی ایثارگران انجام خواهد شد.
وی گفت: با توجه به گستردگی موضوع و مصداق تاریخی شفاهی ایثار و شهادت، نشست هایی از این دست می تواند آغازی بر سلسله نشست هایی برای تبیین بیشتر ابعاد این موضوع باشد.
** اسناد شهدا؛ امانتی برای نسل آینده
شهبازی با بیان اینکه این اسناد امانتی در دست بنیاد شهید برای نسل های آینده است، هدف از تشکیل اداره کل اسناد بنیاد شهید را علاوه بر گردآوری، مستندسازی و حفظ آثار شهدا، جلوگیری از تخریب فیزیکی آثار و صیانت از تحریف های احتمالی برشمرد.
وی گفت: اداره اسناد، این آثار را مطابق با استانداردهای جهانی تجهیز و ساماندهی کرده و با جمع آوری و آرشیو آثاری نظیر کتاب، تالیف، مقالات، داستان، رمان، صوت، عکس، فیلم، خاطره، یادداشت، دست نوشته ها، وصایا، نامه ها، زندگینامه ها و آثار موزه ای، تمامی تلاش خود را در حفظ این آثار بکار برده است.
این مقام مسوول در بنیاد شهید ادامه داد: تشکیل یک مرکز تخصصی برای گردآوری، تنظیم و حفظ اسناد فرهنگی ایثارگران و تدوین بانک اطلاعات جامع و یکپارچه از این اسناد، فرصت مغتنمی را برای پرداختن اساسی با رویکردی علمی به مقوله اسناد شهدا فراهم کرده است.
شهبازی با بیان اینکه همگرایی همه مردم را برای ثبت و نگهداری این آثار خواستار هستیم، گفت: ثبت خاطرات و نگهداری این اسناد به عنوان برگ زرینی در تاریخ این سرزمین، خاطرات تلخ و شیرین را به تصویر می کشد و اینکه بر این خاک پاک و مردمان پاک آیینش در دوران دفاع مقدس چه گذشته است.
اجتمام(3) ** 1880 ** 1071
انتهای پیام /*
17/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 118]