واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۶ اسفند ۱۳۹۲ (۱۱:۵ق.ظ)
سخني با 2 مدير سبز کشور؛ با تمام مشکلات زيست - محيطي که داريد؛ پس چرا مخالفيد؟! گروه زيربنايي
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، يکي از مسائلي که در فضاي سياسي و کارشناسي کشور هر از گاهي چالش بر انگيز مي شود، بحث ادغام سازمان هاي دولتي با يکديگر است.
هر زمان که بنا به دليلي صحبت از ادغام به ميان مي آيد، يک گروه موافق و گروهي مخالف بوده و از تمام داشته هاي خود نيز براي به کرسي نشاندن نظرات خود استفاده مي کنند.
همه خود را محق مي دانند و دلايل خود را براي موافق يا مخالف بودن با ادغام، بيان مي دارند.
البته در دولت قبل، رئيس دولت هر چه خواست کرد. هر چيز مربوط و نا مربوطي را با هم ادغام کرد.
آش شعله قلمکاري که صداي همه را در آورد. حتي صداي تعريف کنندگان سابق را!
البته ترمز اين آقا در بحث ادغام وزارت خانه هاي نفت و نيرو کشيده شد و البته شانس آورديم که عمر دولتشان کفاف نداد و گرنه کار به ادغام خبرگزاري ها و روزنامه ها نيز مي رسيد.
وي حتي به دانشگاه ها نيز رحم نکرد و با يک تابلو اينجا ادغام شود راه خود را ادامه مي داد.
از همان روزها بحث ادغام 2 سازمان ديگر نيز به گوش مي رسيد.
محيط زيست و جنگل ها و مراتع که خود از زير مجموعه هاي وزارت کشاورزي بود.
اما اين مهم اتفاق نيفتاد تا دولت يازدهم.
در اين دولت نيز برخي از کانديداهاي احتمالي پست رياست سازمان محيط زيست يکي از شروط شان براي قبول کردن پست رياست محيط زيست، اضافه شدن سازمان جنگل ها به محيط زيست بود که البته روحاني با اين شرط موافقت نکرد.
چرايش را خود ايشان بايد توضيح دهند چوم ما نمي دانيم.
بالاخره دکتر معصومه ابتکار بر صندلي رياست سازماني تکيه زد که 8 سال پيش نيز از همان سازمان با دنياي سياست دولتي خداحافظي کرده بود.
تصميمات يکي پس از ديگري براي محيط زيست اتخاذ مي شد اما؛ حرفي از ادغام به ميان نيامد.
حتي زماني که برخي از مجلسي ها و کارشناسان از تبديل سازمان محيط زيست به يک وزارت خانه سخن گفتند واکنش مديران اين مجموعه منفي بود.
اما نمايندگان بي خيال نشده و بنا به دلايلي که خود داشتند صحبت از ادغام محيط زيست با سازمان جنگل ها و مراتع کردند ولي اين بار موضع سخت 2 مدير مجموعه نمايندگان را از اين مهم پشيمان کرد و اين طرح چند وقتي مسکوت ماند اما از مجلس خبر مي رسد که پرونده اين ادغام هنوز در مجلس مفتوح بوده و از مختومه شدن آن خبري نيست.
اما چند پرسش از مديران محيط زيست:
1) مگر نه اينکه بسياري از مشکلات زيست - محيطي کشور به اتفاقات حوزه کشاورزي وابسته است، پس چرا مخالفت؟
2) مگر نه اينکه بسياري از زيستگاه ها و مراتع کشور در حال نابودي است و نبود تعامل ميان بخش کشاورزي و محيط زيست اين نابودي را سرعت بخشيده است، پس چرا مخالفيد؟
3) مگر نه اينکه درياچه ي اروميه به علت برداشت هاي بي رويه ي بخش کشاورزي نابود شده است و کسي هم خريدار حرف محيط زيست نيست، پس چرا مخالفيد؟
4) تبديل يک سازمان نظارتب به يک سازمان نظارتي- اجرائي مي تواند بسياري از مشکلات زيست محيطي کشور را حل کند، پس چرا مخالفيد؟
5) پارک ها و باغ هاي گياه شناسي يک به يک مورد تعرض قرار مي گيرند و شما بزرگواران مي فرمائيد که شرمنده ايم ، مسئول بخش کشاورزي است! حال که قرار است مسئول همه اين ها شما شويد، پس چرا مخالفيد؟
البته از نگاه مديران بخش کشاورزي هم اين ادغام بد است.
پرسيديم چرا؟ جواب دادند که:
چون سازمان محيط زيست يک نهاد نظارتي و سازمان جنگل ها، مراتع و آبخيزداري يک نهاد اجرايي است، اين دو در يک اقليم نگنجند و اين ادغام ممکن نيست!
آخر چه اشکالي دارد که سازماني نظارتي، قدرتي اجرايي نيز پيدا کند تا بهتر بتواند از محيط زيست و منابع طبيعي کشور حراست کند؟
وقتي که سازمان محيط زيست به علت نداشتن قدرت اجرايي تنها حرف مي زند و سازمان جنگل ها نيز بدون برنامه اي مشخص راه خود را مي پيمايد، چه اشکالي دارد که هر دو با يک مديريت يکپارچه ضعف هاي پيراموني خود را بپوشانند؟!
وقتي سازمان جنگل ها به دلايل مختلف از جمله نداشتن قدرت نظارتي نمي تواند از منابع طبيعي، آن طور که بايد و شايد حراست کند، چرا با ادغام مخالف است؟
اما از نگاه نگارنده مشکل هيچ کدام از اين بهانه ها نيست!
مشکل اصلي اين است که مدير اين سازمان ادغام شده که باشد؟
خانم دکتر ابتکار و يا مهندس جلالي!
مدير سازمان جديد معاون رئيس جمهور باشد يا تنها يک رئيس!
کي از اون يکي برتره!
کي از اون يکي سرتر!
متاسفانه تمام اين حرف و حديث ها تنها به خاطر جايگاه است و اساسا اينکه کدام راه به نفع کشور است، مهم نيست.
مهم اين است که چه کسي رئيس است.
تمام مشکلات زيست محيطي ما به اين بر مي گردد که ارگان هاي مختلف هر کدام کار خودشان را انجام مي دهند و هيچ کدام از تعامل بويي نبرده اند.
مگر براي بار هزارم وزارت نيرو و سازمان محيط زيست کشاورزي در حوزه آبي درياچه اروميه را يکي از عمده ترين دلايل خشکي اين تالاب ندانستند، لطفا بفرماييد آيا اين وزارت خانه( کشاورزي) خم به ابروي مبارک خود آورد؟
پس چرا از اينکه اين مجموعه ي اجرايي اين وزارت خانه را در خود ادغام کنيد هراس داريد؟
لطفا قبل از هر مخالفتي، کمي فکر، تامل و مشورت کنيد.
با تشکر از تفکر همراه با تامل شما!
محمد علي رفيعي
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 103]