واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
رییس دانشگاه تربیت مدرس: برای رفع مشکلات زیست محیطی و امنیتی تهران باید چاره ای اندیشید تهران - ایرنا - رییس دانشگاه تربیت مدرس گفت: تهران به علت رشد جمعیت، دارای مشکلات عدیده ای از جمله معضل زیست محیطی، امنیتی و آسایشی است و باید در راستای رفع این مشکلات چاره ای اساسی بیاندیشیم.

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، دکتر «بیژن رنجبر» روز سه شنبه در نشست مقدماتی بررسی مسأله انتقال پایتخت در دانشگاه تربیت مدرس تهران افزود: همه نگران هستیم اگر زلزله ای در تهران رخ دهد، آیا شهر ظرفیت های لازم پس از وقوع زلزله و رسیدگی به مشکلات مردم را دارد یا نه؟
وی با اشاره به رشد فزاینده و نگران کننده جمعیت شهر تهران، ادامه داد: شهرستان ها و بخش های اطراف تهران به لحاظ امکانات و تجهیزات عقب مانده اند زیرا همه بخش های اداری، امکانات و تجهیزات در تهران متمرکز شده است.
رنجبر بر لزوم برگزاری نشست های مفصل تر درخصوص مسایل مربوط به انتقال پایتخت با حضور اساتید و متخصصان علوم جغرافیایی کشور تأکید کرد و گفت: باید با هم اندیشی و هم فکری کارشناسان علمی و دانشگاهی کشور درخصوص ماندن تهران به عنوان پایتخت یا انتقال آن به دیگر شهرها، تصمیم های لازم اتخاذ شود.
وی برگزاری نشست یک روزه بررسی مسأله انتقال پایتخت را ناکافی دانست و افزود: پیشنهاد می دهم در سال آینده نشست مفصل دو روزه درمورد طرح مسایل انتقال پایتخت با دعوت از مسوولان دولتی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی در دانشگاه تربیت مدرس تهران برگزار شود.
رنجبر با بیان اینکه دانشگاه تربیت مدرس تهران به عنوان قطب علمی جغرافیایی کشور آمادگی لازم برای حمایت لجستیکی و پشتیبانی نسبت به حل مشکل جمعیت تهران و بحث انتقال آن را دارد، خاطرنشان کرد: بحث علمی و معنوی انتقال پایتخت با اساتید و متخصصان علمی کشور است.
رییس دانشگاه تربیت مدرس در بخش دیگری از سخنان خود این دانشگاه را مولود انقلاب اسلامی عنوان کرد و گفت: این دانشگاه با قدمت 32 ساله خود توانسته در بین دانشگاه های داخلی کشور، رتبه دوم علمی کشور را کسب کند و همچنین در میان 3200 دانشگاه برتر جهان، رتبه 423 را تا سال گذشته احراز کرده است.
همچنین دبیر اجرایی نشست بررسی انتقال پایتخت گفت: پایتخت مرکز هدایت و نیروی محرکه و مرکز اقتدار سیاسی دولت است.
«سیروس احمدی» افزود: معمولاً پایتخت با توجه به کارکردهای سیاسی، امنیتی، شهری، اقتصادی و فرهنگی آن در واقع به عنوان نماد کارآیی و ظرفیت های وجودی دولت عمل می کند.
وی خاطرنشان کرد: زمانیکه دولتی پایتخت خود را فاقد کارآیی لازم در سیستم جغرافیای سیاسی و نیز در نظام ژئوپولیتیک جهانی ببیند، تلاش خواهد کرد با انتقال پایتخت به مکان جدید، مشکل مربوطه در گستره جغرافیای سیاسی کشور را برطرف کند.
احمدی ادامه داد: در سرزمین ایران نیز، مکان گزینی، استقرار و انتقال پایتخت ها معمولاً در جهت رفع مشکلات جغرافیای سیاسی و نیز حل مسایل ژئوپلیتیکی کشور با مناطق پیرامونی آن انجام شده است.
اجتمام ** م.د ** 1071
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير

[email protected]
06/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]