تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 9 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):نـادانى، مايـه مرگ زندگان و دوام بدبختى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1813193338




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

40 کارشناس میراث فرهنگی برای کاوش های باستانی راهی سد سیمره می شوند


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

40 کارشناس میراث فرهنگی برای کاوش های باستانی راهی سد سیمره می شوند ایلام - ایرنا- 40 کارشناس خبره میراث فرهنگی برای شتاب بخشی به کاوش های باستان شناسی در محدوده طرح سد سیمره استان ایلام راهی این منطقه می شوند.


به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، روابط عمومی شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران مستقر در تهران با ارسال نمابری به خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز ایلام از اعلام آمادگی مدیران و مجریان طرح ساخت سد و نیروگاه سیمره برای میزبانی از این کارشناسان میراث فرهنگی خبر دارد.
در این نمابر به نقل از ˈابوالقاسم اقبال منشˈ مجری طرح ساخت سد و نیروگاه سیمره در شرق استان ایلام واقع در 40 کیلومتری شمال باختری دره شهر آمده است: ˈسد سیمره به منظور شتاب بخشی به کاوش های باستانی آماده میزبانی از 40 کارشناس خبره میراث فرهنگی است.ˈ
وی در این مطلب با اشاره به برگزاری نشستی با حضور معاون رییس جمهوری و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری، رییس پژوهشکده باستان شناسی، مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران، مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران و معاون فنی این شرکت گفت: برای کاوش و انتقال آثار باستانی احتمالی در محدوده دریاچه سد سیمره، عملیات آبگیری با تاکید وزیر نیرو تا پایان سال جاری به تعویق افتاد.
مدیر مجری سد و نیروگاه سیمره ادامه داد: در این نشست همچنین قرار شد با وجود اتمام قرار داد سازمان میراث فرهنگی، طرح سد سیمره برای کمک به تکمیل کاوش های پژوهشکده باستان شناسی در این محدوده پذیرای 40 کارشناس خبره میراث فرهنگی باشد.
وی اظهارکرد: پشتیبانی از کارشناسان شامل اسکان، تهیه غذا، ترابری زمینی و آبی و همچنین تامین 120 نیروی کارگر برای انجام امور خدماتی تا پایان سال جاری خواهد بود.
اقبال منش گفت: حفظ آبگیری سد سیمره در تراز موجود و در شرایط آغاز بارندگی های منطقه و به دنبال آن جاری شدن سیلاب های فصلی، اقدامی فوریتی به هدف حفظ و نجات آثار تاریخی در محوطه های طرح است.
وی یادآور شد: با این همکاری جدید دوباره فرصت محدود دیگری برای تکمیل کاوش های باستان شناسی در مخزن سد سیمره فراهم شده است.
سید ˈمحمدرضا رضازادهˈ مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران پیشتر اعلام کرده بود: تاکنون نزدیک به یک هزار و 100 میلیارد تومان برای ساخت سد سیمره ایلام هزینه شده و نیروگاه 480 مگاواتی برق آبی این منطقه که می تواند به ظرفیت برق کشور اضافه شود، همچنان منتظر آبگیری سد است.
وی با تاکید به این موضوع که در اجرای طرح های سد سازی گرفتن مجوز از سازمان میراث فرهنگی کشور یکی از کارهای عمومی است، گفت: در پیوند با موضوع سد و نیروگاه سیمره از همان ابتدا تاکنون کار با هم افزایی و همکاری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کشور پیش رفته است.
به گفته وی دو قرارداد یکی در 30 اردیبهشت 1386 و دیگری در مورخ 28 آذر 1388، با پژوهشگاه باستان شناسی ایران برای اکتشاف در محدوده مخزن سیمره منعقد شد که برای این قراردادها 825 میلیون تومان به سازمان میراث فرهنگی و گردشگری از سوی شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران پرداخت شده است.
وی ادامه داد: نتیجه کار منجر به این شده که سازمان میراث فرهنگی گروه هایی را اعزام و در فصول مختلف سال کاوش را انجام دادند و سرانجام در سال 1390 با آغاز آبگیری سد، در دو نامه جداگانه در 31 اردیبهشت 1390 برای آبگیری تا تراز 650 و نامه دیگر در 20 مهر همان سال برای آبگیری تا تراز 730 مجوز صادر شد.
رضا زاده تاکید کرد: البته پس از آبگیری نخست، به علت نیاز پایین دست از مدیران و مجریان طرح و شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران درخواست شد که آب ذخیره شده رها شود که در شهریور 91 برای رفع نیاز پایین دست این کار انجام شد که تخلیه دوباره مخزن و دریاچه سد فرصت دوباره ای را برای سازمان میراث فرهنگی و گردشگری فراهم کرد تا کارهای نیمه تمام خود را در منطقه به اتمام برساند.
به گزارش ایرنا، سد بتنی سیمره دو قوسی 180 متری با مخزن 8/2 میلیارد مترمکعبی به عنوان بلندترین سد استان ایلام و دهمین سد کشور، دارای نیروگاهی با سه واحد 160 مگاواتی و ظرفیت تولید سالانه 850 گیگاوات ساعت برق است.
دره شهر که در دوران ساسانی ˈماداکتوˈ و ˈسیمرهˈ نام داشته یکی از مناطق باستانی و قدیمی استان ایلام به شمار می رود.
شهر تاریخی سیمره و صدها اثر و ابنیه کهن در جای جای دره شهر بیانگر استقرار تمدن های پرافتخار و دیرین در این شهرستان است. ک/1
565/681
انتهای پیام /*




15/12/1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن