واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
آیت الله مظاهری: پژوهش، مغز کار و آبروی حوزه علمیه است اصفهان-ایرنا- رییس حوزه علمیه اصفهان گفت: پژوهش مغز کار حوزوی و آبروی حوزه علمیه است و بدین سبب باید در مجموعه نظام و سازمان حوزه های علمیه برخوردارِ از جایگاه برتر و مشمول توجه ویژه مسوولان امر باشد..
به گزارش ایرنا، آیت الله «حسین مظاهری» روز پنجشنبه در پیامی خطاب به چهارمین جشنواره علامه حلی در حوزه علمیه اصفهان افزود: خداوند سبحان علیم را سپاسگزاریم که جشنواره علامه حلی«قدس سرّه الشّریف» برای چهارمین دوره متوالی در حوزه علمیه اصفهان و به منظور تجلیل از طلاب جوان قلم به دست، برگزار می شود.
وی با قدردانی از برگزار کنندگان این جشنواره اظهار کرد: تقدیر و تکریم این امیدهای جوان، حرکتی سازنده و نشأت گرفته از فعل الهی است.
وی گفت: شناسایی نخبگان و پژوهشگران و گشودن چتر حمایتی خاص از آنان در همه زمینه ها و زمینه سازی برای تربیت محققان جدید از وظایف سنگین و بسیار ضروری مراکز و دستگاه های آموزشی و پژوهشی حوزه علمیه است و تنها بدین وسیله می توان، سطح مشارکت طلاب عزیز جوان را در عرصه های علمی و تحقیقی و نگارش آثار علمی افزایش داد.
آیت الله مظاهری افزود: روشن است که رشد و ارتقا سطح پژوهش و تحقیقات وابستگی تمام عیار به تقویت بنیه علمی و دانایی طلاب گرامی دارد و زیر بنا و بنیان پژوهش، آموزش است.
این مرجع تقلید تصریح کرد: لازم است در یک جهت گیری دقیق برنامه های آموزشی حوزه به طور متناسب به صورت « پژوهش محور» تدوین و ترسیم گردد و به جای تکیه بر کمیت و غفلت از عمق و دقت، آموزش طلاب از سطوح مقدمات تا زمان حضور در عرصه دروس خارج که میدان وسیع تحقیقات و پژوهش های دامنه دار است به گونه ای تنظیم شود که یک طلبه جوان پس از مدت کوتاهی تعلم و تحصیل به طور طبیعی در صف محققان و پژوهشگران وارد شود و بتواند در زمینه های مورد علاقه و تعلقِ خود به خلق اثر قابل قبول علمی بپردازد.
رییس حوزه علیمه اصفهان با بیان اینکه عالمان علوم دینی و معارف الهی در طول تاریخ حوزه های علمیه تألیفات و تحقیقات عدیده را در ابعاد و زمینه های گوناگون به جای گذارده اند، گفت: ما امروز بر سر یک سفره گسترده پر نعمت و متنوع علمی و پژوهشی نشسته ایم و از فیض تحقیق و قلم غواصان دریای بی پایان علوم الهی بهره مندیم.
وی تصریح کرد: با رشد فزاینده مسائل و موضوعات علمی و نیاز عرصه های مختلف به تلاش و بررسی های عالمانه و محققانه، باید فعالیت های پژوهشی حوزه ها را بیش از پیش گسترش دهیم و برای دفاع علمی و عقلانی از معارف والای اسلامی و تببین متین و عالمانه این معارف اهتمام نماییم.
رییس حوزه عمیه اصفهان گفت: از این رو قلم اندازی کردن و پدیدآوردن آثار کم مایه و بی مایه و یا رونویسی آثار گذشتگان و بازنویسی های مکرر و غیر ضروری از تألیفات پیشینیان نه تنها خدمت به معارف اسلامی نیست بلکه مایه زحمت برای خوانندگان است.
وی با بیان اینکه قلم مولفان به بیان بلند امیرمؤمنان گویاترین نماد آنان و روشن ترین انعکاس شخصیتی و نشان دهنده وزن و تراز علمی آنان «قلمُک ابلغُ ما ینطقُ عنکَ» است، گفت: از این جهت بر همه خالقان آثار مکتوب در حوزه های علمیه بخصوص طلاب جوان عزیز که آینده حوزه های علمیه در دست اندیشه و تفکر آنان قرار دارد، فرضِ عینی است که همواره در حال تلاش و مجاهدت بی وقفه علمی و درک حضور اساتید فن باشند تا ان شاءالله اثرات آنان آبرو و چشم روشنی حوزه های علمیه و مایه رضایت و خشنودی حضرت بقیةالله الأعظم «ارواحنا فداه» باشد.
آیت الله مظاهری خطاب به طلاب تصریح کرد: فرزندان عزیز جوان بدانید که رسیدن به رتبه شخصیت های بزرگی همانند علامه علی الاطلاق، حضرت علامه حلّی«اعلی الله مقامه الشریف» که جشنواره امروز شما مزین به نام درخشان و پر تلألو اوست، جز از مسیر جهاد علمی پایان ناپذیر و فدا کردن بسیاری از خواست ها و امیال و آرزوهای معقول و مشروع در پیش پای تحصیل و تعلم علم امکان پذیر نیست.
د /8114/ 607
انتهای پیام /*
15/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]