واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
شکست کنفرانس سالانه «ایپک» تهران - ایرنا - روزنامه اطلاعات روز پنجشنبه در یادداشتی که با عنوان«شکست کنفرانس سالانه آیپک » در ستون محک منتشر کرد نوشت: شکست کنفرانس سالانه ایپک در نیویورک به پای مواضع افراط گرایانه و جنگ طلبانه «نتانیاهو» گذاشته شده است.
در این یادداشت که به قلم « ابوالقاسم قاسم زاده » است می خوانید : هر سال کنفرانس سالانه لابی صهیونیستی در آمریکا (ایپک) با تبلیغات وسیع رسانه ای در نیویورک تشکیل می شود.
این کنفرانس (ایپک) یک محور اصلی و استراتژیک دارد و آن «امنیت اسرائیل» است که در ابعاد سیاسی، اقتصادی و روابط دوجانبه آمریکا ـ اسرائیل مورد ارزیابی قرار می گیرد.
سرمایه داران بزرگ صهیونیست آمریکایی، سیاستمداران برجسته دولت از کنگره و کاخ سفید به این کنفرانس دعوت می شوند تا با محوریت موضوع اسرائیل در آن سخنرانی کنند.
اغلب در این کنفرانس ها رئیس کنگره آمریکا، سناتورهای حامی رژیم صهیونیستی، وزیر خارجه و رئیس جمهور آمریکا شرکت می کنند تا ضمن بررسی موقعیت خاورمیانه و بخصوص پرونده تاریخی فلسطین ـ اسرائیل، مانور حمایت کامل آمریکا از اسرائیل را نشان دهند.
برداشت اغلب محافل سیاسی آمریکا از موفقیت این کنفرانس (ایپک) همه ساله تکرار می شد، زیرا در سال های گذشته همواره همسویی و انطباق مواضع دولت آمریکا (کنگره و کاخ سفید) با ایپک که سمبل محوری درخواست های اسرائیل از آمریکا است، به همین ترتیب انجام می گرفت.
اگر اختلاف نظری هم مطرح می شد، یا آنقدر جزیی و ناچیز بود که به حساب نمی آمد و یا در حد تفاوت کلمات در سخنرانی ها دیده می شد.
همسویی دولت آمریکا با ایپک چنان اهمیت پیدا کرد که برخی از مطبوعات آمریکایی، دورنمای سیاست خارجی آمریکا را بخصوص در حوزه خاورمیانه با نتایج کنفرانس سالانه آن محک می زدند و ارزیابی می کردند.
امسال برای اولین بار اغلب محافل سیاسی و مطبوعات آمریکا از شکست کنفرانس سالانه لابی صهیونیستی (ایپک) در دو محور یاد کرده اند.
محور اول: در این کنفرانس، ایران و پرونده انرژی هسته ای آن محور نخست بود.
رژیم صهیونیستی از طریق (ایپک) خواهان پذیرفتن مواضع نخست وزیر رژیم اشغالگر قدس (نتانیاهو) از سوی دولت اوباما بود که در مواضع نتانیاهو، طیف پیشنهادی از حمله نظامی به پایگاههای انرژی هسته ای ایران تا تشدید تحریم ها و تصویب تحریم های جدید علیه جمهوری اسلامی ایران (که گروه کوچکی از نمایندگان مجلس و سناتورها در کنگره به دنبال آنند) دیده می شد.
نتانیاهو به نیویورک رفت تا در کنفرانس سالانه «ایپک» ایران را خطر بین المللی بخواند و از دولتمردان آمریکا و اروپا بخواهد که به جای مذاکره با ایران، این خطر را با سیاست تشدید تحریم های همه جانبه و همزمان حمله نظامی، محو کنند!
نتانیاهو در افکار عمومی مردم آمریکا، سیاستمداری افراط گرا و جنگ طلب خوانده می شود. مواضع او را بخش عمده ای از یهودیان آمریکا نیز رد می کنند و او را «یهودی مخرب» می نامند. پاسخ نتانیاهو را جان کری وزیر خارجه آمریکا داد.
وزیر خارجه آمریکا در حالی که بار دیگر تکرار کرد که «امنیت اسرائیل اولویت اول آمریکا در خاورمیانه به حساب می آید» گفت: «... آنهایی که می گویند حمله نظامی کنید باید بررسی کنند که بعد از آن چه رخ می دهد. تنها دیپلماسی قوی می تواند گزینه های قوی تر را در صورتی که از آن استفاده کنیم، توجیه کند.»
جان کری در ایپک تأکید کرد که دولت اوباما به تعهدات خود در مذاکره با ایران در گروه 1+5 متعهد است و فعلاً مذاکرات خوب پیش می رود.
تقابل این دو نظر، پیشنهاد حمله نظامی و همزمان تشدید تحریم ها از سوی نتانیاهو و در سوی دیگر رد آن توسط وزیر خارجه آمریکا و مردود شمردن چنین پیشنهادهایی، شکست ایپک را برای اولین بار رقم زد.
محور دوم، توقف مذاکرات صلح فلسطینیان با اسرائیل بود. مشکلاتی که سیاست شهرک سازی های جدید یهودی در خاک فلسطین و مواضع افراطی نتانیاهو موجب آن شده است.
همه در آمریکا می دانند که «اوباما» با نتانیاهو اختلاف نظر دارد و نتانیاهو سیاست های اوباما در خاورمیانه را بخصوص درباره فلسطین و ایران برنمی تابد.
در کنفرانس سالانه ایپک، این اختلاف بیشتر سر باز کرد به طوری که نتیجه ای از نزدیکی مواضع کاخ سفید با نتانیاهو درباره مشکل فلسطین و حل توقف مذاکرات دو طرف به دست نیامد.
ایپک در این بخش نیز شکست خورد، به طوری که برخی از محافل سیاسی در آمریکا گفته اند، کنفرانس امسال ایپک نشان داد که «لابی اسرائیل» در آمریکا دچار مشکلات شده است و تأکید بر مواضع نتانیاهو در عمل موجب اختلاف این گروه از هواداران رژیم صهیونیستی با نمایندگان آمریکا در مجلس و سناتورها شده است.
دولت اوباما سیاست مذاکره و تخفیف تضادها را در خاورمیانه دنبال می کند در حالی که دولت نتانیاهو می خواهد با تشدید تضادها و قدرت نمایی نظامی خواسته های خود را پیش ببرد. واقعیت در صحنه بین المللی نشان می دهد که فصل «نظامی گری» سپری شده است و دیگر مقبولیت قوی ندارد.
کشورها و دولت ها اولویت اول سیاست های خود را در دایره اقتصادی می بینند و روابط اقتصادی بر نگاه سیاسی یا نظامی سیطره پیدا کرده است.
شاخص سیاست خارجی امروز در صحنه بین المللی نزدیک سازی روابط سیاسی برای مبادلات اقتصادی است.
سیاست خارجی بسترسازی می کند تا کشورها مشکلات اقتصادی خود را حل کنند. نتانیاهو برای لابی اسرائیل در آمریکا مشکل آفرین شده است.
اول**1104
انتهای پیام /*
15/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]