تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1833200954
آیپک؛ آغاز چالش با دولت اوباما؟
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
آیپک؛ آغاز چالش با دولت اوباما؟ تهران-ایرنا- برگزاری نشست سالیانه گروه لابی صهیونیستی موسوم به «آیپک» در واشنگتن و حضور نیافتن مقام های بلندپایه آمریکا در آن، بیانگر این است که این گروه دچار چالش های درونی و بیرونی گسترده ای در روند نفوذ با نظام تصمیم گیری آمریکا شده است.
در میان هیاهوی بحران اوکراین و رویارویی آمریکا و روسیه بر سر این کشور، در واشنگتن نشستی سالیانه طی یازدهم تا سیزدهم اسفند برگزار شد که شاید در برابر بحران اوکراین موضوع ساده تری به نظر برسد، اما به دلیل نتایج روندساز آن بر روی سیاست خارجی آمریکا از اهمیت بالایی برخوردار است.
در این زمینه به گزارش ایرنا، در حالی کنفرانس سالانه لابی حامی رژیم صهیونیستی از بعد از ظهر یکشنبه تا روز سه شنبه ادامه داشت که به نظر می رسد این لابی، با شرایط جدیدی در آمریکا و سیاست های خود روبرو است.
روند سیاستگذاری خارجی و تصمیم سازی در حوزه روابط خارجی آمریکا همواره یکی از پیچیده ترین روندهای تصمیم گیری این کشور محسوب می شده است که در سه دهه گذشته نیز با اضافه شدن گروه های ذی نفوذ و نهادهای غیردولتی نظیر لابی ها و اندیشکده های تحقیقاتی، سیاست خارجی آمریکا، مجموعه گسترده ای از ایده ها و دیدگاه ها را در درون خود جای داده است که در برخی موارد در چارچوب تکثر رویکردی و حتی عملیاتی تبلور پیدا می کند.
بر این پایه، شاید بتوان مجموع گروه لابی یهودی موسوم به «آیپک» (AIPAC) را یکی از گروه های پر قدرت در عرصه مشارکت در سیاستگذاری آمریکا دانست.
گروه لابی صهیونیستی موسوم به «کمیته روابط عمومی آمریکا-اسراییل» (American Israel Public Affairs Committee) مشهور به آیپک، یکی از بزرگ ترین گروه های لابی گری در آمریکا است، این گروه با 60هزار عضو، هر ساله میلیون ها دلار سرمایه گذاری برای نفوذ در سیاست های دولتی و قانونگذاری آمریکا خرج می کند.
پیشینه تشکیل این گروه به سال 1951 بازمی گردد، شخصی به نام «آی. ال کنن» (I.L. Kenen) بعنوان یک آمریکایی فعال در مذاکرات مربوط به منازعه اعراب و رژیم صهیونیستی به عنوان یک لابی گر تلاش کرد تا کمک های اقتصادی برای انتقال شمار گسترده یهودیان به سرزمین های اشغالی را جذب کند. از آن زمان تاکنون این لابی توانسته با افزایش تعداد اعضا و گسترش حضور خود در نقاط کلیدی سیاستگذاری دولت آمریکا به بخشی از جریان و نظام تصمیم سازی این کشور تبدیل شود.
در زمان حاضر «مایکل کاسن» رییس لابی صهیونیستی آیپک در آمریکا است.
از ویژگی های برگزاری نشست امسال می توان به حضور نیافتن «باراک اوباما» رییس جمهوری و «جو بایدن» معاون رییس جمهوری آمریکا اشاره کرد. این در حالی است که طبق سنت سال های پیشین، اوباما یا بایدن در اجلاس سالانه آیپک سخنرانی می کردند. از میان مقام های بلندپایه دولت آمریکا تنها «جان کری» وزیر امورخارجه، روز سه شنبه سیزدهم اسفند سخنرانی کرد که در سخنان وی نیز نکته برجسته و تازه ای دیده نمی شد و تنها به مواضع گذشته مبنی بر حمایت از رژیم صهیونیستی تاکید کرد.
وزیر خارجه آمریکا در کنفرانس سالانه لابی صهیونیستی آیپک در واشنگتن، ضمن حمایت از امنیت این رژیم، تصریح کرد که «امنیت اسراییل اولویت اول ما است».
آیپک طی چند ماه گذشته با 2موضوع عمده و اساسی در پیوند با وضعیت رژیم صهیونیستی روبرو بوده که در نشست امسال نیز به آن پرداخته شده است؛ موضوع هسته ای ایران و مذاکرات سازش.
نکته ای که از میان گفتمان صریح گروه آیپک در موضوع جمهوری اسلامی ایران طی سه دهه گذشته و برنامه هسته ای می توان درک کرد، تلاش این لابی برای گسترش سیاست «ایران هراسی» در میان نخبگان آمریکایی است.
پس از برگزاری انتخابات بیست و چهارم خرداد 1392 و روی کار آمدن «حسن روحانی» بعنوان رییس جمهوری ایران، سیاست خارجی با اجرای سیاست «تعامل سازنده» از یک وضعیت تقابلی به سمت یک وضعیت تعاملی و همکاری جویانه حرکت کرد. در چنین شرایطی توافق بین جمهوری اسلامی ایران و گروه 1+5، موسوم به «برنامه اقدام مشترک» نیز قابلیت های دولت تدبیر و اعتدال در عرصه سیاست خارجی را بیش از پیش نشان داد. در این چارچوب، نه تنها گستره تحرک سیاسی جمهوری اسلامی ایران افزایش یافت همچنین از دیگر سو، سیاست ایران هراسی که توسط این گروه در میان دولت ها تزریق می شد نیز شکسته شد.
براین مبنا به نظر می رسد، گروه آیپک با وضعیت جدیدی در ارتباط با ایران روبرو شده است؛ در این وضعیت جدید این گروه دیگر نمی تواند در برابر رویکرد منطقی جمهوری اسلامی ایران، رویکرد ضد ایرانی خود را به راحتی در بین اعضای کنگره و متفکران حوزه سیاست خارجی آمریکا گسترش دهد، بویژه اینکه «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی نیز با دولت اوباما شکاف زیادی دارد.
در این زمینه نیز روز گذشته روزنامه «کریستین ساینس مونیتور» در گزارشی نوشت که لحن نشست امسال ایپک محتاطانه است و رهبران این گروه می کوشند شکاف های به طور غیرعادی علنی با مقام های دولت اوباما بر سر سیاست های مهم برای اسراییل را کنترل کنند.
همچنین به گزارش خبرگزاری های غربی، در دیدار روز دوشنبه اوباما و نتانیاهو قرار بوده گفت و گوها بر موضوع روند سازش متمرکز شود، اما به یکباره نتانیاهو موضوع هسته ایران را پیش کشیده است. چنین وضعیتی نشان می دهد که تا چه حدی مقام های این رژیم از این فضای جدید ترس دارند.
همچنین اگرچه گروه آیپک همواره از نفوذ سنتی در کنگره آمریکا برخوردار بوده و میزان شرکت نمایندگان کنگره این کشور در جلسه های این گروه در واشنگتن نیز حکایت از این امر دارد، اما به نظر می رسد که این گروه به دلیل مخالفت شدید دولت اوباما هنوز نتوانسته لایحه جدید تحریم ها ضد ایران در کنگره را به تصویب برساند.
هرچند در نشست سالانه این گروه در واشنگتن، «رابرت منندز» و «لیندسی گراهام» 2 سناتور با نفوذ نیز حضور داشتند اما با توجه به شرایط موجود سیاست خارجی آمریکا و شکست سیاست ایران هراسی و انزوای ایران در عرصه منطقه ای و بین المللی ناشی از سیاست تعامل سازنده به نظر نمی رسد که تلاش های این 2حامی و گروه آیپک به سرانجام مثبتی برسد.
در فرجام سخن، نشست سالانه گروه لابی یهودی موسوم به آیپک که همواره بعنوان ویترین مواضع رژیم صهیونیستی در قبال سیاست های آمریکا نسبت به دیگر متحدان این کشور و میزان نفوذ آن در کنگره است، در حالی طی روزهای گذشته در شهر واشنگتن آمریکا برگزار شد که به نظر می رسد، در پی حصول توافق مقدماتی هسته ای بین ایران و غرب، این گروه بیش از هر زمان دیگری در معرض چالش های درونی و بیرونی قرار گرفته است.
چراکه از منظر بسیاری از تحلیلگران، این گروه پس از نبود موفقیت در جلب حمایت لازم از طرح جدید تحریم های ایران در سنا، به طور عملی با یکی از دشوارترین چالش های دوره فعالیت خود روبرو شده و به نظر می رسد که مقام های این گروه، ضمن در پیش گرفتن رویکرد کمینه ای، تلاش دارند با جلوگیری از تخریب کامل وجهه عمومی خود، تلاش های خود برای افزایش فشارها بر جمهوری اسلامی ایران از طریق کنگره را افزایش دهند.
از سهراب انعامی -گروه تحقیق و تفسیر خبر
تحقیق**2040**1358
انتهای پیام /*
14/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]
صفحات پیشنهادی
جلسات مشترک مجلس و دولت پیرامون اقتصاد مقاومتی از هفته آینده آغاز می شود
جلسات مشترک مجلس و دولت پیرامون اقتصاد مقاومتی از هفته آینده آغاز می شود تبریز - ایرنا - رییس کمیسیون صنایع و معاون مجلس شورای اسلامی گفت جلسات مشترک مجلس و دولت در باره نحوه اجرای اقتصاد مقاومتی از هفته آینده آغاز می شود به گزارش ایرنا رضا رحمانی روزشنبه درنشست هم اندیشی مدیرجلسات مشترک مجلس و دولت در باره اقتصاد مقاومتی از هفته آینده آغاز می شود
جلسات مشترک مجلس و دولت در باره اقتصاد مقاومتی از هفته آینده آغاز می شود تبریز - ایرنا - رییس کمیسیون صنایع و معاون مجلس شورای اسلامی گفت جلسات مشترک مجلس و دولت در باره نحوه اجرای اقتصاد مقاومتی از هفته آینده آغاز می شود به گزارش ایرنا رضا رحمانی روز شنبه در نشست هم اندیشآغاز تظاهرات گسترده معترضان دولت افغانستان کتابفروشیهای کابل را به دلیل عدم پرداخت مالیات تعطیل کرد
آغاز تظاهرات گسترده معترضاندولت افغانستان کتابفروشیهای کابل را به دلیل عدم پرداخت مالیات تعطیل کرداز روز شنبه هفته گذشته سوم اسفند ماه تا امروز دهم اسفند دولت افغانستان تمام کتابفروشیهای کابل را به دلیل عدم پرداخت مالیات بر درآمد بست از این رو امروز تمامی معترضان دست به تظاهراتطالبان: دولت پاکستان جنگ را آغاز کرده است
شنبه ۳ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۹ ۲۰ سخنگوی گروه شبهنظامی تحریک طالبان پاکستان اعلام کرد دولت اسلامآباد زمانی که باید آتشبس اعلام کند جنگ را آغاز کرده است به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از روزنامه نیشن شهیدالله شهید سخنگوی گروه تحریک طالبان پاکستان گفت ما 10 سمصیب نعیمی چالش های فراروی دولت تمام سلام در لبنان
مصیب نعیمیچالش های فراروی دولت تمام سلام در لبنانتشکیل دولت در لبنان قطعا نوعی ثبات روانی را ایجاد می کند بعد از ده ماه فقدان دولت تشکیل دولت خواست همه لبنانی ها بود در واقع اینکه این دولت بتواند مستقیما در این مرحله نقش آفرین جدی باشد به تفاهم مجموعه های سیاسی بستگی دارد ازسومین همایش ملی «چالشها و ضرورتهای تحول در نظام اداری کشور» آغاز بکار کرد
سهشنبه ۶ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۱ ۴۶ سومین همایش ملی چالشها و ضرورتهای تحول در نظام اداری کشور دقایقی پیش در دانشگاه آزاد واحد اراک آغاز به کار کرد به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا – منطقه مرکزی سومین همایش ملی چالشها و ضرورتهای تحول در نظام اداری ایران از امروزنماینده کنگره: دولت اوباما متن کامل توافق هستهای ژنو را علنی کند
نماینده کنگره دولت اوباما متن کامل توافق هستهای ژنو را علنی کند نماینده ایالت فلوریدا در مجلس نمایندگان آمریکا از دولت اوباما خواست متن کامل توافق هسته ای ژنو 2 بین گروه 1 5 و ایران را رسانه ای کند تا مردم آمریکا در مورد آن قضاوت کنند به گزارش نامه نیوز آیلینا لتینن رییسمعاون فرماندار زاهدان اعلام کرد: آغاز به کار نمایشگاه بهاره زاهدان از 14 اسفند/عرضه 500 تن سیب و پرتقال به ن
معاون فرماندار زاهدان اعلام کرد آغاز به کار نمایشگاه بهاره زاهدان از 14 اسفند عرضه 500 تن سیب و پرتقال به نرخ دولتیمعاون برنامهریزی و عمرانی فرمانداری زاهدان گفت در نمایشگاه بهاره امسال زاهدان تمامی کالاهای اساسی مورد نیاز مردم عرضه خواهد شد به گزارش خبرگزاری فارس از زاهدانمحاکمه مبارک و پسرانش به اتهام تصاحب اموال دولتی آغاز شد
محاکمه مبارک و پسرانش به اتهام تصاحب اموال دولتی آغاز شدرسانههای مصری گزارش دادند جلسه محاکمه حسنی مبارک و پسرانش در پرونده تصاحب اموال دولتی آغاز شد به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه خبری الیوم السابع جلسه محاکمه حسنی مبارک دیکتاتور پیشین مصر به همراه جمال و علاء مبه میزبانی کرمان صورت گرفت آغاز گردهمایی بینالمللی چالشهای بالینی بیماریهای مغز و اعصاب
به میزبانی کرمان صورت گرفتآغاز گردهمایی بینالمللی چالشهای بالینی بیماریهای مغز و اعصابنخستین گردهمایی بینالمللی چالشهای بالینی بیماریهای مغز و اعصاب در کرمان آغاز شد به گزارش خبرگزاری فارس از کرمان ظهر امروز نخستین گردهمایی بینالمللی چالشهای بالینی بیماریهای مغز و اعصاکودتای خاموش اوباما علیه دولتهای مردمی چگونه شکل میگیرد؟
آنتی وار گزارش داد کودتای خاموش اوباما علیه دولتهای مردمی چگونه شکل میگیرد دولت آمریکا همواره سعی در روی کار آمدن دولتی دارد که مطلوب این کشور و گروه اقلیتی باشد که پیروز انتخابات نبودهاند به همین منوال است که کودتای خاموش شکل میگیرد به گزارش سرويس بين الملل بانخستین همایش معاونان فرهنگی دانشگاه ها در دولت یازدهم آغاز به کار کرد
حوزه و دانشگاه با حضور محمدیان نخستین همایش معاونان فرهنگی دانشگاه ها در دولت یازدهم آغاز به کار کرد نخستین همایش معاونان فرهنگی دانشگاه های کشور از صبح امروز سه شنبه در دانشگاه علامه طباطبایی با حضور رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها آغاز شد به گزارش خبرنگار مهرانتقاد دولت چین از ديدار اوباما با دالايي لاما
انتقاد دولت چین از ديدار اوباما با دالايي لاما چین دیدار رئیس جمهور آمریکا را با رهبر معنوی تبت دخالت در امور داخلی خود دانست کد خبر ۳۸۰۹۴۶ تاریخ انتشار ۰۳ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۸ ۴۸ - 22 February 2014 چین دیدار رئیس جمهور آمریکا را با رهبر معنوی تبت دخالت در امور داخلی خود دانست بهبحران اوکراین و چالشی جدید پیش رویسیاست خارجی باراک اوباما
بحران اوکراین و چالشی جدید پیش رویسیاست خارجی باراک اوباما بحران اخیر اوکراین باعث ایجاد خطر در مسیر تلاشهای باراک اوباما برای گسترش همکاریها با روسیه در زمینههای مختلف از جمله مسئله سوریه برنامه هستهای ایران و عقبنشینی نیروهای آمریکایی از افغانستان شده است به گزارش اسرائیل حمایت دولت بوش را از اوباما انتظار دارد
اسرائیل حمایت دولت بوش را از اوباما انتظار داردسناتور سابق آمریکایی می گوید اسرائیل حمایت آمریکا در زمان دولت بوش را در دولت اوباما برخوردار نبوده است و اختلافات اخیر این دو متحد بر سر مسائل مختلفی از جمله تحریمها و مسئله هستهای ایران حکایت از این موضوع دارد مایکل گراول سناتوررئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران: الگوهای غربی مدیریت بیمارستانی با فرهنگ ما همخوانی ندارد/چالش اصلی، مدیریت دولت
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران الگوهای غربی مدیریت بیمارستانی با فرهنگ ما همخوانی ندارد چالش اصلی مدیریت دولتی درمان استرئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت اغلب الگوهای مدیریت درمانی برگرفته از زندگی غربی و بازاریابی است در صورتی که در فرهنگ ما توجه به حقوق انسانیت و معنویت در اولرهبر مخالفان ونزوئلا:معترضان به تظاهراتها ادامه دهند/مادورو به دنبال به چالش کشیدن اوباما
شنبه ۳ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۰ ۱۱ رهبر محبوس معترضان ونزوئلایی به رغم آنکه خشونتها در این کشور کشته شدن دست کم 6 نفر را در پی داشته از حامیان خود خواست تا به تظاهراتهای مسالمتآمیز علیه نیکولاس مادورو ادامه دهند به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از خبرگزاری رویترز لئ-
گوناگون
پربازدیدترینها