واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۳ اسفند ۱۳۹۲ (۱۵:۵۲ب.ظ)
رئيس سازمان جنگل ها در پاسخ به سوالات خبرنگاران: افزايش مصرف سوخت هيزمي پس از اجراي فاز دوم هدفمندي/ايران جزو 5 کشور اول جهان از نظر تنوع گياهي است معاون وزير جهاد کشاورزي گفت: از 13 اقليم شناخته شده جهان، 11 اقليم در ايران وجود دارد و تنها اقليم هاي قطبي و استوائي را در کشور نداريم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، خداکرم جلالي در جمع خبرنگاران حوزه کشاورزي به سوالات رسانه ها پاسخ داد.
وي در پاسخ به دل نگراني يک خبرنگار از ورود معادن به حوزه هاي منابع طبيعي و مشکلات روستائياني که در جوار اين معادن زندگي مي کنند گفت: بهره برداري از معادن در عرصه ها و منابع طبيعي در صورت آسيب نزدن به منطقه مجاز است!
جلالي ادامه داد: به علت بالا بودن نرخ بي کاري بالا در کشور، به الاجبار به معادني که آسيب کمي به محيط زيست بزنند، مجوز مي دهيم چون چاره اي نداريم.
وي با اعتراف به اين نکته که به هر حال فعاليت هاي معدني بدون وارد کردن خسارت به منابع طبيعي نيستند، اظهار داشت:
البته اين خسارت ها متفاوت است و تا جائي که بتوانيم بر اساس قانون جلوي آنها را مي گيريم.
وي بازسازي مناطق آسيب دديده از فعاليت معادن را وظيفه معدن داران و زير مجموعه خود دانست.
اولويت محيط زيست است اما اشتغال نيز اولويت است!
معاون وزير جهاد کشاورزي که با سوال مجدد خبرنگار مربوطه روبه رو شده بود با اين جمله همه توضيحات خود را کامل کرد: اولويت ما محيط زيست است اما اگر معادن تعطيل شود با مشکلي به نام بي کاري در کشور چه کنيم!
در فاز اول هدفمندي؛ مصرف سوخت هيزمي 60 درصد افزايش يافت
خداکرم جلالي در مورد آغاز احتمالي فاز 2 هدفمندي يارانه ها و مشکلات احتمالي در حوزه منابع طبيعي گفت: متاسفانه در مرحله اول هدفمندي يارانه ها، مصرف سوخت هيزمي و بوته اي به ترتيب 60 و 100 درصد افزايش پيدا کرد.
وي با هشدار نسبت به تکرار چنين اتفاقي تاکيد کرد: اگر وزارت نفت نتواند سوخت مورد نياز اين مناطق را تامين کند، متاسفانه شاهد افزايش مصرف سوخت هيزمي و بوته اي و از بين رفتن جنگل ها و مراتع خواهيم بود.
نياز 5 ميليون متر مکعبي کشور به چوب
جلالي در مورد نياز سالانه کشور به چوب گفت: مصرف چوب در کشور ما بسيار بالاست و اين نياز اگر قرار باشد از جنگل ها تامين شود، ديگر جنگلي در کشور باقي نخواهد ماند.
وي در مورد راه هاي تامين چوب مورد نياز کشور اظهار کرد: 800 هزار متر مکعب از نياز چوبي کشور از سطح جنگل ها، بيش از 1 ميليون متر مکعب از خارج از کشور و 3.5 ميليون متر مکعب نيز از زراعت چوب تامين مي شود.
کشت گياهان داروئي و صنعتي به نفع منابع طبيعي است
رئيس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخيزداري کشور ضمن بيان اين مطلب گفت: اين گياهان نقش بسيار تاثيرگذاري در حفظ و توسعه منابع طبيعي دارد.
وي ادامه داد: از 8000 گونه گياهي که در کشور موجود است، بيش از 7000 گونه جنبه داروئي و صنعتي دارد و اگر به صورت اصولي از آنها بهره برداري شود، مي تواند جايگزين خوبي براي منابع طبيعي باشد.
جلالي در مورد شناسائي گياهان داروئي کشور نيز گفت: متاسفانه آمار دقيقي در اين زمينه وجود ندارد و ما تا رسيدن به جايگاهي که بتوانيم تشخيص دهيم که اين گياهان چه ميزان مي تواند براي کشور از نظر اقتصادي مفيد باشد فاصله داريم.
ايران جزو 5 کشور اول جهان از نظر تنوع گياهي است
معاون وزير جهاد کشاورزي گفت: از 13 اقليم شناخته شده جهان، 11 اقليم در ايران وجود دارد و تنها اقليم هاي قطبي و استوائي را در کشور نداريم.
وي وجود 11 اقليم در ايران را سبب وجود گونه هاي مختلف گياهي دانست و افزود: حتي بيابان هاي کشور نيز داراي گونه هاي مختلف گياهي هستند که متاسفانه به دليل ناشناخته بودن آنها، توسط ساکنان مناطق کويري از بين ميروند.
مجوز بهره برداري از 1 ميليون هکتار از جنگل هاي کشور
جلالي در مورد ورود افراد براي بهره برداري از جنگل هاي کشور گفت: از 2 ميليون هکتار جنگل موجود، تنها مجوز ورود به 1 ميليون هکتار آن صادر شده است و در حال حاضر برداشت نواري درختان نيز منسوخ شده است.
وي ادامه داد: ميزان بهره برداري از جنگل ها را دولت مشخص مي کند و در حال حاضر برداشت از 1 ميليون هکتار نيز تنها به درختان افتاده، شکسته و آفت زده محدود مي شود.
از سال 90، هيچ زمين ملي در کشور واگذار نشده است
رئيس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخيزداري کشور در مورد واگذاري زمين هاي ملي نيز گفت: بر طبق قانون از سال 90 به بعد هيچ عرصه ملي به غير واگذار نمي شود و تنها براي انجام طرح هاي کشاورزي، اين زمين ها را اجاره مي دهيم.
وي تصريح کرد: سالانه بيش از 30 هزار هکتار از زمين هاي ملي تصرف شده به منابع ملي باز مي گردد اما رقم تصرفات بسيار بيشتر از اين رقم آزاد شده در سال است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]