واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
هاآرتص: ایران به دنبال یافتن متحد سیاسی-اقتصادی در اتحادیه اروپا برای دور زدن تحریمها /رابطه ایران و لهستان از جنگ جهانی دوم تا امروز
روزنامه صهیونیستی «هاآراتص» در گزارشی با عنوان « با وجود تحریم های اتحادیه اروپا، لهستان می تواند به راستی پلی برای برای ایران باشد» به سفر اخیر وزیر خارجه لهستان به ایران پس از 10 سال اشاره کرد.
به گزارش نامه نیوز، در گزارش روزنامه هاآراتص که به قلم یک رزونامه نگار لهستانی نوشته شده، آمده است: در سفر بلندپایه ترین مقام لهستانی به ایران طی 10 سال گذشته، ورشو و تهران خواستار تقویت همکاری های دوجانبه در زمینه های اقتصادی شدند.
متن این گزارش را در ادامه بخوانید؛
سفر وزیر خارجه لهستان به ایران پس از گذشت 3 ماه از امضای توافق هسته ای میان ایران و جامعه بین المللی در ژنو صورت گرفت.
لهستان در مذاکرات هسته ای گروه 1+5 با ایران حضور ندارد اما به عنوان یکی از اعضای اتحادیه اروپا متعهد به تحریم هایی است که بروکسل علیه ایران اعمال کرده است.
در سفر وزیر خارجه لهستان به ایران که نخستین سفر یک مقام عالی رتبه این کشور به تهران طی یک دهه گذشته به شمار می رود، وزرای خارجه دو کشور توافق کردند که همکاری های دو جانبه خود را در زمینه های اقتصادی، به ویژه در زمینه پتروشیمی و صنعت غذایی گسترش دهند. بخش های گسترده ای اقتصادی وجود دارد که مورد تحریم غرب قرار نگرفته است و لهستان خواستار آن است که روابطش را در این زمینه ها با ایران گسترش دهند.
جزئیات همکاری های آینده ایران و لهستان تاکنون رسانه ای نشده است. اما سفر وزیر خارجه لهستان به ایران در راستای سفر ماه جاری معاون وزیر خارجه لهستان در امور اقتصادی به همراه هئیتی تجاری صورت گرفته است. وزیر خارجه لهستان نیز در سفر به ایران 20 نفر از رهبران تجاری و اقتصادی این کشور را به همراه داشت که به دلیل بحران اوکراین ادامه دیدارها با همتایان ایرانی خود را لغو کردند.
تهران و ورشو در زمینه های مختلفی با یکدیگر همکاری های گسترده ای دارند؛ زمینه فعالیت های آکادمیک، سیاسی، اقتصادی و محیط زیستی از جمله مهمترین این همکاری ها است.
در زمان ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد در ایران رابطه تهران و ورشو سیاسی باقی ماند. ورشو به طور مستقیم در اعمال تحریم های غرب علیه ایران دخیل نبود و آشکارا نیز هیچ گاه از سوی مقامات ایران مورد هجمه قرار نگرفت.
طی 2 سال گذشته ایران به دنبال دست یابی به رابطه نزدیک تری با لهستان بود. در آوریل سال 2012 رامین مهانپرست سخنگوی وزارت خارجه ایران در ورشو با مقامات و روزنامه نگاران وزارت خارجه لهستان دیدار و گفت وگو کرد. پس از آنکه حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری ایران نیز به پیروزی رسید، «معصومه ابتکار» معاون رئیس جمهوری ایران در امور محیط زیست برای شرکت در یک کنفرانس بین المللی به میزبانی سازمان ملل به ورشو سفر کرد و در این سفر با بسیاری از مقامات لهستانی دیدار و گفتوگو کرد.
برخی از تحلیلگران لهستانی بر این مدعا هستند که تهران به دنبال یافتن متحدی از اتحادیه اروپا است که به این کشور برای دور زدن تحریم های بین المللی نفتی کمک کند. یکی از دیپلمات های ارشد لهستانی که خواست نامش فاش نشود در این باره گفت: ایران به دنبال دوستان بسیاری است. اما خواستار این رابطه هستیم اما محتاط نیز هستیم.
دیدار روز شنبه رادو سواف شیکورسکی از تهران به طور گسترده ای در رسانه های داخلی ایران مطرح شده بود. سفیر لهستان در تهران در همین ارتباط چندین مصاحبه با رسانه های داخلی ایران انجام داد. وی در مصاحبه با روزنامه انگلیسی زبان تهران تایمز گفت: لهستان همواره تلاش می کند که به عنوان پلی میان ایران و اتحادیه اروپا باشد.
وزرای خارجه ایران و لهستان در نشست مشترک خود در خصوص اوضاع سوریه بحث و تبادل نظر کردند و وزیر خارجه لهستان از اعضای جامعه بین المللی از جمله ایران خواست تا در پروسه اجرای صلح در سوریه مشارکت داشته باشند.
رادو سواف شیکورسکی در کنفرانس خبری خود در تهران گفت: هنگام صبح وقتی خواستم از طریق اینترنت به وب سایت یکی از روزنامه های اصلی در لهستان دسترسی داشته پیدا کنم دریافتم که پیغامی مبنی بر ممنوع بودن این وب سایت دریافت کرده ام که من را شوکه کرد. یکی از اعضای هیئت همراه وزیر خارجه لهستان در این باره می گوید هنگامی که شیکورسکی در حال تعریف این مساله بود همه اعضای هیئت ایرانی که بر سر میز حضور داشتند لبخند زدند.
سفر وزیر خارجه لهستان به ایران تنها جنبه سیاسی نداشت. سیکروسکی به همراه روزنامه نگاران و فعالان اقتصادی لهستان از جاذبه های تاریخی در استان اصفهان نیز دیدن کردند. بازدید از مسجد شیخ لطف الله که در یونسکو به ثبت رسیده است، میدان امام و بازار محلی اصفهان بخشی دیگر از سفر هیئت لهستانی به ایران را تشکیل داد.
رابطه قوی میان ایران و لهستان در دنیای امروز در طول جنگ جهانی دوم نیز وجود داشت. به ویژه در سال 1942 در حدود 120 هزار لهستانی شامل سربازان ارتش لهستان و شهروندان لهستانی مهاجر در اصفهان و دیگر شهرهای ایران حضور داشتند. وزیر خارجه لهستان در سفر به ایران که نخست با حضور وی در استان اصفهان همراه بود نیز با این موضوع در ارتباط است. وزیر خارجه لهستان در این سفر به قبرستان سربازان لهستانی در اصفهان ادای احترام کرد.
1392/12/13
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 107]