تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 10 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):علم میراث گرانبهائی است و ادب لباس فاخر و زینتی است و فکر آئینه ای است صاف.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836164755




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دلایل اهمیت «کریمه» برای روسیه چیست؟ + نقشه


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: دلایل اهمیت «کریمه» برای روسیه چیست؟ + نقشه
با اوج گیری بحران در اوکراین که در عمل به بروز تقابلی جدی میان روسیه و غرب منجر شده، نام شبه جزیره «کریمه» بیش از هر زمان دیگری طی سال ها و شاید دهه های اخیر بر سر زبان ها افتاده است. اما دلیل اصلی اهمیت این شبه جزیره چیست و چرا دولت روسیه تا این حد نسبت به تحولات آن حساسیت نشان می دهد؟
کد خبر: ۳۸۳۸۵۸
تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۳۹۲ - ۲۱:۰۳ - 03 March 2014



دلایل اهمیت «کریمه» برای روسیه چیست؟
با اوج گیری بحران در اوکراین که در عمل به بروز تقابلی جدی میان روسیه و غرب منجر شده، نام شبه جزیره «کریمه» بیش از هر زمان دیگری طی سال ها و شاید دهه های اخیر بر سر زبان ها افتاده است. اما دلیل اصلی اهمیت این شبه جزیره چیست و چرا دولت روسیه تا این حد نسبت به تحولات آن حساسیت نشان می دهد؟


به گزارش «تابناک»، کریمه، شبه جزیره ای ناهموار و دارای موقعیت راهبردی در کرانه دریای سیاه که 60 سال پیش از سوی رهبر اتحاد شوروی به اوکراین «هدیه» داده شد، اینک به مرکز ثقل بحرانی خطرناک تبدیل شده که روسیه و غرب را رو در روی یکدیگر قرار داده است. 


این جزیره که به طور تاریخی به عنوان یک مرکز تفریحی نیز شناخته می شود، میزبان ناوگان دریای سیاه روسیه است و اکثریت ساکنین آن را روس تبارها تشکیل می دهند. جمعیتی که از جهات مختلف، با غربگرایان ساکن «کی یف»، پایتخت اوکراین، متفاوت هستند. 


این سرزمین که از نظر وسعت تقریباً با کشور بلژیک برابر است، یک منطقه مهم کشاورزی نیز هست که به ویژه به کشت تنباکو شهرت دارد. کریمه به دلیل داشتن آب و هوای نیمه گرمسیری و نیز دارا بودن اقامتگاه های ساحلی متعدد، به عنوان یک مرکز گردشگری نیز مورد توجه بوده است. 



دلایل اهمیت «کریمه» برای روسیه چیست؟



اما تاریخ این سرزمین، همواره شاهد جنگ و نزاع های فراوان بوده و حکومت آن میان حکمرانان مختلف، از «هان»ها گرفته تا ونیزی ها، یونانی های بیزانسی و عثمانی ها دست به دست شده است. حکومت هایی که به دلیل جاذبه های قابل توجه این سرزمین و زمین های کشاورزی حاصلخیز، به آن توجه نشان داده اند. 


سلطه مسکو بر کریمه از قرن هجدهم میلادی آغاز شد و در سال 1783، روسیه ناوگان دریای سیاه خود را در بخش جنوبی این شبه جزیره، یعنی جایی که اکنون شهر «سواستوپل» در آن قرار داد تأسیس کرد. از آن زمان، حاکمیت روس ها بر کریمه، به جز دوره کوتاهی در جنگ جهانی دوم و در جریان حمله آلمانی ها به شوروی، همواره تداوم داشته است.


در اواخر جنگ جهانی دوم، یعنی در ماه مه 1944، استالین، رهبر وقت اتحاد شوروی، همه ساکنان مسلمان کریمه را که از قوم «تاتار» تشکیل می شدند و قرن ها در این شبه جزیره زندگی می کردند، به دلیل آنچه همکاری آن ها با نازی ها می خواند، به آسیای مرکزی تبعید کرد. در این روند، تقریباً نیمی از تاتارها به واسطه بیماری و علل دیگر جان باختند. 


اما رهبر بعدی شوروی، یعنی نیکیتا خروشچف، در سال 1945 و در اقدامی غیرمنتظره، کریمه را به عنوان یک «هدیه» به اوکراین – که خود در آن زمان بخشی از سرزمین وسیع اتحاد شوروی بود – واگذار کرد. 


البته اقدام خروشچف در آن زمان دارای اهمیت چندانی نبود؛ زیرا اوکراین و روسیه هر دو جزء جمهوری های اتحاد شوروی به شمار می رفتند. اما اهمیت این امر زمانی آشکار شد که در سال 1991، شوروی فروپاشید و مسکو یکی از ناوگان های اصلی خود را در اختیار یک دولت تازه استقلال یافته مشاهده کرد.


در همان سال، تاتارها شروع به بازگشت به وطن اصلی خود کردند و اکنون حدود 12 درصد از جمعیت کریمه را تشکیل می دهند. این قوم که هنوز خاطره تلخ اقدامات روس ها را از خاطر نبرده اند، در جریان تحولات اخیر اوکراین نیز در جبهه مخالف ویکتور یانوکوویچ، رئیس جمهور اوکراین برآمده و با روابط نزدیک تر اوکراین با روسیه به مخالفت پرداختند. در حال حاضر، 59 درصد جمعیت کریمه را روس تبارها و 24 درصد آن را اوکراینی تبارها تشکیل می دهند. 


از زمان فروپاشی اتحاد شوروی تاکنون، وضعیت ناوگان دریای سیاه روسیه در سواستوپل، به موضوعی چالش برانگیز در روابط روسیه و اوکراین تبدیل شده است. در طول سالیان سال، اهمیت سواستوپل برای روسیه از آن جهت بوده که امکان دسترسی سریع مسکو به مدیترانه شرقی، بالکان و خاورمیانه را فراهم کرده است. 



دلایل اهمیت «کریمه» برای روسیه چیست؟



در سال 2010 و پس از چندین سال مذاکره، اوکراین موافقت کرد که در ازای دریافت تخفیف 30 درصدی در خرید گاز از روسیه، مدت اجاره پایگاه دریایی روسیه در کریمه را تا سال 2042 تمدید کند. اوکراین برای تأمین نیازهای انرژی خود وابستگی شدیدی به روسیه دارد. 


با این حال، روسیه همچنان از برخی شرایط این توافقنامه ناراضی بود. از جمله اینکه بر اساس این توافقنامه، هر زمان که روسیه بخواهد ناوگان خود در سواستوپل را ارتقا داده و یا جایگزین کند، باید موافقت دولت اوکراین را جلب نماید. به همین دلیل، از سال 2008 به بعد، روسیه در فکر ایجاد یک پایگاه نظامی در قلمرو سرزمینی خود و در بندر «نووروسیسک» بوده تا نیروهایش را از سواستوپل به آنجا منتقل کند. 


به هر حال، به عقیده تحلیلگران، تمایل روسیه برای ادامه نفوذ خود بر کریمه، از دلایل قومی و فرهنگی ناشی می شود؛ اما در مورد سواستوپل، صرفاً اهمیت نظامی- راهبردی این بندر برای روسیه مطرح است. مجموعه این عوامل، دلایل حساسیت روسیه نسبت به کریمه را فراهم کرده است. 












این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن