واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
سوریه؛ صحنه درگیری ایدئولوژیک گروه های دهشت افکن تهران- ایرنا- درگیری تروریست ها در سوریه نشان می دهد اختلاف این گروه ها ماهیت ایدئولوژیک و سیاسی دارد.
چهارم اسفندماه پس از کشته شدن «ابوخالد السوری» از سران گروه تندرو «احرار الشام»، به دست اعضای گروه تکفیری «دولت اسلامی عراق و شام» (داعش) در شهر «حلب» سوریه، «ابومحمد الجولانی» رهبر گروه دهشت افکنی «جبهه النصره» به داعش هشدار داد یا دست از جنگ با دیگر گروه ها بردارد یا از صحنه درگیری های سوریه خارج شود.
وی برای تصمیم گیری در این زمینه به رهبران گروه داعش پنج روز مهلت داد و تهدید کرد در صورت ادامه سرکشی اعضای داعش پس از گذشت این مدت، آنان را حتی از عراق هم بیرون می کند.
به نظر می رسد با کشته شدن ابوخالد السوری روند درگیری داعش با جبهه النصره و گروه های نزدیک به آن واردمرحله تازه ای شود که البته دامنه آن عراق را نیز در بر می گیرد.
جبهه النصره و داعش 2 گروه تروریستی وابسته به القاعده هستند که جنایات بی شماری را علیه مردم مرتکب شده اند و چندی است برای سلطه بر مناطق بیشتری از سوریه به جان یکدیگر افتاده اند.
به گزارش نهم اسفندماه خبرگزاری فرانسه، گروه دیده بان حقوق بشر سوریه مستقر در انگلیس اعلام کرد نیروهای داعش از پایگاه «اعزاز» در استان حلب و فرودگاه نظامی «منغ»، منطقه «مایر» و روستاهای «دیر جمال» و «کافین» به سوی مواضع خود در شهر «رقه» در شرق سوریه عقب نشینی کرده اند.
** سابقه اختلاف داعش و جبهه النصره
آشنایان با گروه دهشت افکن القاعده اعتقاد دارند زخم کهنه ای که این روزها در سوریه سر باز کرده، نتیجه آتش زیر خاکستر اختلاف های داخلی «ابوبکر البغدادی» رهبر گروهک تروریستی داعش و «ایمن الظواهری» رهبر کنونی القاعده، بر سر جانشینی «اسامه بن لادن» رهبر پیشین این گروه است که به دست نیروهای نظامی آمریکا کشته شد.
به گزارش ششم بهمن ماه تارنمای مصری «بوابه نیوز»، درگیری بی سابقه ای میان داعش و جبهه النصره در جریان است. هر 2 گروه اندیشه ای تکفیری دارند و مدعی هستند برای پیاده سازی شریعت اسلامی در سوریه نبرد می کنند.
ابوبکر البغدادی پس از آغاز ناآرامی های دمشق، نیروهای داعش را از عراق به سوریه روانه کرد. وی در فروردین 1392 اتحاد داعش و جبهه النصره را اعلام کرد اما گروه دوم، پیوستن به سازمان تازه را رد کرد و از آن پس تنش میان 2گروه بالا گرفت.
در این پیوند، بیست و ششم دی ماه روزنامه فرامنطقه ای «الحیات» چاپ لندن، نوشت: اختلاف و تنش بین گروه داعش و جبهه النصره به دلیل اختلاف میان رهبران این 2گروه است. پس از کشته شدن اسامه بن لادن تنش میان الظواهری و البغدادی بر سر جانشینی وی آغاز شد.
البغدادی مدعی بود به دلیل دوستی نزدیک با بن لادن، جانشین وی است. همان زمان بود که اختلاف میان این 2 و گروه های مورد مدیریت آنان آغاز شد و البغدادی به دلیل همین اختلاف نظرها نپذیرفت از فرماندهی در عراق چشم بپوشد.
هیچ کس نتوانست دیدگاه این 2 نفر را به هم نزدیک سازد و البغدادی نافرمانی از دستورهای الظواهری را آغاز کرد، به هیچ یک از توصیه های وی اهمیت نداد و دستور وی برای تعلیق فعالیت های داعش در شام را نپذیرفت.
به گزارش ششم بهمن تارنمای بوابه نیوز، «یاسین ابورائد» کارشناس سوری، اختلاف داعش و جبهه النصره را به دلیل دیدگاه های گوناگون درون سازمانی و اداری و رقابت بر سر فرماندهی و پست های مدیریتی دانست.
پنجم اسفند هم روزنامه سوری «الوطن» به نقل از روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» نوشت: کشته شدن فرماندهان تروریست ها به دست گروه های رقیب در سوریه جنگ بر سر قدرت را بین این گروه ها فزونی خواهد بخشید.
به نوشته این روزنامه درگیری های تروریست های تندرو در سوریه از اختلاف گسترده این گروه ها نشان دارد.
** ماهیت اختلاف داعش و جبهه النصره
به باور تحلیلگران اختلاف گروه داعش و جبهه النصره ماهیتی سیاسی و ایدئولوژیک دارد و داشته های بی پایه فکری و عقیدتی هر یک باعث شده است هر روز دامنه اختلاف آنها بیشتر شود.
در این پیوند، هفدهم بهمن شبکه «العربیه» از قول «حسن ابوهنیه» پژوهشگر در زمینه گروه های اسلامی، نوشت: برجسته ترین مشکل داعش و جبهه النصره نبود ایدئولوژی استوار است و دامنه اختلاف آنها کم کم بیشتر خواهد شد.
** فرجام سخن
تحلیلگران معتقدند اختلاف گروه های تروریستی در سوریه بیانگر ورشکستگی آنها است.
وجود اختلاف نظر گروه های دهشت افکن، ابهام های بسیاری را درباره آینده این گروه ها ایحاد کرده است؛ به طوری که پیش بینی می شود در آینده تنش این گروه ها با رویکردی تازه تر دنبال شود و ماهیت آنها را بیش از پیش برای جهانیان آشکار کند.
در پایان می توان گفت آنچه در سوریه بین سرکردگان گروه های تروریستی رخ می دهد، نتیجه افکار و اندیشه های تکفیری است که به هیچ عنوان توان تحمل طرف دیگر را ندارد.
از اصغر یوسفی - گروه تحقیق و تفسیر خبر
تحقیق**9278**1961**1358
انتهای پیام /*
12/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]