واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
جاذبه های طبیعی وتاریخی کهگیلویه خستگی ازتن مهمانان نوروزی می زداید دهدشت – ایرنا- جاذبه های طبیعی و تاریخی سرزمین هزار افسانه شهرستان کهگیلویه با طبیعت جذاب و رنگارنگ خستگی را از تن های گردشگران نوروزی می زداید و خاطره ای ماندگار برای آنها به یادگار می گذارد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، اینجا سرزمین هزار افسانه، فصلی از تاریخ ایران و دیار سردار ملی و اسطوره ایران آریو برزن، بلاد شاپور و گنجینه ای از معماری اسلامی دوران صفویه است.
مکانهای تاریخی باستانی ودشتهای گندمزار، رقص زلف شالیزار در آغوش باد، در چشمه بلقیس و آیینه آب باران با عطر بهارنارنج، با دلارای طبیعت در نگارخانه هستی از سد مارون تا بلندای کوه نیر و قاصدکهای کوه سیاه و صدای پای آبشار کمر دوغ و بلبلکان دلی کما، باغستان زیبای طسوج و رقص آهوی خاییز جاذبه های بکر و دیدنی هستند که هر ساله گردشگران زیادی را از سراسر کشور به سوی خود روانه می کنند.
شهرستان کهگیلویه دارای پوشش گیاهی و دارویی بسیار با ارزش است و وجود کوهها و جنگلهای انبوه در این شهرستان باعث تنوع زیست محیطی خوبی برای رویش انواع گیاهان دارویی شده است.
*بافت تاریخی دهدشت
این بافت در ضلع جنوبی شهر کنونی دهدشت به وسعت 50 تا 60 هکتار قرار گرفته است.
با توجه به موقعیت جغرافیایی وراهبردی دیار بلادشاپور این منطقه تاریخی کوتاهترین راه میان بنادر جنوبی و اصفهان مرکز صفویان بوده است.
وجود راههای سنگفرش شده و پلهای متعدد و مرکزیت تجاری آن حکایت از این دارد که شاخه های فرعی جاده ابریشم از این شهر عبور می کرد.
بلادشاپور شهری مذهبی و تجاری که در آمیختگی هنر و مذهب باعث خلق شاهکارهای شگفت انگیزی در این بافت تاریخی شده است.
وجود هفت امام زاده، دو مدرسه، یک کاروانسرا، چهار مسجد، بازاری بزرگ و منازل مسکونی مکانهای خوبی برای گردشگران نوروزی خواهد بود.
*آبشار کمر دوغ
آبشاردل انگیز و فرح بخش کمردوغ که شبیه گیسوان پری دریایی در آغوش باد ولابه لای صدای پای آب و ساز باران از ارتفاع 100 متری بر شانه های کوه دلربایی می نماید جاذبه ای زیبا برای گردشگران نوروزی خلق می کند.
ابشار کمر دوغ در فاصله 85 کیلومتری از شمال شرقی دهدشت و 15 کیلومتری شمال شرقی شهر قلعه رئیسی قرار دارد و به واسطه ارتفاع و رقص آب در آغوش باد ریزش این آبشار سفید رنگ و دوغ مانند را به آبشار کمر دوغ معروف کرده است.
در سخره های تنگه پایین دست و آبراهه ی در طول زمان حوضچه ها و قندیلهای نمکی و بلورینی شکل گرفته که مجموعه این زیبایی های بی بدیل در نگارخانه طبیعت سبب شده گردشگران وطبیعت دوستان زیادی هرساله از این آبشار زیبا دیدن کنند.
دریاچه سد مارون
این دریاچه فیروزه گون با عمق 80 متری در 40 کیلومتری غرب شهر دهدشت و کنار گذرگاه معروف سردار ملی آریوبرزن در تنگ تکاب واقع شده است.
پیچ وخم های زیبای این منطقه زیبا از میان سبزه های سبز بهاری و شکوفه های سفید وخوش بوی بادام کوهی وانعکاس تصاویر موج های اطراف در آب زلال دریاچه با طنازی و خودنمایی پرندگان مهاجر در بستری آرام و یکدست همراه با همسایگی کوه، دریا و جنگل سبز، تابلوی مینیاتوری شگفت انگیزی را خلق کرده که چشم هر بیننده ای را مجذوب خود می نماید.
*امام زاده سید محمود
امامزاده سید محمود(ع) معروف به سید محمید (ع) از نوادگان امام جواد (ع) در شهرستان کهگیلویه واقع شده است.
حضور زوار متعدد در فصول مختلف سال نشان از احترامی است که این امامزاده واجب التعظیم همانند سایر امامزاده های کشور و استان نزد علاقه مندان خود دارد.
آستان مقدس آن در شیبی ناهموار در دامنه کوه بی سیتون با فاصله هفت کیلومتر با شهر قلعه رئیسی و 75 کیلومتری با دهدشت مرکز شهرستان کهگیلویه واقع شده است.
عمارت عظیم و قدیم این زیارتگاه با وسعتی معادل 170 و محوطه ای بیش از 105متر، از دو قسمت هشتی با پلانی مستطیل شکل شامل صحن، ایوان، حرم با گنبد عرقچینی خوش ترکیبِ مخروطی با گچ قدیم و بر نوک آن پنجه پنج تن آل عبا نصب شده است.
شهرستان کهگیلویه با جمعیتی بالغ بر 153 هزار نفر با جاذبه های گردشگری زیبا و بکر هرساله میزبان خیل عظیمی از گردشگران نوروزی است.
گزارش از حسین خدمتی
7531/566
انتهای پیام /*
12/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 103]