واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > غرب > لرستان گزارش مهر/
پایانه های صادراتی "سنگ" رویایی که تعبیر نشد/ فرصت سوزی در مهم ترین صنعت لرستان
خرم آباد - خبرگزاری مهر: شش سال از تصویب ایجاد پایانه های صادراتی سنگ در لرستان گذشت تا عدم تحقق این مصوبه حیاتی در مهم ترین صنعت لرستان موجب فرصت سوزی دیگری برای معرفی سنگ لرستان به جهانیان شود.
به گزارش خبرنگار مهر، ایجاد پایانه های صادراتی سنگ در لرستان از مصوبات سفرهای هیئت دولت به استان است، مصوبه ا که قرار بود با اجرایی شدن پای سنگ لرستان را بیش از گذشته به بازارهای جهانی باز کند. از زمان تصویب این مصوبه شش سال می گذرد ولی همچنان توپ اجرایی کردن آن میان دو بخش دولتی و خصوصی پاسکاری می شود تا نتیجه این پاسکاری "گل زدن" به دروازه خودی و حاصل آن فرصت سوزی دیگری باشد. بخش دولتی توپ را به میدان بخش خصوصی می اندازد و معتقد است که تشکل و انجمن سنگ استان باید به اجرای این مصوبه اقدام کند، بخش خصوصی هم معتقد است که دولت برای اجرایی شدن مصوبه باید زیرساختها را فراهم کرده و به کمک انجمن سنگ استان بیاید. حجت الله بیرانوند رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان معتقد است که تشکلهای بخش خصوصی تاکنون از فرصتهای ایجاد شده برای احداث پایانه های صادراتی در استان استفاده نکرده اند.
وی در گفتگو با مهر با یادآوری اینکه متاسفانه تشکلهای خصوصی برای استفاده از این ظرفیت خوب عمل نکرده اند می گوید: در حال حاضر دو پایانه صادراتی سنگ مصوب در استان داریم و این در حالیست که تشکلهای خصوصی از آنها به نحو مطلوب استفاده نکرده اند. رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان لرستان با بیان اینکه تشکلهای خصوصی برای استفاده از این ظرفیت در زمان مقرر اقدام نکرده اند گفت: باید برای فعال شدن این پایانه های صادراتی بخش خصوصی ورود پیدا کند ولی عدم ورود آنها موجب شده که هیچ کدام از این پایانه های صادراتی در استان عملیاتی نشوند. بیرانوند معتقد است که این فرصت سوزی در بخشهای دیگر نیز تکرار شده و علت آن هم کم توجهی بخش خصوصی بوده است و ادامه می دهد: این در حالیست که می توان برای رونق بخشی تولید و اقتصاد استان علاوه بر ایجاد پایانه های صادراتی سنگ برای سایر محصولات استان نیز این پایانه ها را راه اندازی کرد. وی همچنین با اشاره به اجرای پروژه های ریلی استان بیان داشت: تا زمانی که راه آهن مرکز استان عملیاتی می شود می توان برای صادرات محصولات تولیدی از راه آهن دورود به عنوان بار انداز کالا استفاده کنیم. رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان لرستان با تاکید بر اینکه این ظرفیت در راه آهن دورود وجود دارد که کالاهای واحدهای تولیدی استان را از طریق آن صادر کنیم گفت: تا زمانی که زیرساختهای مناسب برای صادرات کالاهای استان از طریق راه آهن خرم آباد میسر می شود می توان از ظرفیت راه آهن دورود استفاده کرد.
این سخنان حجت الله بیرانوند در حالی مطرح می شود که خداداد غیاثوند رئیس انجمن سنگ لرستان در آخرین اظهارات در مورد پایانه های صادراتی سنگ لرستان به خبرنگار مهر گفته بود که ایجاد این پایانه های صادراتی یک اعتبار 150 میلیاردی می طلبد، که هزینه این میزان اعتبار نه در ید دولت است و نه بانکها توانایی انجام این کار را دارند و همچنین بخش خصوصی به دلیل اینکه جذابیت لازم را ندارد ورود پیدا نمی کنند. وی همچنین انگشت تقصیر را به سمت متولیان امر در بخش دولتی گرفته و ادامه داده بود که بخش خصوصی این آمادگی را دارد که در صورت ارائه فضاهای بلا استفاده بخش دولتی به عنوان اجاره به شرط تمدید پایانه های صادراتی سنگ را در کمتر از دوماه راه اندازی کند. بنابر این گزارش استان لرستان با وجود در اختیار داشتن بیش از 28 درصد تولیدات سنگ کشور و سه درصد تولیدات سنگ جهان و ظرفیت غنی معادن سنگ همچنان در حوزه صنعت سنگ به جایگاه شایسته خود نرسیده است. این در حالیست که صنعت سنگ لرستان با در اختیار داشتن ظرفیت اشتغال 38 درصدی صنعت استان در صورت حرکت به سمت صادرات هر چه بیشتر می تواند علاوه بر تبدیل لرستان به قطب صادرات سنگ در دنیا زمینه توسعه اقتصادی استان و ایجاد اشتغال پایدار در این صنعت را فراهم سازد، فرصتی که کلید آن ایجاد پایانه های صادراتی سنگ است. مجادله بخش خصوصی و دولتی برای احداث پایانه های صادراتی سنگ در حالیست که می توان به یک همراهی و هماهنگی بخشی از بار راه اندازی این پایانه ها را بر دوش بخش خصوصی و بخش دیگر را بر عهده دولت گذاشت تا شاهد استمرار فرصت سوزی در این زمینه نباشیم.ط
۱۳۹۲/۱۲/۱۱ - ۱۳:۲۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 90]