محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1842872203
برای پیشگیری از سرقت چه کنیم؟
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
برای پیشگیری از سرقت چه کنیم؟ تهران-ایرنا- معاون اجتماعی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران (ناجا) سرعت، فرصت و سهولت را 3 مؤلفه اصلی در بروز سرقت، می داند.
به گزارش ایرنا از پایگاه خبری پلیس، سردار «سعید منتظر المهدی» در مطلبی که در این پایگاه منتشر شد به بررسی علل و عوامل سرقت در جامعه پرداخت.
در چندین پژوهش پیمایشی انجام شده در سطح ملی توسط معاونت اجتماعی ناجا نشان داده شد که:
1- سرقت هماره یکی از دغدغه های نخستین شهروندان ایرانی، اعم از زن و مرد است و جالب آنکه، مشخص شده است که ترس از سرقت اولین بیم و هراس کودکان و نوجوانان است.
2- ترس از دستبرد به اموال تاثیر مستقیم، فوری و شدید بر احساس امنیت شهروندان، از کوچک تا بزرگ بر جای می گذارد.
بر اساس شواهد آماری متقن، این پدیده حدود 20 درصد از ˈناامنیˈ شهروندان را تبیین می نماید یعنی چنانچه روزی به کلی این ترس از میان رانده شود حدود 20 درصد بر احساس امنیت عمومی مردم جامعه افزوده می شود.
3- پدیده سرقت تاثیر منفی معناداری بر شأن و منزلت و اقتدار پلیس بر جای می گذارد ، یعنی با کاهش ˈنرخ وقوعˈ پدیده سرقت در جامعه به صورت چشمگیری بر شأن پلیس و اقتداری که آنان برای پلیس قائل اند ، افزوده می شود.
4- اولین مطالبه بیش از دو سوم شهروندان از پلیس، مبارزه فراگیر و اثر گذار با جرم سرقت است.
از این چند یافته مختصر می توان نتیجه گرفت که در مداخله با پدیده شایع سرقت، یک ضرورت اساسی و نیاز فوری است. از آن گذشته به نظر می رسد برای مداخله و مقابله با پدیده سرقت می بایست عزمی جدی و مشارکت همگان از جمله مردم مدنظر قرار گیرد.
اما مداخله در پدیده سرقت زمانی اثرگذارتر است که اولاَ، ماهیت آن پدیده به دقت بازشناخته و ثانیاَ اقدامات صورت گرفته، خواه در زمینه پیشگیری و خواه در زمینه مقابله و مداخله، با تدابیر از پیش اندیشیده شده و در چارچوب راهبردهای متقن و بر اساس اصول و روش های دقیق علمی، به سامان برسند. به همین سبب، من در این مجال در پی آن هستم تا با یادآوری نکاتی چند، زمینه و بستر ذهنی را برای تحقق این دو الزام یعنی شناخت ماهیت سرقت و روشمند ساختن اقدامات فراهم کنم.
*** شناخت ماهیت سرقت
سرقت یک واژه عربی است که در زبان فارسی امروزین از آن با مفاهیمی نظیر ˈدزدیˈ ˈدزدیدنˈ ˈدزدی کردنˈ و .... یاد می شود، از نظر آسیب شناسان منظور از سرقت، برداشتن مال دیگران بدون آگاهی و رضایت آنان است. حقوقدانان نیز سرقت را ربودن مال دیگری به طور پنهانی ( ماده 197 قانون مجازات اسلامی ) می دانند.
برخی حقوقدانان سرقت را به انواع 14 گانه از جمله سرقت توأم با آزار، سرقت مسلحانه و ... تقسیم می نمایند.
*** نرخ وقوع سرقت
پلیس بین الملل در سال 2000 طی یک بررسی تطبیقی میزان وقوع سرقت در 93 کشور جهان را بررسی نموده است، در گزارش پلیس بین المللی ایران با وقوع 123 هزار فقره سرقت در ردیف بیست و سوم قرار گرفته است. در کشورهای مختلف جهان ، به ویژه کشورهای توسعه یافته ای نظیر انگلستان، آمریکا، آلمان، ژاپن و آفریقای جنوبی و فرانسه آمار سرقت در سال 2013 نسبت به سال 2000 حداقل 5 برابر شده است. این آمار به ویژه در سه سال اخیر و به دنبال بروز بحران های شدید اقتصادی، سیری شتابان یافته است، این شیوع فزاینده و آمار رو به رشد بیانگر آن است که سرقت به یک ˈپدیده اجتماعیˈ تبدیل شده است و لاجرم از میان راندن آن جز با مداخلات اجتماعی میسر نخواهد بود.
***علت شناسی سرقت
سرقت به عنوان یک جرم و پدیده انحرافی، همانند جرائم و کجروی های دیگر، دارای دو دسته عامل است:
1- عوامل زمینه ساز ( دور ) و 2- عوامل بروز دهنده (نزدیک ).
عوامل زمینه ساز سرقت را می توان به 5 دسته تقسیم کرد:
1- عوامل اقتصادی
2- عوامل روان شناختی
3- عوامل اجتماعی ( جامعه شناختی )
4- عوامل زیست شناختی
5- عوامل فرهنگی
متولیان هر یک از 5 رویکرد مزبور شواهد فراوانی در تایید ادعای خویش نشان کرده اند. مثلاَ حامیان رویکرد اقتصادی نشان داده اند که اولاَ با بروز بحران های اقتصادی بر شدت جرم سرقت افزوده می شود. ثانیاَ: با افزایش اشتغال از میزان سرقت کاسته می شود. ثالثاَ: میزان سرقت در میان طبقات کمتر برخوردار جامعه بیش از طبقات دیگر است.
متولیان رویکرد روان شناختی نیز نشان داده اند که سرقت ، همانند هر رفتار و عمل دیگر ˈآموخته می شودˈ، آنان با انجام مطالعات طولی مختلف نشان داده اند که عواملی نظیر ˈهمانند سازی با الگوهای ناهنجارˈ، ˈفشار هنجارهای همسالانˈ، ˈیادگیری مشاهده ایˈ ( از طریق مشاهده الگوهای تلویزیونی ) و ˈسوپرایگوی ضعیفˈ سهم زیادی در سوق دادن افراد جامعه به سوی کجروی های مختلف، از جمله سرقت دارند.
اما متولیان رویکرد جامعه شناختی از عواملی نظیر ˈنابرابری اقتصادیˈ، ˈآنومیˈ، ˈعدم توزیع عادلانه منابع کمیاب ثروتˈ، ˈقدرت و منزلتˈ، ˈساختارهای معیوب نظارتیˈ و ˈفقدان کنترل اجتماعیˈ مهمترین عوامل دخیل در پدیده سرقت هستند. متولیان رویکرد زیست شناختی نیز بر نقش ˈآمادگی های بیولوژیکیˈ، ˈبد کارکردی های ارگانیکیˈ و نظایر تاکید می ورزند.
متولیان رویکرد فرهنگی نیز بر نقش برخی هنجارهای ˈخرده فرهنگیˈ، کاهش باورهای دینی و نظایر آن تاکید می کنند.
لیکن، واقعیت آن است که هیچ یک از این 5 رویکرد به تنهایی قادر به تبیین کامل پدیده سرقت نیست. چه، در ارتکاب این پدیده همواره بیش از یک عامل نقش و سهم دارند. به عنوان مثال نابرابری و فقر (به عنوان یک متغیر اقتصادی) تنها زمانی می تواند منجر به گرایش به سرقت شود که اولاَ تبدیل به یک انگیزش روانی ( مثلاَ احساس تبعیض ) شود و ثانیاَ : ترس از کنترل اجتماعی ( به عنوان یک عامل جامعه شناختی ) از میان برود.
اما، دسته دوم عوامل موثر در ظهور و بروز پدیده سرقت ( یعنی دست یازدیدن فرد کجرو به سرقت ) ˈعوامل نزدیکˈ هستند.
مهم ترین این عوامل عبارتند از :
1- امکان؛ یعنی جایی که انجام سرقت در آن آسان و احتمال گیر افتادن ضعیف باشد.
2- گمنامی؛ یعنی شرایطی که در آن احتمال شناخته شدن محدود باشد.
3- فرصت؛ یعنی زمان و فرصتی که دستبرد زدن ر ا تسهیل کند.
4- سهولت؛ یعنی شرایطی که با فرصت کمتر بتوان به مال بهتر دست یافت ( هزینه – فایده )
5- قبح اندک؛ مالی که دستبرد زدن به آن سرزنش اجتماعی کمتری را در پی داشته براشد احتمال به سرقت رفتنش بیش تر است.
6- برانگیختگی؛ افرادی که به سبب مصرف مواد روانگردان سطح هوشیاری اشان مختل شده است شانس بیش تری برای دست یازدیدن به سرقت دارند.
*** سارق کیست؟
تلاش های نظری زیادی برای معرفی تیپولوژیک سارقان به عمل آمده است. اما تاکنون سنخ شخصیتی ویژه ای معرفی نشده است که اتفاق نظر زیادی بر سر آن وجود داشته باشد. با وجود این ، برخی پژوهش ها شواهدی در مورد افراد سارق به دست داده اند.
برخی از آن شواهد چنین اند.
1- اغلب سارقین از تحصیلات پایینی برخوردارند.
2- بسیاری از سارقین متعلق به خانواده های ناهنجار است.
3- بسیاری از سارقین حتی در کودکی مبادرت به انجام سرقت های ریز کرده اند.
4- بسیاری از سارقین متعلق به مناطق حاشیه ای هستند.
5- احتمال سرقت در بین مهاجرین بیش تر است.
6- اغلب سارقین سابقه جرائم دیگری نیز دارند.
7- شیوع اختلالات شخصیتی در بین سارقین بیش از جمعیت عمومی است.
8- میزان سوء استفاده از مواد میان سارقین بیش از جمعیت عمومی است.
9- میزان محکومیت یکی از اعضای خانواده سارقین بیش از جمعیت عمومی است.
10- میانگین بهره هوشی سارقین کمتر از میانگین جامعه است ( گر چه ممکن است در بین سارقین افراد باهوشی هم باشند اما تعداد آنها اندک است) و البته سرعت آنان زیاد می باشد.
***روش های مداخله در عوامل نزدیک
1- تبدیل پدیده سرقت به یک مسئله عام و اجتماعی و درگیر کردن شهروندان در آن از طریق:
- شناسایی سارقین و معرفی به پلیس
- کنترل محیط های آسیب پذیر
- افزایش مراقبت از اموال و ....
- افزایش گشت مردمی در محلات
2- شناسنامه دار کردن سارقین محلات و کنترل اجتماعی آنها.
3- کنترل مستمر افراد سابقه دار و آنهایی که مدتی را در کانون اصلاح و تربیت گذرانده اند.
4- افزایش روشنایی معابر
5- افزایش کنترل محیطی ( دوربین های مدار بسته )
6- شدت بخشیدن به اقدامات کلانتریها در کنترل حوزه های استحفاظی
7- کنترل مستقیم و غیر مستقیم تمام معتادان محلات
8- از میان راندن بی نظمی های فیزیکی در سطح شهر
9- برگزاری مانورهای پلیسی برای مقابله با سرقت
10- انجام عملیات روانی – رسانه ای فراگیر
اجتمام**1436
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
11/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]
صفحات پیشنهادی
فرمانده انتظامی شهرستان ملایر خبر داد اجرای طرح پیشگیری از سرقت در ملایر
فرمانده انتظامی شهرستان ملایر خبر داداجرای طرح پیشگیری از سرقت در ملایرفرمانده انتظامی شهرستان ملایر از دستگیری سه سارق در راستای اجرای طرح پیشگیرانه سرقت در این شهرستان خبر داد ابراهیم سعیدی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در همدان اظهار داشت در راستای اجرای طرح پیشگیرانه سرفرمانده انتظامی ملایر خبر داد اجرای طرح پیشگیری از سرقت و دستگیری 5 سارق در ملایر
فرمانده انتظامی ملایر خبر داداجرای طرح پیشگیری از سرقت و دستگیری 5 سارق در ملایرفرمانده انتظامی شهرستان ملایر از اجرای طرح پیشگیری از سرقت و دستگیری پنج نفر سارق در سطح این شهرستان خبر داد ابراهیم سعیدی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در همدان با اشاره به اجرای طرح پیشگیری از سرئیس سازمان بیمه سلامت خبر داد همکاری بیمه سلامت با وزارت بهداشت در راستای غربالگری و پیشگیری
رئیس سازمان بیمه سلامت خبر دادهمکاری بیمه سلامت با وزارت بهداشت در راستای غربالگری و پیشگیریرئیس سازمان بیمه سلامت گفت سازمان بیمه سلامت درصدد مشارکت با وزارت بهداشت و همکاری انجمنهای علمی در راستای غربالگری و پیشگیری در نظام سلامت است به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد انوشیروانرئیس دیوان محاسبات: کمیتههای استانی پیشگیری از وقوع تخلفات اداری تشکیل میشود
پنجشنبه ۱ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۰ ۱۸ رئیس دیوان محاسبات کشور با تاکید بر لزوم پیشگیری از تخلفات اداری به جای تشکیل پرونده گفت تقویت کنترل داخلی و راهاندازی سامانه نظارت الکترونیکی دست مدیران را در تصمیمگیری بازتر میکند اگر بیتالمال تضییع شود به این سادگیها قابل بازگشت نخواهد بوفرهنگ پیشگیری از بیماریهای کلیوی در میان دانش آموزان تقویت شود
استانها غرب زنجان تمجیدی فرهنگ پیشگیری از بیماریهای کلیوی در میان دانش آموزان تقویت شود زنجان -خبرگزاری مهر مدیر کل آموزش و پرورش زنجان گفت حس نوعدوستی و فرهنگ پیشگیری از بیماری های کلیوی در میان دانش آموزان تقویت شود به گزارش خبرگزاری مهر مرتضی تمجیدی در دیدار با بیماده ها فقره سرقت با نام موسسه قالیشویی
ده ها فقره سرقت با نام موسسه قالیشویی دو کلاهبردار حرفهای با ثبت دو موسسه قالیشویی دست به دهها فقره سرقت زدند به گزارش سرویس حوادث جام نیوز به نقل از شرق کارآگاهان اداره چهاردهم پلیس آگاهی تهران از خردادماه در پی طرح شکایت توسط تعدادی از شهروندان درخصوص سر13 فقره سرقت در خرم آباد کشف شد/ دستگیری 6 سارق
استانها غرب لرستان سرهنگ نجفی خبر داد 13 فقره سرقت در خرم آباد کشف شد دستگیری 6 سارق خرم آباد - خبرگزاری مهر فرمانده انتظامی شهرستان خرم آباد از کشف 13 فقره سرقت و دستگیری شش نفر سارق در این شهرستان خبر داد به گزارش خبرنگار مهر سرهنگ حسین نجفی صبح پنج شنبه در گفتگو با خبدستگیری سارق سابقهداری که باندسرقت از منازل راه انداخته بود
پنجشنبه ۱ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۰ ۱۸ رئیس کلانتری 156 افسریه از دستگیری اعضای باند سارقان منزل پایتخت خبر داد سرهنگ احدالله یوسفوند در گفتوگو با خبرنگار حوادث خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا در تشریح جزئیات این خبر گفت در پی کسب اطلاع مبنی بر آزادی یکی از سارقان سابقهدار به ناممدیرکل سلامت خانواده، جمعیت و مدارس وزارت بهداشت خبر داد تدوین بسته مراقبتهای پیشگیرانه در مردان/آغاز هفته مل
مدیرکل سلامت خانواده جمعیت و مدارس وزارت بهداشت خبر دادتدوین بسته مراقبتهای پیشگیرانه در مردان آغاز هفته ملی سلامت مردان با شعار پیشگیری از سوانحمدیرکل سلامت خانواده جمعیت و مدارس وزارت بهداشت گفت برای پیشگیری از بیماریهای مردان در ۵ دانشگاه علوم پزشکی کشور به صورت پایلوت طرالسفیر لبنان: سرقت اعضای بدن شهروندان سوری در بیمارستانهای ترکیه/ همدستی افراد مسلح با پزشکان
السفیر لبنان سرقت اعضای بدن شهروندان سوری در بیمارستانهای ترکیه همدستی افراد مسلح با پزشکان منابع و رسانههای خبری از سرقت اعضای بدن بیماران سوری بستری شده در بیمارستانهای دولتی ترکیه خبر دادند به گزارش نامه نیوز روزنامه السفیر لبنان در گزارشی نوشت موارد سرقت اعضای بدن شهرکشف 96 درصد سرقتها در استان بوشهر/ کاهش تلفات حوادث رانندگی
استانها جنوب بوشهر سردار عباسزاده کشف 96 درصد سرقتها در استان بوشهر کاهش تلفات حوادث رانندگی بوشهر - خبرگزاری مهر فرمانده انتظامی استان بوشهر از کشف 96 درصد سرقتها در استان بوشهر خبر داد به گزارش خبرنگار مهر سردار حیدر عباسزاده چهارشنبهشب در دیدار با مردمکاریکاتور/ ادامه سرقت میراث فرهنگی ایران، بعد از چوگان/ اینبار نان لواش
کاریکاتور ادامه سرقت میراث فرهنگی ایران بعد از چوگان اینبار نان لواشتاریخ انتشار چهارشنبه ۳۰ بهمن ۱۳۹۲ ساعت ۲۳ ۴۵کتیبه 400 ساله در جهرم سرقت شد/ بزرگترین فرش خاکی جهان در ساحل جزیره هرمز رونمایی شد
استانها منتخب اخبار استانها کتیبه 400 ساله در جهرم سرقت شد بزرگترین فرش خاکی جهان در ساحل جزیره هرمز رونمایی شد گروه استان ها- خبرگزاری مهر کتیبه 400 ساله در جهرم سرقت شد طوفان شن با سرعت 60 کیلومتر در ساعت شرق کرمان را در نوردید و بزرگترین فرش خاکی جهان در ساحل جزیره هرمز رولزوم تقویت فرهنگ پیشگیری از بیماریهای کلیوی در بین دانشآموزان
پنجشنبه ۱ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۲ ۱۶ مدیرکل آموزش و پرورش استان زنجان گفت حس نوعدوستی و فرهنگ پیشگیری از بیماریهای کلیوی باید در میان دانشآموزان تقویت شود به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه زنجان به نقل از انجمن حمایت از بیماران کلیوی زنجان مرتضی تمجیدسرپرست انتظامی شهرستان تفرش خبر داد انهدام باند سرقت موتورسیکلت در تفرش
سرپرست انتظامی شهرستان تفرش خبر دادانهدام باند سرقت موتورسیکلت در تفرشسرپرست انتظامی شهرستان تفرش گفت باند سارقان موتورسیکلت با تلاش مأموران انتظامی تفرش روز گذشته در این شهرستان منهدم شد به گزارش خبرگزاری فارس از اراک به نقل از معاونت اجتماعی فرماندهی انتظامی استان مرکزی سیروحساس سازی و پیشگیری اولیه از اهداف روز ملی سلامت مردان است
حساس سازی و پیشگیری اولیه از اهداف روز ملی سلامت مردان است مشهد - ایرنا - عضو انجمن اورولوژی ایران گفت حساس سازی و پیشگیری اولیه از اهداف برگزاری روز ملی سلامت مردان در کشور است دکتر سیدجلیل حسینی روز پنجشنبه در دومین همایش ملی سلامت مردان در مشهد افزود همچنین تشخیص زودرسمدیرکل پیشگیریهای وضعی ـ امنیتی، انتظامی قوه قضاییه: نقش مدیران در پیشگیری از وقوع جرم بالای 50 درصد است
مدیرکل پیشگیریهای وضعی ـ امنیتی انتظامی قوه قضاییه نقش مدیران در پیشگیری از وقوع جرم بالای 50 درصد استمدیرکل پیشگیریهای وضعی ـ امنیتی انتظامی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گفت انتخاب مدیران تخصصی و آگاه به وظایف اصلی خود بیش از 50 درصد در پیشگیری از وقوع ج-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها