واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: شناسایی شهید گمنام پس از ۳۱ سال با آزمایش دی ان ای
مادر شهید بهروز صبوری که پس از ۳۱ سال انتظار و گمنامی فرزند، از طریق آزمایش دی ان ای، از محل دفن پیکر فرزند شهیدش مطلع شده است، گفت: آرزو داشتم که تنها یک بند انگشت از فرزندم برای من بیاورند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، پیکر مطهر شهید بهروز صبوری که در سال 61 در منطقه سومار به شهادت رسیده بود چند روز پیش پس از 31 سال چشمانتظاری مادر شناسایی شد.
پیکر شهید صبوری هنگام به خاک سپاری جمعی از شهدای گمنام در دانشگاه خلیجفارس بوشهر در اردیبهشت ماه سال 1389 به خاک سپرده شده است.
شناسایی این شهید پس از نمونهگیری از خون مادر شهید و دیگر اعضای خانواده وی و تطابق با نمونه DNA اخذ شده از استخوانهای شهدای گمنام که در یک بانک نگهداری میشود، نتیجه آزمایشات بدین گونه اعلام شده است که تمامی اطلاعات با پیکر شهیدی که در دانشگاه خلیجفارس بوشهر در سال 1389 به خاک سپرده شده است، تطابق دارد.
مادر شهید صبوری پس از حضور در معراج شهدا درباره دیدار از پیکر فرزند شهیدش پس از مشخص شدن هویت، گفت: امام رضا (ع) من را طلبیده برای زیارت و فردا عازم حرم مطهر امام رضا هستم تا اجازه بگیرم و ان شاالله به من صبر بدهند تا بتوانم از آنجا به بوشهر رفته و محل دفن پسرم را ببینم.
این مادر شهید درباره زمان اطلاع یافتن از این خبر، اظهار داشت: ما در بهشت زهرا (س) و در حال فاتحه خواندن برای پدر شهید صبوری بودیم که به ما اطلاع دادند فرزندتان از طریق علم ژنتیک شناسایی شده و در بوشهر دفن شده است.
مادر شهید صبوری افزود: چهار سال پیش ار من نمونه خون گرفتند تا بتوانند از این طریق پس از تفحص پیکر شهدای گمنام خانواده آنها را پیدا کنند.
وی گفت: پیدا شدن فرزندم گرچه موجب ناراحتی من شده است و من منقلب هستم ولی در درونم آرامش عجیبی دارم چون حالا دیگر میتوانم بر سر مزارش بروم و با او صحبت کنم همیشه نگران این بودم که نکند پیکر پسرم در صحرا طعمه حیوانات وحشی شده باشد ولی اکنون جا و مکان پیدا کرده است.
مادر شهید صبوری اظهار داشت: ولی با همه این اوصاف نمیدانم که بچه من را چه کسی و چگونه به خاک سپرده است.
شناسایی هویت بیش از 150 شهید از طریق ژنتیک
دکتر تولایی، مسئول سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری و رئیس هیئت تشخیص شهدای گمنام از طریق علم ژنتیک درباره روند شناسایی هویت شهید صبوری، گفت: ما از تمام شهدای تفحص شده در منطقه سومار نمونه برداری و استخراج ژن کرده و یک بانک اطلاعاتی تشکیل دادیم و از طرف دیگر از تمام خانوادههایی که شهدای آنها مفقودالاثر و عملیاتهای مربوط به آن منطقه هستند نیز نمونه برداری شد.
رئیس هیئت تشخیص شهدای گمنام از طریق علم ژنتیک در پاسخ به سوالی در خصوص تعداد شهدای گمنامی که از طریق علم ژنتیک مشخص و به خانوادههای آنها اعلام شده است، افزود: بیش از 150 شهید تاکنون با این روش شناسایی شده است.
یک شنبه ۱۱ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۱:۳۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]