واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۱ اسفند ۱۳۹۲ (۸:۵۳ق.ظ)
مشکلات بخش کشاورزي با فرهنگي سازي حل مي شود ضرورت نگاهي جدي رسانه ملي به حوزه کشاورزي و روستاها گروه زيربنايي
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، سال ها پيش در دهه 60 رسانه ملي که با محدوديت تعداد شبکه مواجه بود با ساخت برنامه هايي به ظاهر طنز و آموزنده با پوشش روستا و کشاورز تلاش مي کرد تا برخي از موضوعات ساده را به عزيزان روستايي و مردم ارائه دهد.
يکي از اين برنامه ها را پا به سن گذاشته حتما به خاطر مي آورند، برنامه آقاي اقتصاد بود که سعي مي کرد به مشکلات روستا و کشاورزان با زباني ساده بپردازد اما اين ديدگاه در برنامه هاي ديگر اصلا وجود نداشت و به جاي حل مشکل روستانشينان و کشاورزان در واقع به نوعي ترويج فرهنگ شهرنشيني در آن ها به خوبي مشاهده مي شد.
متاسفانه اين تبليغات منفي در آن سال ها و اصرار بر اين يکجانبه نگري، سبب کوچ دسته جمعي بسياري از روستائيان و کشاورزان به شهر ها و خالي شدن منابع ( روستاها)توليد محصولات غذايي از نيروي انساني ماهر و با تجربه شد.
متاسفانه اين روند در دهه 70 نيز کم و بيش با ورود محصولات خارجي و بالا رفتن امکانات دريافت تصاوير خارج از شبکه هاي داخلي به اوج خود رسيد به طوريکه در برخي محصولات کشاورزي مجبور به واردات 100 درصدي شديم.
اگر يک بررسي آماري صحيح و علمي انجام شود مشاهده مي گردد که بخش زيادي از مهاجرت هاي منفي از روستا به شهر به علت تاثير پذيري همين به ظاهر برنامه هاي طنز و عدم تدبير در فرهنگ سازي غني و بومي بر ساخت برنامه ها بر مي گردد.
متاسفانه در اين سال ها روند تغيير تقسيم بندي کشوري نيز بيشتر تسهيل شده است وبسياري از روستاها به بهانه هاي مختلف و به دليل آن که جلوي مهاجرت ها را بگيرند ابتدا به بخش و به سرعت به شهر تبديل شده اند.
و اين بدان معني است که آن فضاهاي پاک و بي الايش روستايي جاي خود را به يک فضاي سخت و صنعتي شهري تبديل شده است و اکثر کشاورزان به دلايل مختلف از آن وِيژگي هاي روستاهاي اصيل ايراني دور شده اند.
بنا براين با توجه به اين تغييرات ذهني صورت گرفته در کشاورزان قديمي و تغيير فکر نسل هاي بعدي کشاورزان به طور حتم مشکلات بيشتري در بخش کشاورزي ايجاد خواهد شد که نمونه هاي مختلف آن را در سال هاي گذشته شاهد بوده ايم.
متاسفانه در 10 سال اخير رسانه ملي نتوانسته وظيفه خود را به کشاورزي و کشاورزان ادا کند بلکه اساسا در سياست هاي کلي خود نيز جايگاهي براي اين بخش در نظر نگرفته است.
در اين 10 ساله تعداد شبکه هاي سيما به بيش از 20 عدد رسيده اما دريغ از يک شبکه که در مورد کشاورزي سخن بگويد. براي کنکور، آشپزي، کوبلن دوزي، مليله دوزي و هزاران موضوع ديگر شبکه داريم؛ اما براي بخشي که بايد امنيت غذايي کشور را تامين کند هيچ برنامه و موضوعي در نظر گرفته نشده است.
البته برخي مواقع مصلحت باعث مي شود که اصول را فراموش کنيم. يعني يادمان مي رود که اگر کشاورزي نباشد، مليله دوزي به چه کار آيد؟!يادمان مي رود که اگر کشاورزي نباشد؛ با چه چيزي مي خواهيم محصولاتي آشپزي را به مردم ياد دهيم با حبوبات مصنوعي يا با نقاشي سبزيجات!
اين سوالي است که بايد مديران رسانه ملي و ساير رسانه ها به آن پاسخ دهند که چه زماني وقت آن است به جاي ايجاد شبکه هاي مختلف براي پخش انواع و اقسام فيلم ها و سريال ها، يک شبکه براي بخش کشاورزي و مشکلات آن ايجاد شود.
اساسا وقتي بيش از 80 درصد تبليغات سيما را مواد غذايي مختلف به خود اختصاص مي دهند، چرا اين بخش که مستقيما با امنيت غذايي کشور گره خورده است حتي يک ساعت برنامه تخصصي در تلويزيون ندارد؟
به نظر مي رسد با توجه به اتمام دوره رياست رسانه ملي در ماه هاي آينده، مهندس ضرغامي مي تواند با اقدامي مناسب براي زنده نگه داشتن اين بخش و توسعه آن شبکه اي تخصصي را راه اندازي کند تا در کارنامه خود اقدامي ماندگار را به ثبت برساند.
محمد علي رفيعي
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]