محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830602564
جنگهای آمریکا روباتیزه میشود/ نگاهی به نرمافزار مدیریتی جدید آمریکا
واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
جنگهای آمریکا روباتیزه میشود/ نگاهی به نرمافزار مدیریتی جدید آمریکا بین الملل > آمریکا - یک کارشناس مسائل استراتژیک از تغییر رویکرد نظامی آمریکا در کانونهای بحران خبر داده است.
زهرا خدایی: چاک هیگل، وزیر دفاع ایالات متحده، هفتۀ پیش طرحی را ارائه کرد که بر اساس آن حجم ارتش آمریکا با کاهش شدید روبه رو میشود و به سطح قبل از جنگ جهانی دوم خواهد رسید. آنگونه که رسانه های آمریکایی خبر دادند، بر اساس بودجه دفاعی که برای سال ۲۰۱۵ پیشنهاد شده، طرح ساخت نوع جدیدی از هواپیماهای تهاجمی نیروی هوایی آمریکا نیز کنار گذاشته خواهد شد.
ظاهراً این طرح قرار است در چارچوب برنامه ریاضت اقتصادی آمریکا و در پی وعدههای رییسجمهوری برای پایان بخشیدن به حضور نظامی آمریکا در عراق و افغانستان به اجرا گذاشته شود و اتفاقاً ریاست ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا نیز از پشتیبانان طرح کاهش بودجه نظامی است. با تغییرات اساسی در رویکرد نظامی آمریکا، پرسش اینجاست که آیا این به معنای کاهش حضور این کشور در کانون های بحران خواهد بود؟ محمدفرهاد کلینی، کارشناس ارشد مسائل استراتژیک در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین به این پرسش، پاسخ داده است که در ادامه می خوانید:
به تازگی وزیر دفاع آمریکا از کوچک شدن ارتش این کشور خبر داده است. این تصمیم واشنگتن از چه زاویه ای قابل ارزیابی است؟
این تصمیم تابعی از دکترین جدید نظامی آمریکاست. در واقع مدلی که آمریکا برای ساختار نظامی و ارتش خود در نظر دارد، بیشتر ناظر بر جنگهای آینده و غیر قابل پیش بینی شدن است. از همین رو درک آمریکا امروزه از جنگهای سریع، جنگهای از راه دور با توجه به نوع نیازمندی و سرعت تکنولوژی و همچنین اصل کم هزینگی در پیشبرد اهداف نظامی سامان داده می شود.
از این منظر می توان گفت که رویکرد آمریکا در چهارچوب کاهش نیروهای کمی و انسانی خود متمرکز بر کم هزینگی در حوزه های انسانی است. البته این بدان معنا نیست که کوچکتر کردن ارتش به معنای حضور کمرنگتر درعرصۀ بین المللی باشد. عواملی دیگر وجود دارد که با توجه به تغییر نیاز امریکا به انرژی فسیلی، راهبرد نظامی این کشور را متأثر می سازد. امروزه اصل "رهبری در مدیریت" و "مدیریت در رهبری" در انتخاب های نرم افزاری آمریکا خصوصا در ابعاد دفاعی بیشتر نمود پیدا می کند. به نظر می رسد تکنولوژی نظامی برتر با پرسنل کمتر رهیافت این تصمیم است. آیا تصمیم جدید آمریکا تأثیری بر سیاست خاورمیانه ای آن دارد؟
حتماً، آمریکا در چهارچوب استراتژی نظامی خود در حال دنبال کردن یک تغییر آرایش است. وجه این تغییر به چگونگی استفاده بهینه از اصل جابجایی نیروهای نظامی نیز باز می گردد. اما اهمیت یارگیری و بهره گیری از گسل های امنیتی و تغییر شیب امنیتی به نفع اهداف نظامی آمریکا هم اکنون در جریان است.
وقتی به سیاستهای آمریکا و تغییر رویکرد آن از آتلانتیک به سمت پاسیفیک و تعهداتی را که برای خود و همچنین مهار چین مد نظر دارد، نگاه کنیم، درک اسباب کشی نظامی آسانتر خواهد بود. مثلاً در گزارش آقای جان کلاپر، رئیس جامعه اطلاعاتی آمریکا که به مجلس سنا رائه شد، چین را با قدرت دریایی و رقابت منطقه ای در یک ترکیب تحلیل می کنند. لذا در این چارچوب معنی محدودسازی سرزمینی چین درائتلاف منطقه ای و دریا و نسبت آن با راهبرد نظامی امریکا در حوزه دیپلماسی دفاعی و مدیریت ژئوپلتیک وکنترل رقیب جهانی از اهمیت بیشتری برخوردار می شود.
از سوی دیگر باید به این مسئله اشاره کنم که آمریکا در مقطعی، حضور خود را در خط مقدم درگیریها تعریف کرده بود، اما امروز در حال صرفنظر کردن از این سیاست است و بیشتر سعی می کند ورود خود را با توجه به بهره گیری از نزاع ها تنظیم کند. از این منظر شاید آمریکا خود را همانند زمان حکومتداری جمهوریخواهان، به عنوان ناظم مستقیم در حوزۀ نظامی تعریف نکند؛ این به معنای تغییر نوع سبک رهبری آمریکا در محیط بین المللی است. در واقع ادراک آنها در چهارچوب سبک مدیریتی در رهبری و مدیریت نظامی در حال دگرگونی است. ریشۀ این تغییر چیست؟
باید توجه داشت که ریشه های " باز تفکر" این تغییر به 4، 5 سال اخیر بازمی گردد که پیروزی آقای اوباما، محصول این تجدید نظر در جامعه آمریکا بود .البته ضرورت بازخوانی و تشکیل اطاق وضعیت سیاست دفاعی امریکا طی چند سال اخیر در مراکز نظامی و مطالعاتی مطرح بود و نخبگان آمریکایی تاکید می کردند که آمریکا باید در مدل نظامی و حضورش در محیط بین الملل چاره اندیشی کند. فرودهای امنیتی و نظامی آمریکا وعدم موفقیت در اهداف نظامی آمریکا طی دهه گذشته مزید بر علت است.
به هر حال به نظر نمی رسد که این تغییر ناشی از صرف نگاه دمکراتها در حوزۀ نظامی باشد. در واقع نگاهی حرفه ای و نظامی پشت این تغییر رویکرد قرار دارد. اینکه منطق تغییر در سیاست خارجی و همچنین راهبرد نظامی آمریکا چگونه شکل می گیرد و چقدر تا الان به جلو رفته است ؟... سوالی است که کماکان موجود است.
باید به این نکته توجه داشت که آمریکا هنوز نیازمند کنش گیری های جدید در حوزۀ همکاران بین المللی در عرصۀ نظامی و هم کنش گری با کشورهایی است که در حوزۀ رقابت با آمریکا قرار دارند. این استدلال هنوز به انتها نرسیده است. از همین رو شاهدیم که اسنادی در حوزۀ نبرد سایبری، سیستم های جدید موشکی، نوع نگاه به موضوع هسته ای، چگونگی تعریف از مدیریت جنگ های کوچک، مدیریت جنگهای نیابتی، نوآوری در سلاح های جدید و ... در مقاطعی ارائه می شود و مقدمات و ابعاد این تغییر رویکرد را آرام آرام به تصویر می کشد. آمریکا با این تغییر رویکرد چه اهدافی را دنبال می کند؟ و اصولاً چه اتفاقاتی احتمال دارد در آینده در سایۀ این تغییر رخ دهد؟
دو اصل واقع گرایی و عمل گرایی باعث گردیده تا آقای چاک هیگل وزیر دفاع آمریکا رویکرد ارتش 440 هزار نفری را در دستور کار قرار دهد . دولت آمریکا نمی خواهد خود را در خیابان بن بست قرار دهد و نیازمند " ریسک های محاسبه شده " مدیریتی جدید به همراه یک ابر نرم افزاراست. استیل دفاعی وغیر تهاجمی آمریکا به معنای ترک اهداف اصلی نظامی امریکا نیست.
آمریکا در حال حاضر در جهت روباتیزه کردن نبردهای بعدی و "رو در رو" و مستقیم است. از سویی آمریکا می خواهد معنای آتلانتیسم را تغییر دهد و نوع نگرش به تعامل در این حوزه را تا حدودی تغییر دهد.
از سویی تلاش می کند چین را در حوزۀ نظامی جسورتر تحلیل کند. چین امروز با 100 ( بصورت رسمی) و شاید تا 150 میلیارد دلار بودجه ارتش خود را مدیریت می کند، اما آمریکا نیازمند رقمی بیش از 600 تا 700 میلیارد دلار برای هزینه های خود است. از این رو در حال حاضر تلاش می کند که این هزینه ها را تا اندازه ای کاهش دهد و هزینه های رقبای بین المللی خود را بالا ببرد تا بتواند فرسایش راهبردی را به نوعی مدیریت کند.
موضوع بعدی انتخاب در حوزۀ یارگیری است. آمریکایی ها وارد حوزۀ جدیدی می شوند که مولفۀ آن مدیریت انگیزه ها در بخش نظامی است که این مسئله بحث مستقلی را می طلبد.
در سپتامبر 2014 یعنی احتمالاً شهریور ماه 1393 دبیر کل جدید ناتو بایستی انتخاب شود و آمریکا با توجه به کاهش نیروهایش در افغانستان و هشدارهای وزیر دفاع قبلی آمریکا (آقای رابرت گیتس) در معرض انتخابهای جدیدی برای سیاست مشارکت کلیدی با متحدین اروپایی خود قرار می گیرد. اروپا بعد از داستان اسنودن تصمیم به ایجاد سازمان امنیتی مستقل اتحادیه اروپا گرفته است و بایستی تا 2020 میلادی این ایده را به ثمر برساند. این احتمال وجود دارد که بتدریج اتحادیه اروپا ایده کهنه ایجاد سیاست دفاعی اروپایی را نیز دنبال کند. با روسیه چطور؟
امروزه روسیه نیز بعد از تحولات جدید در اوکراین رفتار نظامی جدیدی را در حاشیه نزدیک خود نشان می دهد و آمریکا هنوز نیازمند درک و همراهی بیشتری با اروپاست. آمریکا به زبان دیپلماتیک از عدم ورود به جنگ سرد جدید سخن می گوید ولی باور آن برای روسیه و چین سخت است. رفتار دفاعی آمریکا، سرعت تولید جنگ افزارهای جدید، اصرار بر رهبری جهان، درک آمریکا از بازتولید جنگهای نیابتی و باز گذاشتن دست همکاران منطقه ای آمریکا در اینگونه معادلات، سیاست چند منظوره در ژئوپلتیک همه گویای نقد رقبای جهانی آمریکا در بستر نظامی است.
در ابعادی دیگر، آمریکا به عمق شکاف های منطقه ای و اهمیت نوسازی مهار امنیتی و میزان مداخله آگاهی دارد و از عدم توازن سیاست، امنیت و اقتصاد در سیستم های منطقه ای بهم پیوسته آگاهی دارد و در این راستا اصل سود و زیان و کلاس سوپر سرمایه داری آمریکا ایجاب می کند تا کنش گری هوشمندی را در عرصه مدیرت نظامی گری بکار گیرد. 5252
یکشنبه 11 اسفند 1392 - 09:17:44
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]
صفحات پیشنهادی
المانیتور: سیاست جدید آمریکا در سوریه باید بر پایه تعامل با ایران باشد
المانیتور سیاست جدید آمریکا در سوریه باید بر پایه تعامل با ایران باشد یک پایگاه آمریکایی در گزارشی به نقش ایران در رفع بحران سوریه اشاره کرد و نوشت سیاست جدید آمریکا در سوریه باید بر پایه تعامل با ایران باشد به گزارش نامه نیوز به نقل از پایگاه اینترنتی المانیتور در حالیکه ماتهام جدید آمریکا به ایران
اتهام جدید آمریکا به ایران وزارت خارجه آمریکا در گزارش سالیانه حقوق بشر خود ایران را به نقض حقوق بشر در موارد مختلف متهم کرد و نوشت فاحشترین مورد نقض حقوق بشر در ایران دست بردن در نتیجه انتخابات بوده است فارس وزارت خارجه آمریکا در گزارش سالانه حقوق بشر خود کشورهای مختلف از جملنگاهی به دانشجویان ایرانی در آمریکا + اینفوگرافی
نگاهی به دانشجویان ایرانی در آمریکا اینفوگرافیتاریخ انتشار جمعه ۲ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۱۶ ۵۴ دانشجویان ایرانی بدون توجه به استعدادهای تحصیلی بالایی که دارند خود اولویت مهمی در راستای فعالیتهای دیپلماسی عمومی آمریکا تلقی میشوند گروه جنگ نرم مشرق- اندیشکده واشنگتن در گزطرح جدید آمریکا برای گنجاندن مسائل غیرمرتبط در مذاکرات هستهای
طرح جدید آمریکا برای گنجاندن مسائل غیرمرتبط در مذاکرات هستهای یکی از مهمترین موضوعاتی که در چارچوب دور جدید مذاکرات هسته ای ایران به منظور دستیابی به توافق جامع هسته ای مطرح است ماهیت درخواست هایی است که طرف مقابل از ایران مطرح می کند و در مقابل مواردی که از سوی ایران به عنوانآغاز جنگ سرد جدید میان روسیه و آمریکا
آغاز جنگ سرد جدید میان روسیه و آمریکا جنگ جدید هم در راستای حضور بیشتر آمریکا در آسیا و سد نفوذ چین و هم برای ضربه زدن به روسیه در بازی بزرگ اوراسیا است نشریه "آسیا تایمز"چاپ هنگ کنگ با اشاره به چالش های آمریکا و روسیه درباره ایران سوریه و اوکراین نوشت جنگ سرد میانتلاش جدید در سنای آمریکا برای احیای بسته تحریمی علیه ایران
تلاش جدید در سنای آمریکا برای احیای بسته تحریمی علیه ایران با وجود مخالفتهای دولت اوباما با وضع تحریمهای بیشتر علیه ایران سناتورهای جمهوریخواه در کنگره آمریکا روز سهشنبه ششم اسفند تلاش جدیدی را برای رایگیری در مورد یک بسته تحریمی جدید آغاز کردند به گزارش سرويس بين النقوی در گفتوگو با فارس: رفع حصر موسوی و کروبی سناریوی جدید آمریکا علیه ملت ایران است
نقوی در گفتوگو با فارس رفع حصر موسوی و کروبی سناریوی جدید آمریکا علیه ملت ایران استسخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت بیانیه وزارت خارجه درباره رفع حصر موسوی و کروبی نشانگر سناریوی جدید آمریکا برای تحت فشار قرار دادن ملت ایران است سید حسین نقوی حسینی نماینده مردم ورامین در مجلسخرید تسلیحاتی جدید ترکیه از آمریکا
خرید تسلیحاتی جدید ترکیه از آمریکا مراد بایر معاون شرکت صنایع دفاعی ترکیه این خبر را اعلام کرد و گفت سفرش این جنگنده ها ز همین امسال یا از سال آینده آغاز خواهد شد به گزارش سرویس بین الملل جام نیوز خبرگزاری انگلیسی "رویترز" به نقل از یک مسئول ترک از خرید تسلیحسفارت آمریکا: دولت جدید لبنان باید به همه تعهدات این کشور عمل کند
سفارت آمریکا دولت جدید لبنان باید به همه تعهدات این کشور عمل کند بیروت - ایرنا - سفارت آمریکا در لبنان با صدور بیانیه ای تاکید کرد که منتظر اقدام دولت جدید لبنان برای اجرای همه تعهدات و التزامات این کشور است به گزارش روز یکشنبه ایرنا در بیانیه سفارت آمریکا آمده است که امیدواریطرح تحریمهای جدید علیه ایران در سنای آمریکا «متوقف شد»
طرح تحریمهای جدید علیه ایران در سنای آمریکا متوقف شد خبر می رسد که نمایندگان کنگره آمریکا از طرح تدوین شده برای تصویب تحریم های جدید علیه ایران انصراف داده اند به گزارش نامه نیوز طی هفته های اخیر موضوع طرح تحریم های جدید علیه ایران در سنای آمریکا و تلاش دولت اوباما برای جلوگیجدیدترین پهپاد ارتش آمریکا با قابلیت استفاده در خشکی و دریا
جدیدترین پهپاد ارتش آمریکا با قابلیت استفاده در خشکی و دریا دانش > فناوری - هواپیمای بدون سرنشین روباتیک ARES بر اساس نیاز و نوع مأموریت به کاربریهای متفاوتی مانند انتقال سربازان تجهیزات یا آمبولانس هوایی تغییر پیدا میکند ایسنا نوشت هواپیمای بدون سرنشین رباتیک Aواکنش آمریکا به دولت جدید لبنان
واکنش آمریکا به دولت جدید لبنان بین الملل > خاورمیانه - ایسنا نوشت واشنگتن ضمن استقبال از تشکیل دولت جدید لبنان اعلام کرد این نخستین گام در فهرست طولانی چالشهای فرا روی این کشور است جان کری وزیر امور خارجه امریکا در بیانیهای اعلام کرد با توجه به رشددبیرکل حزب موتلفه اسلامی:بازنده ژنو ۲ آمریکاست/ تروریستها نمیتوانند حاکمان جدید در سوریه باشند
دبیرکل حزب موتلفه اسلامی بازنده ژنو ۲ آمریکاست تروریستها نمیتوانند حاکمان جدید در سوریه باشند حبیبی گفت تروریستها نمیتوانند حاکمان جدید در سوریه باشند آنها در عرصه نبرد نظامی به نتیجه نرسیدهاند و در عرصه دیپلماتیک هم به نتیجه مطلوب نمیرسند به گزارش نامه نیوز محمدنبی حبتیشه آمریکا به ریشه نظام حقوقی بینالمللی با آزمایش هستهای جدید+تصاویر
تیشه آمریکا به ریشه نظام حقوقی بینالمللی با آزمایش هستهای جدید تصاویر بر اساس بیانیه اداره امنیت ملی هستهای آمریکا آخرین آزمایش هستهای این کشور در ماه فوریه 2014 تایید شده است در دسامبر 2012 نیز امریکا یک نمونه از نسل جدید سلاحهای هستهای خود را در صحرای نوادا آزمایش نمودموشک بالستیک بهانه جدیدآمریکا برای مقابله با مساله هسته ای ایران است
موشک بالستیک بهانه جدیدآمریکا برای مقابله با مساله هسته ای ایران است گچساران - ایرنا - خطیب جمعه گچساران به طرح موارد جدید در مذاکرات هسته ای اخیر اشاره کرد و گفت مطرح کردن موضوع موشک بالستیک نمونه ای از بهانه جویی تازه آمریکا برای مقابله با مساله فناوری صلح آمیز هسته ای ایران انتایج نظرسنجی جدید گالوپ: چین دشمن شماره یک آمریکا است
نتایج نظرسنجی جدید گالوپ چین دشمن شماره یک آمریکا است نتایج نظرسنجی جدید موسسه گالوپ نشان می دهد که در حال حاضر چین دشمن شماره یک آمریکا قلمداد می شود به گزارش نامه نیوز به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس نتایج این نظرسنجی که روز جمعه منتشر شد نشان می دهد که ایران پس از سالها قرارویدئو/ زندانی که به اختلاف جدید افغانستان و آمریکا تبدیل شد
ویدئو زندانی که به اختلاف جدید افغانستان و آمریکا تبدیل شد دولت افغانستان روز پنجشنبه با آزاد کردن 65 زندانی که ایالات متحده آنها را شورشیان خطرناک می شناسد متحدان نظامی بین المللی خود را خشمگین کرد وبا این اقدام روابط خود با آمریکا را بیش از پیش به تنش کشید دانلود 106 &-
گوناگون
پربازدیدترینها