واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
کاهش سطح زیر کشت چغندرقند در آذربایجان غربی از برنامه های جهاد کشاورزی است ارومیه - ایرنا - معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: کاهش سطح زیر کشت چغندرقند در این استان از برنامه های جهاد کشاورزی است.
ˈ مقصود قربانی ˈ، شامگاه شنبه در نشست برنامه ریزی برای زراعت چغندرقند آذربایجان غربی افزود: به دلیل بالا بودن نیاز آبی محصول چغندرقند و مشکلات حوضه آبریز دریاچه ارومیه، بر اساس برنامه کشت تدوین شده به میزان یک میلیون و 190 هزار تن در سال زراعی جاری چغندر تولید می شود که این میزان تولید در مقایسه با سال گذشته حدود 160 هزار تن کاهش می یابد.
وی با اشاره به وجود پنج کارخانه قند در سطح استان افزود: بر اساس گزارش های ارائه شده در سال جاری از سطح 26هزار هکتار از اراضی زراعی زیر کشت چغندرقند در استان، یک میلیون و 450 هزار تن چغندرقند برداشت شده است.
وی اضافه کرد: ظرفیت کارخانه های قند آذربایجان غربی در حدود یک میلیون و 200 هزارتن است که به دلیل تعلل در تحویل به موقع چغندرقند تولیدی کشاورزان، این امر منجر به فعالیت زیر ظرفیت اسمی کارخانه های استان در سال زراعی جاری شد و حدود 420 هزار تن چغندرقند به کارخانه های قند خارج استان ارسال شد.
وی گفت: عدم پرداخت به موقع مطالبات کشاورزان توسط کارخانه های قند، بالابودن هزینه های تولید، مناسب نبودن قیمت تضمینی اعلام شده، طولانی بودن دوره بهره برداری، پایین بودن توان مالی چغندر کاران و تعلل در پرداخت تسهیلات سرمایه در گردش به کشاورزان از سوی بانک ها از جمله مهم ترین علل عدم تمایل کشاورزان به کشت محصولات رقیب، عدم کشت این محصول و یا تمایل به فروش محصول خود به خارج از استان بوده است.
قربانی اظهار کرد: با توجه به نقش فعالیت کارخانه های قند در تولید و اشتغال زایی در منطقه، ساماندهی و ایجاد تعادل بین تولید و جذب محصول، از جمله موضوع هایی است که باید به آن توجه اساسی شود.
وی اضافه کرد: در راستای برون رفت از بحران کمبود آب دریاچه ارومیه و به دلیل بالا بودن نیاز آبی این محصول، برنامه ریزی جهت افزایش تولید در واحد سطح و افزایش راندمان تولید در اراضی زیر حوضه دریاچه ارومیه، انتقال کشت چغندرقند از جنوب استان به شمال استان از مهم ترین اقدامات و سیاست های سازمان برای ساماندهی کشت محصول چغندرقند می باشد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با بیان اینکه طی سه سال اخیر چغندرکار نمونه کشوری از این استان انتخاب شده گفت: چغندرکار بوکانی با استفاده از توصیه های کارشناسان مدیریت ترویج و به کارگیری روش های نوین علمی توانست، از 40 هکتار سطح زیر کشت چغندرقند خود به میزان 185 تن در هکتار محصول برداشت کند.
وی میانگین تولید چغندرقند در استان را 54 تن در هکتار اعلام کرد و افزود: 95 درصد کاشت، داشت و برداشت این محصول در استان به صورت مکانیزه انجام می شود.
قربانی یادآور شد: استان آذربایجان غربی حدود 41 درصد شکر تولیدی کشور از چغندرقند را تامین می کند به طوری که با احتساب تبدیل 14 درصد تولید به شکر امسال میزان تولید شکر در استان بیش از 190 هزار تن برآورد می شود.
7125/581/ 1495
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
11/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 109]