واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
شلوغی بازار بروجرد خبر از انتظار برای نو شدن سال می دهد بروجرد - ایرنا - در آستانه فرارسیدن نوروز شهرستان بروجرد حال و حوای خاصی به خود گرفته و روز به روز به شلوغی بازار افزوده می شود تا حدی که پیاده روها و خیابانهای فرعی بروجرد شلوغتر از همیشه دیده می شود.
به گزارش ایرنا ، بازار خریدهای نوروزی از چند هفته گذشته در بروجرد گرم شده و مراکز خرید و بازار قدیمی بروجرد تا پاسی از شب به روی مشتریان باز است.
برخی خانواده ها از دیدن بساط رنگارنگ دستفروشان شادتر شده و در هفته های آخر سال تا پاسی از شب در خیابانها حضور دارند.
شلوغی بازار و ازدحام جمعیت در پیاده روها و نایلوهای بزرگ خرید در دست شهروندان نوید رسیدن بهار را می دهد.
گردگیری یا خانه تکانی که یکی از سنتهای گذشته در کشور و در بروجرد بوده معمولا از اوایل اسفند شروع می شود و یک هفته مانده به عید به پایان می رسد.
معمولا هر خانواده یک یا دو هفته به خانه تکانی مشغول است و معتقدند که برای ورود به سال نو، همه چیز باید نو و پاکیزه باشد تا جایی که حتی در برخی روستاها مردم تمامی اسباب و وسایل خانه را خالی کرده و با شست و شوی تمامی وسایل خرد و ریز چیدمانی دوباره انجام می دهند.
وجود فرش و موکت و پرده های رنگارنگ آویخته از بامها، جلوه زیبایی به معابر شهر و روستا داده و گویای نزدیک شدن به نوروز باستانی است.
سمنو یک خوراکی شیرین ایرانی است که از جوانه گندم تهیه می شود و یکی از عناصر اصلی سفره هفت سین نوروز ایرانی هاست.
بروجردیها در تهیه سمنو مهارت ویژه دارند و سمنوی بروجرد از کیفیت بالا و طعم و رنگ مطبوعی برخوردار است.
معمولا با شروع اسفند بسیاری از خانواده ها اقدام به رویاندن جوانه های گندم و سپس در یکی دو هفته آخر سال شروع به پختن سمنو می کنند.
تهیه سمنو و فروش آن، یکی از مشاغل رایج در بروجرد درهفته های آخر سال است و تعدادی از خانواده ها بطور سنتی این حرفه موقت را هر ساله ادامه می دهند.
در سالهای اخیر سمنو فروشان بروجرد دامنه فعالیت خود را گسترش داده و شهرهای بزرگ کشور بویژه تهران، اهواز و اصفهان شاهد حضور سمنو فروشهای بروجردی هستند.
سمنوپزان یا مراسم تهیه و پختن سمنو در گذشته با آداب بومی و مذهبی همراه بوده و نوعی قداست خاص داشته است.
مثلا برای پختن سمنو همانند سایر آشهای نذری، زنان بصورت گروهی همکاری کرده و با ذکر دعا و صلوات دیگ سمنو را کنترل می کردند و با پاروی مخصوص، آن را هم می زدند.
همچنین در گذشته سعی می شد تا از آب باران برای تهیه سمنو استفاده شود.
کار پختن سمنو عموما در شب انجام می شود و تا سپیده دم، دیگ سمنوی داغ آماده شده است.
تهیه سبزه نوروزی که نشان دهنده سبزی و طراوت در سال جدید در سر سفره های هفت سین خودنمایی می کند در هفته های پایانی سال اهمیت خاصی دارد.
از دو هفته مانده به عید، بسیاری خانواده ها شروع به گرفتن سبزه نوروزی نموده و برخی نیز رسم دارند تعداد زیادی سبزه تهیه نموده و به اقوام و دوستان خود هدیه دهند.
سبزه پای ثابت سفره هفت سین است و عموما تا سیزده بدر نگاه داشته می شود و در این روز به طبیعت باز گردانده می شود.
به رغم وجود قنادیهای متعدد در شهر بروجرد و پخت شیرینیهای جدید و قابل دسترسی، اغلب خانواده های بروجردی به رسم گذشته از یک ماه به عید مانده کار پخت شیرینی را نیز انجام می دهند.
شیرینی قندی، برنجی و نخودی و کلوچه و نان تیری معمولا توسط این خانواده ها برای عید نوروز تهیه می شود و حتی برخی خانواده ها نیز برای تهیه شیرینی مرغوب تر آرد و گلاب و سایر مواد اولیه تهیه شیرینی را ودشان در خانه تهیه می کنند.
7189/542
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
11/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 107]