واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > غرب > زنجان ببری تاکید کرد:
لزوم جلوگیری از آلودگی محیط پیرامون شهرهای استان زنجان
زنجان - خبرنگار مهر: رئیس کمیته محیط زیست هیات کوهنوردی استان زنجان گفت: باید از آلودگی محیط پیرامون شهر و استان زنجان جلوگیری کنیم.
خلیل ببری در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: این روزها شاهد افزایش آلودگی های شهری هستیم و وجود اکسیژن سالم برای ساخت و رشد بدن و سوزاندن مواد غذایی در بدن و حمل و دفع گاز کربنیک از خون و غیره از ضروریات است.
وی ادامه داد: گیاهان علاوه بر تولید مواد غذایی انرژی زا با عمل فتوسنتز نیز هوا را تصفیه کرده و اکسیژن ناب و مورد نیاز را تولید می کنند و یک درخت متوسط اکسیژن مورد نیاز سه نفر را تولید می کند.
ببری افزود: دو هزار سال قبل مساحت جنگل های ایران 80 میلیون هکتار بوده اما امروزه با افزایش جمعیت و نیاز روز افزون به کمتر از 12 میلیون هکتار رسیده، تولید زباله و نخاله و بی توجهی به نحوه جمع آوری آن یکی از دغدغه های این کمیته برای ساختن استان عاری است.
رئیس کمیته محیط زیست هیات کوهنوردی استان زنجان با بیان اینکه اگر هر فردی بخشی از آب را آلوده کند، شاخه ای را بشکند یا بسوزاند و نسبت به جمع آوری زباله اقدام نکند، زندگی با مخاطراتی همراه خواهد شد گفت: آموزش و پرورش عظیم ترین تاثیر بنیادی آموزشی و عملی را در فرهنگ و رفتار زیست محیطی اجتماع دارد تا این فرهنگ نهادینه شود.
ببری درباره نقش تاثیرگذار دانش آموزان و معلمان در مدارس و مراکز آموزشی گفت: باید برای حفاظت از منابع ارزشمند محیط زیست در روز سیزده بدر تدبیر و امید را به حفاظت و ماندگاری طبیعت بازگردانیم.
وی ادامه داد: آموزش و پرورش و کوهنوردان در تمامی لایه های اجتماعی اثرگذارند و جامعه هدف آن در شکل گیری ساختارهای فکری و فرهنگی خانواده ها موثر و پیشرو هستند.
ببری ادامه داد: متاسفانه به دلیل بی توجهی در نحوه مصرف آب و سایر مسائل در آینده نزدیک بشر بر سر در اختیار گرفتن این منبع حیاتی با بحران جدی مواجه خواهد شد.
وی ادامه داد: عمل فتوسنتز و ساختن مواد گوناگون گیاهی و غذایی از نور آفتاب و تمامی فعل و انفعالات شیمیایی بدن انسانها در محیط مایع عمدتا از آب تشکیل شده است.
رئیس کمیته محیط زیست هیات کوهنوردی استان، با بیان اینکه نقش هوا در زندگی افراد بسیار حیاتی است، ادامه داد: انسان بالغ در روز 20 هزار بار نفس می کشد و تنها 21 درصد هوا از اکسیژن تشکیل شده که برای ما حیاتی و مورد نیاز است.
به گفته ببری، جامعه ما در دوران گذار به سر می برد و ما از این امکان و وضعیت می توانیم حداکثر بهره برداری و خیررسانی به اجتماع و طبیعت را بکنیم.
وی ادامه داد: باید با دانش آموزان به موضوع ارتقا آموزش و فرهنگ زیست محیطی وارد شوند و موضوع را برای آنها قابل فهم بیان کنیم تا در تکرار و گذر زمان این خواسته ها همگانی و نهادینه شوند.
ببری برگزاری مسابقات انشانویسی،خاطره نویسی، نقاشی ، عکاسی، شعر و شعار و سایر مسابقات را در ترویج فرهنگ حفظ و صیانت از منابع طبیعی بیان کرد و افزود: در صورت برگزاری مستمر این مسابقات و اهدای جوایز با هدف تشویق و رسانه ای کردن این موضوع می توانیم مقدمات فرهنگسازی زیست محیطی را بین دانش آموزان نهادینه کنیم.
ببری ادامه داد: از دانش آموزان خواسته شود، خاطرات زیست محیطی در تعطیلات عید نوروز و سیزده بدر را بنویسند و یا بهترین شعار زیست محیطی را پیشنهاد کنند.
۱۳۹۲/۱۲/۱۰ - ۱۶:۲۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]