تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 2 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):بهترین چیزی را که دوست دارید درباره شما بگویند ، درباره مردم بگویید.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832264493




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چرا بیمه زنان خانه دار تصویب نشد؟


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:


چرا بیمه زنان خانه دار تصویب نشد؟ وبلاگ > کریمی، مظفر - در خبرها آمده بود که «بیمه زنان خانه دار تصویب نشد». شرح این خبر این است که به موجب مصوبه مجلس در چارچوب قانون بودجه 1393 کل کشور قرار بود زنان خانه دار توسط سازمان تأمین اجتماعی و صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر بیمه شوند. اما این مصوبه مورد ایراد شورای محترم نگهبان قرار گرفت و در نهایت حذف شد. این خبر ممکن است برای بعضی ها تأسف آور بوده باشد اما من نظر دیگری دارم.

اصطلاح «بیمه اجتماعی» به سه بیمه «بازنشستگی، ازکارافتادگی و فوت» اطلاق می شود. این سه بیمه در کنار هم یک بسته کامل را تشکیل می دهند که گاه به اشتباه یا به اختصار به آن بیمه بازنشستگی گفته می شود. برخلاف بیمه های درمانی که به شما اجازه می دهند به محض دریافت دفترچه بیمه از آن استفاده کنید، بیمه های اجتماعی در کوتاه مدت قابل استفاده نیستند. یعنی باید حتماً از لحاظ سن و سابقه به حد معین قانونی رسیده باشید تا بتوانید از مستمری بازنشستگی استفاده کنید. در مورد ازکارافتادگی و فوت هم شرایط خاصی در قانون تعیین شده که باید تحقق یافته باشد تا مستمری بیمه برقرار شود. بنابراین، بیمه اجتماعی اگر کوتاه مدت، موقت یا منقطع باشد، برای بیمه شده هیچ نفعی ندارد چون شرایط برقراری مزایای بیمه بسیار دشوار یا حتی غیرممکن می شود. بیمه زنان خانه دار در کشور ما همواره دچار چند مشکل بوده است. این نوع بیمه قانون دائمی ندارد. در قوانین رسمی ما خانه داری شغل محسوب نمی شود و زن خانه دار کارفرما ندارد. در نتیجه، نمی توان بیمه زنان خانه دار را اجباری کرد. در بیمه های غیراجباری، حق بیمه را یا باید خود افراد بپردازند ـ که معمولاً توان پرداخت آن را ندارند ـ و یا دولت باید بخشی از آن را تأمین کند که در این حالت، اگر برای چند سال متوالی ادامه نداشته باشد، عملاً فایده ای ندارد. پس شرط عملی شدن بیمه زنان خانه دار اینست که اولاً قانون دائمی ـ با رعایت همه جوانب فنی و علمی بیمه اجتماعی ـ داشته باشد و ثانیاً، منابع مالی دائمی برای آن پیش بینی شود. در سال های اخیر بسیاری از اشخاص و نهادهای فعال در امور اجتماعی زنان و خانواده گام هایی را برای تحقق بیمه اجتماعی زنان خانه دار برداشتند و طرح های مختلفی ارائه شد اما هیچ کدام به نتیجه نهایی نرسید. ایراد همه این طرح ها این بود که با کپی برداری از مدل سازمان تأمین اجتماعی تدوین شده بود. در حالی که مدل سازمان تأمین اجتماعی ـ که در همه جای جهان رایج است ـ مخصوص کارگران مزد و حقوق بگیر و دارای کارفرماست. افرادی که کارفرما ندارند و مزدبگیر نیستند، نمی توانند از مدل تأمین اجتماعی استفاده کنند مگر آنکه قدرت مالی برای پرداخت حق بیمه های سنگین برای سال های متوالی را داشته باشند. شاهد این مدعا اینست که باوجود گذشت حدود دو دهـه از اجرای بیمه های خویش فرمایی، هنوز حدود 90 درصد صاحبان حرف و مشاغل آزاد زیرپوشش بیمه اجتماعی نیستند و در مجموع، حدود ده میلیون نفر (40 درصد) از فعالان اقتصادی کشور بیمه اجتماعی ندارند. راه حلی که کشورهای توسعه یافته برای این مشکل انتخاب کرده اند، بیمه های ملی، همگانی یا فراگیر است که همه افراد بدون کارفرما و غیرحقوق بگیر را با هم در چارچوب یک طرح، پوشش می دهد. طرح مشابهی هم اکنون در مجلس شورای اسلامی با عنوان «بیمه اجتماعی فراگیر» در حال بررسی است. نگارنده به عنوان یک پژوهشگر با حدود 24 سال تجربه فعالیت در امور بیمه های اجتماعی، به همه کسانی که دلسوزانه پیگیر اجرای بیمه اجتماعی زنان خانه دار هستند، توصیه می کنم که بهتر است این موضوع را از طریق بیمه اجتماعی فراگیر پیگیری کنند چون بیمه شدن زنان خانه دار از سوی سازمان تأمین اجتماعی و سایر صندوق های مشابه، هیچ نفعی برای زنان خانه دار نخواهد داشت. اگر لازم شود، این بحث را به یاری خدا ادامه خواهیم داد.  



شنبه 10 اسفند 1392 - 16:03:35





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن