تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 15 دی 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):هر كس فكرش به جايى نرسد و راه تدبير بر او بسته شود، كليدش مداراست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1849854846




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

شهری با مهمانان زیاد و امکانات کم


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

شهری با مهمانان زیاد و امکانات کم سنندج - ایرنا- ˈاورامان تختˈ روستایی که دولت قبلی در یکی از آن سفرهای استانی، آن را به شهر تبدیل کرد و به قول ساکنانش امروز نه شهر است و نه روستا، معضلات و مشکلات زیادی دارد که رفع آن نیازمند همت و تدبیر مسوولان فعلی است.


سال 90 دولت دهم روستای اورامان تخت در شهرستان سروآباد را به شهر ارتقا داد و در سال 91 شهرداری در شهر تاسیس شد و مهندس جوانی را به عنوان شهردار انتخاب کردند که این مهندس امروز نه نیرو، نه امکانات و نه اعتباری دارد و می گوید دستم خالی و نیازها فراوان است.
اورامان تخت حدود چهار هزار نفر جمعیت دارد و مردم این شهر را با معماری سنتی و سنگی و مقبره پیرشالیار و آیین هایش و طبیعت بکر و زیبایش می شناسند و یکی از مناطق هدف گردشگری کشور است.
شهر شدن اورامان واکنش های مختلفی در پی داشت و برخی از مسوولان حوزه روستایی و گردشگری در استان کردستان معتقد بودند اورامان روستا می ماند بهتر بود تا اینکه شهر شود.
در حاشیه برگزاری مراسم پیرشالیار در زمستان امسال چند ساعتی را مهمان ˈسید صابر حسینیˈ شهردار جوان اورامان بودیم، جوان و با انگیزه، با حرارت سخن می گفت و برای توسعه شهر برنامه های زیادی در ذهن داشت اما می گفت: نیرو و امکانات و اعتبار ندارد، زیرساخت ها آماده نیست و عملا کاری نمی شود کرد.
اورامان تخت برخلاف اسمش اصلا تخت نیست، زمین صاف و هموار ندارد و از این رو فعالیت عمرانی در آن سخت و هزینه بر است و شهردار اورامان نیز این مساله را یکی از مشکلات شهرداری می داند و معتقد است، بودجه شهرداری باید براساس شرایط جغرافیایی و بافت آن به تصویب برسد.
اورامان تخت پنج عضو شورا دارد که همگی جوان هستند و شهردار از همکاری و تعامل آنان با شهرداری قدردانی می کند و می گوید: همه برای توسعه و آبادانی هرچه بیشتر اورامان تلاش می کنیم و با هم دوست و برادر هستیم.
حسینی می گوید: 27 فروردین سال 91 شهرداری در اورامان تاسیس شد و تنها شخص شهردار بود که وارد شهر شد و از ساختمان، نیرو، امکانات و ساختمان خبری نبود و تک و تنها فعالیت را شروع کردم.
اکنون شهرداری ساختمانی احداث کرده و شهردار می گوید به صورت موقت در این مکان فعالیت می کنیم تا ساختمان جدید بسازیم.
شهردار اورامان تعدادی از خبرنگاران و عکاسان حاضر در مراسم پیرشالیار را در ساختمان شهرداری اسکان داد که این اقدام شهردار جای قدردانی دارد.
حسینی در ادامه سخنانش اظهار کرد: دهیاری نیز با ورود شهرداری باید تعطیل می شد و 300 میلیون ریال بدهی داشت و این هم به مشکلات ما افزود و مجبور شدیم بخشی از بدهی های دهیاری را هم پرداخت کنیم.
وی با اشاره به اینکه اورامان جای کار دارد و می شود در این شهر طرح های زیادی اجرا کرد، گفت: زیرساخت ها در این شهر ضعیف است و کاری در این زمینه نشده و دستگاه های خدمات رسان باید در این زمینه بیشتر تلاش کنند.
به گفته وی اورامان، گاز، آب لوله کشی و فاضلاب ندارد و اکنون 90 درصد معابر آن نیز احداث شده و برای ایجاد زیرساخت های این بخش ها باید معابر را از اول تخریب و حفاری کنند که امری هزینه بر و زمان بر است.
وی کار عمرانی در اورامان را با توجه به بافت سنگی و سطح ناهموار آن هزینه بر دانست و گفت: شهرداری درآمدی ندارد و اجرای طرح های عمرانی نیز هزینه بر است و باید استانداری ما را کمک کند تا طرح اجرا کنیم.
حسینی با اشاره به اینکه قبل از ورود شهرداری به اورامان از هر خانوار 20 هزار ریال برای عوارض دریافت می کردند، گفت: امروز عوارض را به 10 هزار ریال کاهش داده ایم و این مبلغ نیز جزو درآمد محسوب نمی شود.
وی به بافت سنتی اورامان نیز اشاره کرد و گفت: ما دوست داریم این بافت حفظ شود چرا که نماد شهر است اما با شعار و حرف بافت حفظ نخواهد شد بلکه باید دستگاه های ذیربط پای کار بیایند و برای حفظ این بافت هزینه و سرمایه گذاری کنند.
شهردار اوارمان در استدلال خود برای حفظ بافت اورامان گفت: اورامان برف گیر و سرد است و در زمستان برودت هوا زیاد است، گازرسانی انجام نشده و مردم از سوخت مایع برای گرمایش استفاده می کنند و از این رو نیاز به ساخت و ساز خانه هایی با استانداردهای لازم از جمله پنجره های دو جداره دارند اگرچه نمای شهر را به هم می زند اما نمی توان به زور از مردم خواست از این امکانات استفاده نکنند.
به گفته وی بافت خانه های اورامان سنگی است و اگر از مردم بخواهیم در ساخت و ساز از سنگ استفاده کنند باید از آنان حمایت مادی کنیم چون سنگ هزینه بر است و برای ساخت یک خانه با سنگ هزینه های بسیاری باید متحمل شوند در صورتی که با هزینه های کمتر با استفاده از مصالح دیگر می توانند خانه احداث کنند.
وی معتقد است اگر می خواهیم بافت اورامان حفظ شود باید تسهیلات کم بهره با بازپرداخت طولانی به مردم پرداخت شود تا خانه با استفاده از مصالح بومی بسازند و در غیر این صورت نمی توان مردم را به زور وادار به ساخت و ساز سنتی کرد.
شهردار اورامان وجود نمایندگی اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در این شهر را یک ضرورت دانست و گفت: اورامان نقطه هدف گردشگری کشور است و سالانه گردشگران داخلی و خارجی زیادی به این شهر می ایند اما به دلیل نبود متولی این حوزه، سردرگم می شوند.
حسینی معتقد است آیین سنتی پیرشالیار که هر ساله در دو نوبت بهار و زمستان برگزار می شود متولی ندارد و از این رو مشکلاتی برای گردشگران بوجود می آورد که کمبود اماکت اقامتی برای اسکان یکی از این مشکلات است.
وی با اشاره به اینکه پیرشالیار مکانی مذهبی و زیارتی است، متولی آن را اوقاف دانست و گفت: مسوولان اوقاف استان باید مدیریت این زیارتگاه را بر عهده بگیرند و نیازهای آن را برطرف نمایند.
حسینی متولی برنامه های پیرشالیار را خود مردم اورامان دانست و افزود: اگر دستگاه های مرتبط از این برنامه حمایت کنند می شود بهتر برگزار کرد و هر سال تعداد گردشگران را افزایش داد.
به گفته وی اورامان نام بزرگی دارد و برای مردم داخل و خارج از کشور شناخته شده است که جا دارد مسوولان استان حمایت ویژه ای از این شهر کنند تا بتوان زیرساخت ها را تقویت کرد.
وی با اشاره به اینکه بنیاد مسکن طرح هادی در اورامان اجرا کرده است، گفت: باید قبل از اجرای طرح هادی زیرساخت های آب، فاضلاب و گاز انجام می شد که انجام نشده و باید از اول حفاری صورت گیرد که این مساله موجب بروز مشکلاتی برای مردم و افزایش هزینه ها می شود.
شهردار اورامان همچنین می گوید: بعد از دو سال که از شهر شدن اورامان می گذرد امور آب و فاضلاب از شرکت آبفار به آبفا تحویل داده نشده است.
وی نبود بانک را از دیگر نیازهای مردم اورامان دانست و گفت: قبل از شهر شدن اورامان بانک ملی اینجا فعال بود اما بعد از آن تعطیل شد و دلیل آن را نیز به صرفه نبودن اعلام کردند.
شهردار اورامان تخت با اشاره به اینکه شهرداری هیچ امکاناتی در اختیار نداشت، گفت: با همکاری مسوولان استان و شهرستان توانستیم چند دستگاه خودرو خدماتی از جمله آتش نشانی، خودرو جمع آوری زباله، بیل مکانیکی و بولدوزر تهیه کنیم و اکنون از نظر ماشین آلات مشکلات چندانی نداریم اما هرچه ماشین آلات بیشتری در اختیار داشته باشیم خدمات بهتر و بیشتری می توانیم ارایه کنیم.
وی از حمایت های نماینده مردم مریوان و سروآباد در مجلس شورای اسلامی و فرماندار سروآباد هم قدردانی کرد و گفت: شهر اورامان به دلیل نوپا بودن نیاز به حمایت بیشتر مسوولان دارد.
حسینی می گوید: طرح های زیادی بخصوص در حوزه گردشگری داریم که برای اجرای آن نیازمند حمایت های جدی مسوولان استان هستیم و از علاقه مندان هم درخواست می کنیم طرح گردشگری ارایه کنند اگر قابلیت اجرایی داشته باشد اجرا خواهیم کرد.
وی اظهار کرد: تا زیرساخت های لازم اجرا نشود عملا کاری از دست کسی بر نمی آید و از این رو از دستگاه های مرتبط درخواست می کنیم فعالیت خود را در اورامان هرچه سریعتر آغاز کنند تا شهرداری بتواند بهتر خدمات رسانی کند.
وی با اشاره به اینکه قرار است از سال آینده گاز وارد اورامان شود از مسوولان شرکت گاز و آب و فاضلاب خواست همزمان با هم حفاری کنند تا از کنده کاری های متعدد جلوگیری شود و به هر قیمتی شهر را تخریب نکنیم و معابر را از بین نبریم.
حسینی همچنین جاده دسترسی به اورمانان را مناسب ندانست و گفت: جاده باریک و فاقد ایمنی است و به دلیل حجم بالای ترددها، در این مسیر گاردریل نیاز دارد.
شهردار اورامان با اشاره به اینکه هم اکنون هیچ اداره ای در اورامان نمایندگی ندارد، از ادارات برق، آب و فاضلاب، گاز، راه و شهرسازی، کمیته امداد امام (ره) و آموزش و پرورش خواست در اورامان نمایندگی ایجاد کنند.
به گفته وی بودجه شهرداری فقط برای هزینه های جاری است و برای حوزه عمرانی بودجه ای در اختیار نداریم.
وی به تسطیح زمینی جهت احداث شهربازی در اورامان اشاره کرد و گفت: زمین آماده است و نیاز به 800میلیون ریال اعتبار جهت خریداری وسایل بازی نیاز داریم که اکنون این مبلغ در اختیار شهرداری نیست و درخواست کمک از مسوولان استان داریم.
وی ساخت ایستگاه استراحت در جوار مقبره پیرشالیار را نیز در دستور کار شهرداری دانست و از دستگاه های متولی حوزه گردشگری نیز خواست شهرداری را در ایجاد زیرساخت های این بخش در اورامان یاری دهند.
حسینی نبود متولی خانه های استیجاری در اورامان را نیز یکی از مشکلات این شهر دانست و گفت: این بخش متولی ندارد و شهرداری می خواهد ساختمان احداث کند و به عنوان خانه اجاره ای به مردم اجاره دهد.
گردشگران زیادی در طول سال از اورامان دیدن می کنند و برای اقامت در این شهر در منازل مردم اسکان داده می شوند که اغلب منازل قدیمی و فاقد امکانات هستند و در قبال اجاره آن مبلغ بالایی نیز باید بپردازند که این مساله نارضایتی اغلب گردشگران را ایجاد کرده است.
وی در مورد اعتبارات شهرداری اورامان نیز می گوید: با توجه به اینکه شهرداری اورامان کد اجرایی ندارد 10 میلیارد ریال اعتبار سال 90 این شهرداری به حساب شهرداری سروآباد واریز شد و مجری طرح های ما نیز شهرداری سروآباد بود.
حسینی احداث جاده تا نزدیکی مقبره سرپیر را از جمله اقدامات شهرداری اورامان دانست و گفت: اجرای کمربندی نیز در دستور کار قرار دارد.
وی ساماندهی ورودی و خروجی شهر اورامان، ساماندهی اطراف مقبره پیرشالیار شامل احداث سکوی استراحت برای گردشگران و ایجاد پارکینگ خودرو در جوار مقبره را از جمله این اقدامات ذکر کرد و گفت: متولیان صنعت گردشگری استان نیز باید در این شهر تاریخی و گردشگری سرمایه گذاری کنند تا بتوان شهری در خور شان و جایگاه مردم اورامان بسازیم و زمینه را برای ورود گردشگران بیشتری فراهم کنیم.
حسینی به اقدامات در جهت تعریف طرح جامع شهر اورامان نیز اشاره کرد و گفت: از طرف دفتر فنی استانداری بازدیدی از شهر انجام شده و قرار است این طرح تهیه و به تصویب برسد.
شهردار جوان اورامان که نام خود را به عنوان اولین شهردار در لیست شهرداران اورامان تخت به ثبت رسانده است اظهار امیدواری کرد سفر خبرنگاران و عکاسان به اورامان موجب توجه بیشتر مسوولان به اورامان شود.ک/4
7346/533
گزارش و گفت و گو از فرزاد نویدی
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




10/12/1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن