تبلیغات
تبلیغات متنی
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
طراحی سایت فروشگاهی فروشگاه آنلاین راهاندازی کسبوکار آنلاین طراحی فروشگاه اینترنتی وبسایت
بهترین دکتر پروتز سینه در تهران
محبوبترینها
بهترین ماساژورهای برقی برای دیسک کمر در بازار ایران
بهترین ماساژورهای برقی برای دیسک کمر در بازار ایران
آفریقای جنوبی چگونه کشوری است؟
بهترین فروشگاه اینترنتی خرید کتاب زبان آلمانی: پیک زبان
با این روش ساده، فروش خود را چند برابر کنید (تستشده و 100٪ عملی)
سفر به بالی؛ جزیرهای که هرگز فراموش نخواهید کرد!
از بلیط تا تماشا؛ همه چیز درباره جشنواره فجر 1403
دلایل ممنوعیت استفاده از ظروف گیاهی در برخی کشورها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
خصوصیات نگین و سنگ های قیمتی از نگاه اسلام
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1860515088
![نمایش مجدد: اقوام ایرانی و وفاق ملی refresh](https://vazeh.com/images/refresh.gif)
اقوام ایرانی و وفاق ملی
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
به بهانه اعتراض قوم بختیاری به مجموعه تلویزیونی «سرزمین کهن» اقوام ایرانی و وفاق ملی تهران - ایرنا- اقوام مختلف در ایران در یک فرآیند طولانی، انسجام و وفاق ملی خود را به دست آوده و آن را در فراز و نشیب تاریخی حفظ کرده و ارتقا داده اند. شناخت عوامل ایجاد و تقویت کننده یا ویرانگر این وفاق برای جلوگیری از بروز درگیری و ناامنی های اجتماعی و سیاسی ضرورت و اهمیت دارد.
![اقوام ایرانی و وفاق ملی](http://img7.irna.ir/1392/13921208/81064611/81064611-5532880.jpg)
به طور کلی اگر رابطه ی قومیت ها با همبستگی و انسجام و وفاق ملی را مد نظر قرار دهیم، می توانیم آن را شامل 2 نوع رابطه بدانیم: رابطه ی دولت – قوم که رویکردی سیاسی است و رابطه ی قوم – قوم که رویکردی اجتماعی است.
از دیدگاه صاحبنظران « رابطه ی دولت – قوم یکی از متغیرهای مهم و تاثیرگذار بر اجتماعات قومی کشور، رویکردها، شیوه ها و روش های حکومت در تنظیم تعاملات و مناسبات خود با اقوام و مدیریت آنها و نیز سیاست ها و رویه هایی است که بر این تعاملات حاکم است. روابط و مناسبات میان دولت – قوم و چگونگی این رابطه، گام مهمی در تحکیم یا تضعیف همبستگی ملی است» (1).
رابطه ی قوم - قوم، رابطه ی بین قومی و رابطه ی اجتماعی میان اعضای 2 یا چند گروه قومی است که روابط اعتقادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی را در بر می گیرد. در صورتی که روابط بین قومی افزایش یابد، تعلق و وفاداری اقوام به کشور و جامعه افزایش پیدا می کند و مرزهای هویتی «درون گروه - برون گروه» ضعیف و راه ورود اجتماعات قومی به درون اجتماعات ملی هموار خواهد شد(2).
حال در صورتی که رابطه ی قوم - قوم و نیز رابطه ی دولت - قوم در هر کشوری از جمله ایران، به دلایل و عوامل زیر سست یا تضعیف شود درگیری های قومی و در پی آن درگیری ها و ناامنی های اجتماعی بروز خواهد کرد.
** عوامل مناقشه های قومی
عامل درونی و ذهنی: یکی از عوامل مهم تضعیف رابطه ی قوم - قوم و نیز دولت - قوم و شکل گیری درگیری ها یا مناقشه های قومی، تحقیر خرده فرهنگ ها از درون است.
به عنوان نمونه، برای سده ها (قرن ها)، روستانشینی در کشور ما یک افتخار بوده و یا دست کم یک عیب محسوب نمی شود، اما اکنون برخی سازمان ها و رسانه ها همچون صدا و سیما در برخی برنامه های خود با درست کردن یک زبان دهاتی، خرده فرهنگ آن ها را به تمسخر می گیرند یا برخی افراد لطیفه های زننده در مورد اقوام را پیامک می کنند.
این اقدام ها سبب می شود تا حاملان این خرده فرهنگ ها یا مشی انفعال (تحقیر) را بپذیرند یا با واکنشی تند به آن پاسخ دهند(3). واکنش های صورت گرفته به مجموعه تلویزیونی (سریال) سرزمین کهن را می توان در این راستا تحلیل کرد.
اعتراض قوم کهن بختیاری ساکن در استان های خوزستان، چهارمحال و بختیاری، مرکزی و اصفهان به مجموعه ی یاد شده و پیامدها، بحث ها و حاشیه های آن، سبب عذرخواهی مسوولان سازمان صدا و سیما شد و آن ها وادار شدند سریال تاریخی ˈسرزمین کهنˈ را پس از پخش چهار قسمت از آن، متوقف کنند.
این مجموعه ی تلویزیونی که ساعت 30 :22 روزهای پنج شنبه از شبکه سه سیما پخش می شد و تکرار آن ساعت 30 :19 روزهای جمعه بود، به رویدادهای تاریخی ایران از سال 1320 تا 1357 خورشیدی می پرداخت که به دلیل استفاده از برخی واژه ها، گفت وگوها و شخصیت ها، رنجش خاطر هموطنان بختیاری را در پی داشت.
در بخش هایی از سریال سرزمین کهن و در برخی از گفت و گوهای شخصیت های فیلم، افزون بر خانواده بختیاری از عنوان «بختیاری ها» به صورت تند و شبهه آمیز استفاده می شد و نام خانوادگی بختیاری جای خود را به «بختیاری ها» به عنوان یک اجتماع و قوم می داد. بدین ترتیب این احساس در مخاطب ایجاد می شد که آن خانواده نماینده ی فرهنگ و هویت قوم بختیاری است.
اقدام صدا وسیما در ساخت و پخش مجموعه ی تلویزیونی سرزمین کهن و سپس توقف آن، لزوم توجه به مقوله ی حفظ تنوع قومی و انسجام ملی و احترام به حقوق اقوام ایرانی و پیامدهای نادیده گرفتن حقوق اقوام و اقلیت ها را بیش از پیش نمایان ساخت.
عامل بیرونی و بین المللی: یکی دیگر از عوامل موثر در بروز درگیری های (مناقشات) قومی، مسایل بیرونی و بین المللی است. با توجه به مفهوم و مقوله ی «مرزبندی های اعتباری یا ساختگی یا مصنوعی»، این امر در برخی موارد سبب تقویت نیروهای گریز از مرکز و درگیری های قومی می شود.
«مصنوعیت مرزبندی یا مرزبندی های اعتباری یا ساختگی» به این معنا است که مرزهای جغرافیایی کشورها با مرزهای فرهنگی آنها همگن نیست و در صورت شرایط مقتضی، این امر می تواند زمینه مناقشات قومی را فراهم کند(4).
در سیاست و جهان دیپلماسی همیشه فرمول: مناقشه قومی= نیروهای خارجی + امتیازگیری سیاسی، وجود داشته است و در آینده هم انتظار می رود از این فرمول در جهت امتیازگیری بیشینیه (حداکثری) استفاده شود. برخی دولت های بزرگ، تنوع قومی موجود در سایر کشورها ، برای نمونه، ایران را شناسایی و در زمان مناسب برای تجزیه طلبی یا امتیازگیری سیاسی از آن استفاده می کنند.
نمونه ی بارز دیگر و کنونی می شود به کشور سوریه اشاره کرد که نیروهای «وهابیت تکفیری» و پشتیبانان غربی و منطقه یی آن ها با سوء استفاده از تفاوت ها و تفرقه های قومی و دینی (مذهبی) درصدد جذب نیرو و امتیازگیری بیشینه (حداکثری) از دولت سوریه هستند که نتیجه ی آن، آواره شدن مردم این کشور است.
** عوامل و فرصت های ایجاد انسجام ملی
مولفه های مشترک ملی، تاریخی و هویتی از جمله فرصت ها و عواملی است که توانسته و می تواند در شکل گیری هویت ملی و جمعی ایرانیان نقش بی بدیلی ایفا کند. تاریخ مشترک اقوام زیر نام ملیت ایرانی، زبان فارسی که به عنوان زبان مشترک شناخته شده است، اسطوره ها، قهرمانان و شخصیت های ملی مشترک از عناصر و عوامل مهم ایجاد همگرایی و انسجام ملی است.
همچنین دین اسلام به عنوان آیین مشترک ایرانیان، بیش از هزار سال است که عامل وحدت بخش بوده است. به رغم وجود مذاهب مختلف شیعه و سنی، ایرانیان حول محور دین اسلام از یکپارچگی سرزمینی (تمامیت ارضی) و مرزهای کشور دفاع کرده اند. پیش از اسلام نیز دین زرتشت عامل مهم تقویت وفاق ملی ایرانیان و اقوام گوناگون در ایران زمین بوده است.
دادن اجازه ی فعالیت به سازمان ها، احزاب و گروه های سیاسی و اجتماعی، تشکل های صنفی، دادن اجازه ی آموزش زبان مادری به اقوام و اجرای همه ی بندها و اصل های قانون اساسی از دیگر فرصت ها و راهکارهای مهم برای ایجاد همگرایی ملی و وفاق میان اقوام ایرانی و تقویت رابطه ی قوم - دولت است.
همچنین وجود و حضور شخصیت های سیاسی و فرهنگی مورد قبول جامعه و تقویت آنان مانند رهبر انقلاب، هاشمی رفسنجانی، سید محمد خاتمی، ناطق نوری، محمد رضا عارف، حسن روحانی و ...که از پایگاه اجتماعی مناسب و از مشروعیت و مقبولیت کافی برخوردارند و سفر و دیدارشان با مردم ساکن در استان های کشور، در تقویت انسجام ملی در جامعه ی متکثر ایران موثر است.
سرمایه گذاری اقتصادی در مناطق قومی، تمرکززدایی و توزیع ثروت و امکانات مادی و فرهنگی در استان ها و شهرستان ها، نه تنها سبب رشد و توسعه ی ملی می شود و ایران را در مسیر توسعه ی فراگیر اقتصادی قرار می دهد بلکه باعث افزایش وابستگی اقتصادی – اجتماعی میان اقوام مختلف و بین منطقه ای خواهد شد که در نهایت انسجام ملی را تقویت خواهد کرد.
از دیگر فرصت ها و راهکارهای اصلی برای تقویت وفاق و هویت مشترک ملی، استفاده از مقوله ی آموزش است. آموزش، به ویژه در دوره های دبستان تا دبیرستان که دوره ی شکل گیری ذهنیت ها و انگاره های اخلاقی و فرهنگی نوجوانان و جوانان ایران زمین است، اهمیت بسیار زیادی دارد.
آموزش انگاره های اخلاقی و آموزه های بین فرهنگی می تواند افراد جامعه را نسبت به تفاوت های فرهنگی آگاه و هوشیار سازد و فرهنگ مدارا و تساهل را برای آن ها درونی کند. آموزشی که بر پایه ی آزادی، عدالت و احترا م متقابل صورت گرفته باشد، پویایی و انعطاف فرهنگی را نیز سبب خواهد شد.
جامعه ی ایران به دلیل تنوع قومی و فرهنگی، نیازمند آموزش بیشتر است تا بتواند از ارتباطات فرهنگی خوب و سالم و همکاری (تعامل) اجتماعی همراه با آرامش، بهره ببرد. بی اعتنایی به مقوله ی مدارا و تحمل فرهنگی و نیز بی توجهی به حقوق قومیت های مختلف می تواند زمینه های شکل گیری تضاد، تفرقه و تبعیض را فراهم آورد که در این صورت آثار منفی آن به جامعه و حکومت بر می گردد.
عامل دیگر در ایجاد وفاق ملی، نقش رسانه است. اغلب کارشناسان و تحلیلگران به نقش و کارکرد دوگانه ی رسانه ها در بحث انسجام و منافع ملی اشاره کرده اند. رسانه ها مانند صدا و سیما از یکسو می توانند با بر جسته سازی رسانه ای یک موضوع و مقوله، در جهت تقویت و برجسته کردن اتحاد ملی عمل نمایند. از سوی دیگر می توانند با طرح موضوع های خاص قومی، شکاف های اجتماعی را برجسته و اتحاد و انسجام ملی را تضعیف کنند.
رسانه ها می توانند بر روی هویت ایرانی – اسلامی، به جای نشان دادن شکاف های موجود در جامعه، تمرکز کنند. هم چنین ضرورت دارد آن ها به ویژه صدا و سیما نسبت به رقابت های سیاسی - با توجه به وجود گروه ها و جناح های مختلف در کشور- نگاه برابر داشته باشند و در چارچوب قانون اساسی، بستر مناسب برای نقد سازنده و افزایش آگاهی عمومی را ایجاد کنند.
**نتیجه گیری
انسجام ملی در ایران از یک سو به مناسبات نظام جمهوری اسلامی ایران با اقوام مختلف کشور متکی است و از سوی دیگر به روابط اقوام گوناگون درون ایران با یکدیگر وابسته است. افزایش تعامل میان دولت و اقوام به ویژه در حوزه های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی می تواند سبب تقویت همبستگی و وفاق ملی شود.
شماری از کشورهای منطقه که برخی از آنها متحد ما و برخی در همسایگی ایران قرار دارند مانند سوریه، لبنان، ترکیه، بحرین، پاکستان، افغانستان و عراق به دلیل بی توجهی به تنوع قومیتی و مذهبی و سوء استفاده ی سیاسی برخی گروه ها و کشورها از این تنوع، درگیر مسایل امنیتی و جنگ داخلی ِ مرتبط با این موضوع هستند.
اما ایران در منطقه ی پرآشوب خاورمیانه به جزیره ی ثبات در این منطقه شهرت یافته است. به یقین دشمنان ملت ما و نیز برخی رسانه های فارسی زبان بیگانه، برنامه ریزی هایی را برای برهم زدن امنیت موجود در کشور با نگاهی به تنوع قومیتی در ایران، تدارک دیده اند.
ایران از پیروان مذاهب مختلف و نیز اقوام گوناگون از عرب، ترک، لر، بلوچ، فارس، کرد و ترکمن تشکیل شده که همگی ایرانی هستند و از دیر باز در ایران زمین زندگی کرده اند و امیدوارند دشمنان این مرز و بوم نتوانند وفاق و یکپارچگی شان را از میان ببرند.
در این میان بختیاری ها مانند دیگر اقوام، در دوران مشروطیت و در زمان انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی با اهدای شهیدان فراوان، رسالت و دین خود را به اسلام و ایران ادا کردند. آنان مردمانی شجاع، آزادی خواه و پایبند به آداب و رسوم با ارزشی هستند و ارزش های ملی و دینی در میان قوم بختیاری از جایگاه والا برخوردار است.
عذرخواهی صدا وسیما و دست اندرکاران سریال سرزمین کهن از این قوم، کوچکترین و کمترین انتظاری بود که ملت ایران از این سازمان داشت. رسانه یی که خود را ملی می داند می تواند زین پس مدیریت مناسب تری در زمینه ی توجه به حقوق اقوام و افراد داشته باشد.
** پژوهش** م. ش** 1459
منابع:
1. صالحی امیری، سید رضا، 1385، مدیریت منازعات قومی در ایران، تهران، مرکز تحقیقات راهبردی (استراتژیک) مجمع تشخیص مصلحت نظام.
2. قمری، داریوش، 1384، همبستگی ملی در ایران، تهران، انتشارات تمدن ایرانی
3. خوشرو، حسن، 1387، هویت چند وجهی، ماهنامه زمانه، سال هفتم، شماره 70
4. Freeman, L. (2005) ˈBlack Homeownership: The Role of Temporal changes and Residential Segregation at the end of the 20th Centuryˈ in social Science Quarterly.
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
![](http://www.irna.ir/Theme1/images/icons/mail32.png)
[email protected]
08/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 109]
صفحات پیشنهادی
رسانه ملی اجازه توهین به اقوام ایرانی و قوم ولایت مدار بختیاری را ندارد
امام جمعه موقت اهواز رسانه ملی اجازه توهین به اقوام ایرانی و قوم ولایت مدار بختیاری را ندارد اهواز-ایرنا- امام جمعه موقت اهواز با بیان اینکه رسانه ملی اجازه توهین به اقوام ایرانی را ندارد بیان کرد در بخش هایی از سریال سرزمین کهن که از شبکه سه سیما در حال پخش است توهین هایی به قمخالفت فیفا با نصب لوگوی یوزپلنگ ایرانی بر پیراهن بازیکنان تیم ملی
مخالفت فیفا با نصب لوگوی یوزپلنگ ایرانی بر پیراهن بازیکنان تیم ملی مدیر پروژه حفاظت از یوزپلنگ آسیایی گفت فیفا با ارسال نامه ای به فدراسیون فوتبال ایران با نصب لوگوی یوزپلنگ ایرانی بر روی لباس بازیکنان تیم ملی در مسابقات جام جهانی 2014 برزیل به دلیل تعارض با قوانین این سازمان مخکاریکاتور جالب مخفی شدن یوزپلنگ ایرانی در لباس تیم ملی فوتبال ؛ عکس
کاریکاتور جالب مخفی شدن یوزپلنگ ایرانی در لباس تیم ملی فوتبال عکس 1392 11 20تمبر یادبود نخستین همایش ملی مترجمان کرد ایرانی رونمایی شد
تمبر یادبود نخستین همایش ملی مترجمان کرد ایرانی رونمایی شد سنندج - ایرنا- تمبر یادبود نخستین همایش ملی مترجمان کرد ایرانی شامگاه سه شنبه با حضور مسوولان و مهمانان این همایش در پردیس سینمایی بهمن سنندج رونمایی شد به گزارش خبرنگار ایرنا مدیرکل پست کردستان در این آیین گفت به اعتقتکرار/گزارش فارس از اختتامیه فیلم فجر در کرمانشاه نصیریان: کارگردانها از اقوام ایران آثار سینمایی بسازند /
تکرار گزارش فارس از اختتامیه فیلم فجر در کرمانشاهنصیریان کارگردانها از اقوام ایران آثار سینمایی بسازند حاتمیکیا احتمالاً فیلم عملیات مرصاد را بسازممراسم اختتامیه جشنواره فیلم فجر در کرمانشاه امروز با حضور علی نصیریان سعید راد مریلا زارعی و ابراهیم حاتمیکیا در میانپیام روحانی به همایش ملی مترجمان کُرد ایرانی
پیام روحانی به همایش ملی مترجمان کُرد ایرانی کد خبر ۳۸۲۲۲۷ تاریخ انتشار ۰۶ اسفند ۱۳۹۲ - ۲۱ ۴۶ - 25 February 2014 رئیسجمهور در پیامی به همایش ملی مترجمان کرد ایرانی با محوریت بررسی آثار محمد قاضی و ابراهیم یونسی تاکید کرد بیگمان برگزاری این همایش اقدامی شایسته برای بازشناسنجابت از ویژگیهای مهم خانواده های ایرانی است/ رسانه ملی ویژگیهای مخاطبان را در نظر بگیرد
دین و اندیشه سادات منصوری در گفتگو با مهر نجابت از ویژگیهای مهم خانواده های ایرانی است رسانه ملی ویژگیهای مخاطبان را در نظر بگیرد رئیس مرکز پاسخگویی به سؤالات دینی سازمان تبلیغات اسلامی گفت در طول تاریخ یک پیوند عاطفی عمیقی بین اعضای خانواده های ایرانی برقرار بوده است و شرم واعلام آخرین مهلت ارسال آثار به همایش ملی مترجمان کُرد ایرانی
سنندج اعلام آخرین مهلت ارسال آثار به همایش ملی مترجمان کُرد ایرانی مدیرکل کتابخانههای عمومی کردستان پایان مهلت تعیین شده برای ارسال مقالات همایش ملی بررسی آثار مترجمان کرد ایرانی را ۲۵ بهمن ماه سال جاری اعلام کرد به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران سنندج احمدی از تمدید مهبازدید وزیر آموزش ملی ترکیه از نمایشگاه توانمندی های دانش آموزان ایرانی
بازدید وزیر آموزش ملی ترکیه از نمایشگاه توانمندی های دانش آموزان ایرانی نابی آوجی وزیر آموزش ملی ترکیه عصر روز دوشنبه با حضور در مجتمع آموزشی 22 بهمن آنکارا از نمایشگاه توانمندی های علمی و عملی دانش آموزان ایرانی دیدن کرد عکس از دفتر ایرنا در آنکارا 2100 عکس کد خبر 263843کمیسیون امنیت ملی مجلس وضعیت ربوده شدگان ایرانی را پیگیری می کند
کمیسیون امنیت ملی مجلس وضعیت ربوده شدگان ایرانی را پیگیری می کند تهران - ایرنا - رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت این کمیسیون وضعیت ربوده شدگان ایرانی در مرز پاکستان را پیگیری می کند علاء الدین بروجردی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی ایران اظهنایب رییس کمیسیون امنیت ملی مجلس: وزیر کشور باید پاسخگوی ربوده شدن سربازان ایرانی باشد
نایب رییس کمیسیون امنیت ملی مجلس وزیر کشور باید پاسخگوی ربوده شدن سربازان ایرانی باشد نایب رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به بررسی موضوع ربوده شدن پنج مرزبان ایرانی در جلسه هفته آینده این کمیسیون گفت که جمهوری اسلامی باید از طریق مذاکره با دولت پاکستان برای بمدیرکل میراث فرهنگی مازندران: گردشگری داخلی وفاق ملی را به همراه دارد
مدیرکل میراث فرهنگی مازندران گردشگری داخلی وفاق ملی را به همراه داردمدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری مازندران با بیان اینکه صلح جهانی محصول گردشگری خارجی است گفت گردشگری داخلی هم وفاق ملی را به همراه دارد به گزارش خبرگزاری فارس از ساری دلاور بزرگنیا بعد از ظهر امروز286 اثر ادبی به نخستین همایش ملی مترجمان کرد ایرانی ارسال شد
استانها غرب کردستان ورزنده 286 اثر ادبی به نخستین همایش ملی مترجمان کرد ایرانی ارسال شد سنندج - خبرگزاری مهر دبیر علمی همایش ملی مترجمان کرد ایرانی گفت خوشبختانه همایش با استقبال بی نظیری رو به رو بوده است و تا پایان مهلت ارسال آثار 286 مقاله ادبی به دبیرخانه این همایش ارسکدئین در برخی اقوام ایرانی اثر ندارد
کدئین در برخی اقوام ایرانی اثر ندارد سرپرست آزمایشگاه مرکز پزشکی خاص گفت داروی کدئین در برخی اقوام ایرانی اثر بسیار کمی دارد برخی داروها حتی برای برخی افراد کشنده هستند که همه این موارد با آزمایش ژنتیک قابل تشخیص است فارس سرپرست آزمایشگاه مرکز پزشکی خاص گفت داروی کدئین در بررسانه ها فرهنگ و افتخارات اقوام ایرانی را پاس بدارند
محسن رضایی در گفت و گو با ایرنا رسانه ها فرهنگ و افتخارات اقوام ایرانی را پاس بدارند تهران- ایرنا- دبیرمجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره نارضایتی قوم بختیاری به پخش سریال سرزمین کهن از رسانه ها خواست که فرهنگ ادبیات تاریخ و افتخارات اقوام را پاس بدارند محسن رضایی شامگاه چهارشنبکدئین در برخی اقوام ایرانی اثر ندارد!
کدئین در برخی اقوام ایرانی اثر ندارد سرپرست آزمایشگاه مرکز پزشکی خاص گفت داروی کدئین در برخی اقوام ایرانی اثر بسیار کمی دارد برخی داروها حتی برای برخی افراد کشنده هستندکه همه این موارد با آزمایش ژنتیک قابل تشخیص است خبرگزاری فارس سرپرست آزمایشگاه مرکز پزشکی خاص گفت داردر مورد اعزام خانواده ملیپوشان، کیروش بحثی را مطرح نکرده است نبی: یک آقای ایرانی از قول اوسریها مصاحبه کرد/
در مورد اعزام خانواده ملیپوشان کیروش بحثی را مطرح نکرده استنبی یک آقای ایرانی از قول اوسریها مصاحبه کرد دیدارهای دوستانه تیم ملی طبق اعلام قبلی برگزار میشوددبیرکل فدراسیون فوتبال گفت مصاحبه مسئولان باشگاه اوسر فرانسه علیه فدراسیون از سوی یک ایرانی صورت گرفت مهدی محمد نب-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها