واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > مرکز > قم لاریجانی در اختتامیه جشنواره ملکوت:
نیازمند یک تئوریپردازی عمیق اسلامی هستیم
قم - خبرگزاری مهر: رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: باید یک تئوریپردازی عمیق اسلامی ایجاد شود و ما به این تئوری نیاز داریم و متاسفانه به اندازه کافی در مورد آن کاوش نکردهایم.
به گزارش خبرنگار مهر، دکتر علی لاریجانی در مراسم اختتامیه اولین جشنواره ملی ملکوت که قبل از ظهر پنجشنبه با حضور نمایندگان بیوت مراجع، آیت الله اعرافی، رئیس جهاد دانشگاهی و جمعی از مسئولان کشوری و استانی و برگزیدگان جشنواره در بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء برگزار شد، اظهار داشت: جشنواره ملکوت زمینه توجه به اندیشههای آیت الله جوادی آملی را فراهم کرده و آثار این مرجع تقلید در زمینههای فقهی، فلسفی، موضوعات قرآنی و مسائل سیاسی و اجتماعی موجود بوده و قلم ایشان ارزش کارشان را در میان نخبگان زیاد کرده است. وی بیان کرد: شخصیتهای محدودی وجود دارند که آثارشان هم در حوزه و هم در دانشگاه و عموم مردم مورد توجه و مفید باشد و فراهم کردن زمینهای برای ترویج افکار و اندیشه آیت الله جوادی آملی توسط جهاد دانشگاهی کشور نشان از خوش سلیقگی آنها است. پسوند اسلامی بار سنگین به همراه دارد نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی افزود: اینکه قوانین ما پسوند اسلامی دارند بسیار مهم است و باید توجه جدی به اسلامی بودن آن شود و نباید با نگاه کوچک به پسوند اسلامی آن شود زیرا این عنوان اسلامی بار سنگینی را به همراه دارد. لاریجانی با بیان اینکه کشورهای دیگر این پسوند اسلامی را ندارند، ابراز داشت: کشورهای بزرگی که پایه گذار قانون گذاری بودهاند و از پایه متافیزیکی برخوردار هستند جامعه را بر اساس عقل و عرف و منافع خودشان پیش میبرند و به بهرهمندی بیشتر از منافع مادی بسنده کردهاند. وی ادامه داد: در جامعهای که پسوند اسلامی دارد باید در حکومت، ارتباطات اجتماعی و سبک زندگی آن به این پسوند توجه شود و این گونه نباشد که گاهی در شرایط سخت به فکر مبنایی صدمه بزند. رئیس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: گاهی در اثر ناتوانی فکری این عمل انجام میشود اما باید توجه کرد که پسوند اسلامی فکر سعادت محور را به همراه دارد و همه حیثیت انسان را رشد میدهد.
تجلیل از آیت الله جوادی آملی وی یادآور شد: همه استعدادهای انسان باید متوازن باشد و انسان کامل انسانی است که استعدادهای خود را متوازن رشد دهد و آیت الله جوادی آملی این گونه میباشند. لاریجانی ابراز داشت: خانواده به عنوان کانون مهم اجتماع اسلامی باید روشها و رفتارهای افراد با یکدیگر بر اساس معیارهای اسلامی باشد و زمینه رشد استعدادهای افراد در آن فراهم شود. رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: مردم سالاری انتخاب درستی است که از متن تئوری عدالت گرفته شده و تبلور آن در اداره حکومت به تئوری سعادت میرسد. وی عنوان کرد: البته شورای نگهبان موارد خلاف اسلامی را نشانه میرود، باید روح فکر در جامعه اسلامی شده و حرکت کلی جامعه به سوی آرمانهای سعادت سوق یابد. رئیس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: باید یک تئوریپردازی عمیق اسلامی ایجاد شود و ما به این تئوری نیاز داریم و متاسفانه به اندازه کافی در مورد آن کاوش نکردهایم. وی عنوان کرد: موجهای فکری در داخل و خارج از کشور جریان فکری را به سمتی دیگر میبرد و چارهای نیست و این موجها سنگینی دارد. باید فکر اسلامی را در جامعه پیاده کنیم لاریجانی تصریح کرد: تئوریپردازی عمیق اسلامی در حوزه نخبگان سیاسی کشور انجام نشده و باید فکر اسلامی را در جامعه پیاده کنیم و نیاز است برای این عمل افرادی در جامعه تربیت شوند و شخصیتهای بزرگی دانشجویان و سیاستمداران موثر در جامعه را یاری کنند.
وی عنوان کرد: امروز نخبگان میتوانند به آثار آیت الله جوادی آملی رجوع کنند و در این صورت تا حد زیادی جامعه را میتوانند امیدوار کنند و برگزاری جشنوارههایی همچون جشنواره ملکوت در این زمینه میتواند بسیار موثر باشد. رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: متاسفانه برخی افکار در جامعه با عنوان اسلامی مطرح میشود که پایههای عقلانی نداشته و بدلی هستند. افکار ناقص تکفیریها نگاه به اسلام را خدشه دار کرده لاریجانی عنوان کرد: حضور جدی در جریان سیاسی نمیبینیم و این ضرر زیادی وارد کرده به گونهای که تکفیریها با افکار ناقص خود ذهن جهان را نسبت به اسلام خدشه دار کرده و ما از هر جهت نیاز به افکاری داریم که وجوه مختلف اسلامی را فهمیده باشد و آثار آیت الله جوادی این خصوصیت را دارد. وی ادامه داد: انعکاس افکار و آثار این عالم بزرگوار در سطح بین المللی شرایط امروز را میتواند تا اندازهای تغییر دهد و امیدواریم این عمل موجب عمق بیشتر علاقمندان به این افکار باشد.
۱۳۹۲/۱۲/۸ - ۱۶:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]