پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1849676954
غرویان: منافع افراطیها به خطر افتاده
واضح آرشیو وب فارسی:آخرین نیوز: غرویان: منافع افراطیها به خطر افتاده
«محسن غرویان»، استاد حوزه علمیه قم و از مخالفان برخی افراطیون است. او که پیشتر عضو هیات علمی موسسه «امام خمینی» بوده، بعد از ورود این موسسه به مناقشات سیاسی از آن خارج شد. او از مدافعان «حسن روحانی» و رویکرد «اعتدالی» دولت جدید است. با غرویان درباره مخالفتهایی که بیشتر از سوی نزدیکان به موسسه امام خمینی و «جبهه پایداری» در برابر اقدامات دولت در حوزه داخلی و خارجی صورت میگیرد و جنس این مخالفخوانیها، گفتوگو کردهایم.
دولت فعلی خیلی زود با برخی مخالفخوانیها روبهرو شد. برخلاف دولت پیشین که دستکم چهار سال نخست خود را کاملا از سوی جمیع اصولگرایان حمایت میشد. حتی در مقایسه با دولت اصلاحات هم شاید بتوان گفت که مخالفتها خیلی زودتر شروع شد آن هم درحالی که دولت اعتدالی از سوی بخشی از اصولگرایان هم مورد حمایت است و همه معتقد بودند که دولت مسیر سختی را در مقایسه با دولتهای پیشین در پیشرو دارد. در این شرایط شما ریشه این مخالفخوانیها که بهویژه از سوی گروههای تندرو اصولگرا دنبال میشود را در چه میبینید؟
من ابتدا بگویم که رویکارآمدن دولت جدید از نگاه من یک انقلاب فکری فرهنگی بود که من از آن به معجزه الهی تعبیر کردم. یک تحول عادی نبود. مردم یکدفعه آرایشان متوجه ایشان شد و ریل حرکت فکری و فرهنگی جامعه تغییر کرد. آقای «احمدینژاد» با پشتوانهای که توسط برخی جریانات خاص هدایت میشد یک جریان فکری - فرهنگی افراطی را پیش برد تا جایی که فضای کشور بسیار ویژه شده بود. هشتسال این جریان چتر خودش را پهن کرده بود و بر سیاست غالب شده بود. یکدفعه مردم گویا متوجه شدند و تصمیم دیگری گرفتند.
تعابیر دکتر «روحانی» در مناظرهها خیلی نکته داشت. همینکه ایشان گفتند من حقوقدانم نه سرهنگ، خیلی پیام داشت و مطالبی که ایشان بهعنوان انتقاد به برخی نامزدهای دیگر داشتند نوع تفکر، بینش و نگرش آقای «روحانی» را برای مردم روشن کرد. مردم هم به سمت ایشان رفتند و رای دادند. مخالفتها به این علت است که عدهای چنان بر اریکه قدرت سوار بودند و فکر میکردند بر ارادههای مردم مسلط شدهاند که هرگز تصورش را هم نمیکردند روزی مردم از چنبره قدرت آنها خارج شوند.
این جریان فکری نزدیک به دولت قبلی اما این اواخر فاصله و زوایایی با آقای «احمدینژاد» پیدا کردهبود. با وجود این باز هم معتقدید این جریان همچنان تا آخر دولت قبلی، جریان مسلط بود؟
مخالفتهایی که میشد به اصطلاح «قشری»، مجازی و ظاهری بود والا آن جریان هنوز هم از همان مسیر و طیف فکری آقای «احمدینژاد» حمایت میکنند. آنان وقتی دیدند که همه جامعه دارند میفهمند و خطشان را میشناسند، مجبور شدند یکسری مخالفتها را انجام دهند وگرنه قلبا هنوز تمایل دارند نگاه خود را حفظ کنند.
به نظرمیرسد جنس بعضی مخالفتها با دولت فعلی نه صرفا بر مبنای اعتقادی بلکه ناشی از محرومشدن از یکسری مزایا و منافع و پیوندهایی است که با دولت قبلی داشتند با این نگاه موافقید؟
بله؛ یکسری گروههایی در دولت قبلی منافع اقتصادی داشتند اما رویشان نمیشد این را بگویند و در پوشش اعتقادی و با پوشش مفاهیمی مانند عدالت و توزیع ثروت میگفتند که این همان عدالت علوی و حکومت امامعلی(ع) است. توجیه میکردند تا مردم را به اشتباه بیندازند و به اهداف اقتصادی، سیاسی خودشان برسند. پروندههایی که الان رو میشود باطن کار آنها را تا حدودی مشخص کرده است. بنابراین اهداف اقتصادی و سیاسی و قدرتطلبی پشت قضیه وجود داشت.
شما گفته بودید که تندروها در حال کشیدن نفسهای آخر خود هستند و حتی پرتاب کفش و مهر را هم بر همین مبنا تفسیر کرده بودید. من میخواستم بدانم مبنای این سخنان شما چیست؟ آن هم درحالیکه سابقه رفتارهای افراطی و تندروانه به هشتسال قبل محدود نبود و نیست و ما از دهههای قبل، سابقه این رفتارهای تندروانه را داشتیم. شاید آن زمان گروهی دیگر متصف به این رفتار بودند و مسوولیت این رفتارها متوجه آنها بود و حالا گروهی دیگر. منظورم این است که چه شواهد و نشانههایی دارید که دوران آنها به پایان رسیده است؟
من نگفتم که اینها کاملا از بین رفتند یا میروند. گفتم نفسهای آخر را میکشند. چون رای به آقای روحانی، رای به تفکری جدید است و این گروههای افراطی، نقطه مقابل آنها قرار دارند و پشتوانه دولت هم مردم هستند. معنای رای مردم به روحانی این است که گروههای افراطی اهل لنگه کفش، باید کنار روند. نفسهای آخر یعنی در برابر خواست و میل مردم نمیتوانند در جامعه نفس بکشند و مردم اینها را تضعیف میکنند.
بحث مهمتر درباره این گروهها پشتوانه اقتصادی آنهاست که میتواند عامل بقای آنها باشد. به نظر شما دولت چه کاری میتواند در این زمینه انجام دهد که مجاری فعالیت اقتصادی آنها را محدود کند؟
پشتوانه اقتصادی نقش خیلی مهمی دارد. به اصطلاح عوام، «بیمایه، فطیر است.» باید پول خرج کنند تا ایده و فکر خود را پیش ببرند و پول هم وقتی در دست اینها باشد برای توجیه مردم و عوامفریبی تفسیرهای خاص ارایه میدهند. مثل پخش پوستر و اطلاعیه و چاپ روزنامه و شبنامه که با ادعاهای عجیب با هدف تخریب شخصیتهای رقیب سیاسی انجام میدهند و اسمش را مقابله با بدعت میگذارند. من از مبانی فکری گروههای افراطی اطلاع دارم که در جلسات خود حتی همان پرتاب مهر و لنگه کفش و برهمزدن سخنرانیها را با استفاده از روایات توجیه میکنند. به افراد تهمت میزنند و دروغ میبندند. اما با ادعای ضرورت ریختن آبروی کسی که میخواهد بدعت در دین ایجاد کند، اقداماتشان را توجیه میکنند. نوع مبانی فکری اغلب افراطیون از این سنخ است و وقتی مبانی فکری این باشد میگویند وظیفه شرعی است که پولها و ثروتها را در همین راهها صرف کنیم.
مجاری اقتصادی پشتوانه این جریان کجاست؟
پروژههای اقتصادی که برخی حامیان این جریان تندرو دارند، منابع اصلی درآمد آنهاست. «بابک زنجانی» و دیگران این پولها و قراردادها را چطور دریافت کردهاند؟ اینها از طریق همین راهها درآمدهایی تحصیل میکنند و اسم این را میگذارند «بیتالمال» که باید در راه مقابله با انحراف صرف شود.
شما از برخوردها و تشرهایی که برخی مراجع قم با این گروههای تندرو داشتهاند گفته بودید. به نظر شما تا چه حد این برخوردها در کنترل جریان تندرو تاثیرگذار بوده؟
وقتی بعد از حادثه 22بهمن سال گذشته که آن کفش و مهرپرانی در حرم رخ داد، خیلی از مراجع در مصاحبهها و اول درسها تذکر دادند و صحبت کردند. من یادم است که یکی از مراجع با آقای لاریجانی تماس میگیرد و به ایشان دلداری میدهند. اینها نشان میدهد که مراجع ما ممکن است در ظاهر ملاحظاتی داشته باشند که برخی حتی رسما هم مخالفت کردند ولی بهطور آشکار، همدلی خودشان را با آقای لاریجانی یا بیت حضرت امام و حاجسیدحسنآقا بر سر برخی جریانهایی که رخ داد، نشان دادند. در بین مراجع هم من دیدهام که آیتالله «جوادی آملی» یا «سبحانی» در مجالس مختلف، مخالفت آشکاری با این جریانهای افراطی داشتهاند.
چرا با وجود مخالفت بخش زیادی از مراجع با اقدامات تند این گروهها، هدف مهار تندروها تاکنون محقق نشده است؟
در هشتسال قبل چون یک طیف خاص متمایل به دولت قدرتمند بودند، توان بقا داشتند. برخی را به تجمعات میآوردند و کفن میپوشیدند و با هرچه موافق میلشان نبود، مخالفت میکردند. اما الان جریان قدرت دولتی بهگونه دیگری است و در برابر افراطیون هم میایستند. در همان جریانات سال گذشته و قبل از آنکه نسبت به برخی دیگر از بزرگان حوزه تعرضاتی شد، آیتالله «استادی» در نماز جمعه اعتراض کردند و گفتند که این چه وضع حوزه است که کسی پیدا میشود طلبهها را راه میاندازد در خیابان که علیه این و آن شعار بدهند. کسی باید حوزه را کنترل و مدیریت کند. نمیشود هرکسی خودش تصمیم بگیرد.
اخیرا بین خود اصولگرایان هم بحث دورکردن یا دورشدن از گروههای افراطی مطرح شده است. به نظر میرسد آنها هم به این واقعگرایی رسیدهاند که رمز مانایی در سیاست، دوری از افراطیگری است. نظر شما در اینباره چیست؟
من حقیقتا از درون مغز و دل همه اصولگراها اطلاع ندارم اما بهعنوان یک تحلیلگر مسایل سیاسی و اجتماعی به نظرم میرسد که فضای سیاسی غالب، تمایلی به رویکردهای افراطی ندارد. مگر اینکه اینها رنگ عوض کنند و در چهره و عنوان دیگری به صحنه بیایند که البته این احتیاج به مراقبت و هوشیاری مردم دارد.
نوک حمله تندروها به سمت سیاست خارجی دولت است، برخی اعضای جبهه پایداری بهشدت، منتقد توافقهای هستهای و حتی اصل «مذاکره» و بحث رابطه با آمریکا را نیز برنمیتابند. مواضع این افراد تا چه حد صادقانه و منطبق با منافع ملی است؟
انسان وقتی عصبانی میشود، سخنانش از پشتوانه منطقی و استدلالی دور میشود. خیلی از موضعگیری تند آنان هم از سر عصبانیت او دور از منطق و پشتوانه استدلالی است. گاهی مواضع عجیبی اتخاذ میکنند؛ در این حد که چرا وزیرخارجه کشورمان، انگلیسی صحبت میکند.
منبع: روزنامه شرق
پنج شنبه, 08 اسفند 1392 ساعت 09:35
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
سردار سلامی:منافع قدرتها را در سطح دلخواه به خطر میاندازیم/ موشکهایمان در بهترین وضعیت هستند
سردار سلامی منافع قدرتها را در سطح دلخواه به خطر میاندازیم موشکهایمان در بهترین وضعیت هستند جانشین فرمانده کل سپاه با بیان اینکه نگرانی آمریکا از انقلاب اسلامی به دلیل تکرار پذیر بودن آن است گفت میتوانیم منافع قدرتها را در هر سطح دلخواه به خطر بیندازیم به گزارش نامه نیوزاسامی برخی پزشکان زیرمیزی بگیر منتشر شد/ وقتی منافع شخصی برخی از افراد مانع از برخورد با پزشکان متخلف میشود
اسامی برخی پزشکان زیرمیزی بگیر منتشر شد وقتی منافع شخصی برخی از افراد مانع از برخورد با پزشکان متخلف میشود این افراد که اشخاص صاحب نام در حوزه تخصصی خود بوده و با شیوههای مختلفی از جمله داشتن حساب بانکی متعلق به شخصی دیگر خواهان این مبالغ هستند با چنان ظرافتی اقدام به دریافتسونوگرافی، خطری برای مادر و جنین ندارد
دوشنبه ۲۸ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۰ ۳۹ یک فوق تخصص زنان و زایمان گفت انجام عمل سونوگرافی در زنان باردار هیچ عارضهای برای جنین و مادر ندارد دکتر فاطمه چراغی در گفتوگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه خوزستان اظهار کرد عمل سونوگرافی برای زنان باردار در سه مرحله انبازتاب سخنرانی دبیرکل حزب الله در رسانهها/ توجه ویژه به خطر گروههای تکفیری
بین الملل آفریقا و خاورمیانه گزارش خبری مهر بازتاب سخنرانی دبیرکل حزب الله در رسانهها توجه ویژه به خطر گروههای تکفیری رسانه های عربی و بین المللی امروز در گزارشهای متعددی هر کدام از منظر خود به بازتاب سخنرانی دبیرکل حزب الله لبنان پرداخته اند به گزارش خبرگزاری مهر "سیامنیت غذایی را به بهانه کمآبی به خطر نیندازیم
دوشنبه ۲۸ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۰ ۵۵ کشور ما ظرفیت تولید غذای 100 میلیون نفر را دارد و نباید به بهانه بحران آب یا مزیت نسبی از خودکفایی در تولیدات استراتژیک چشمپوشی کنیم زیرا این مساله به امنیت غذایی کشور مربوط میشود محمود دانشور کاخکی - عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد - در گفتوگو بهشدار توکلی درباره خطر مصوبه کمیسیون تلفیق
هشدار توکلی درباره خطر مصوبه کمیسیون تلفیق با آغاز بررسی بخش مربوط به هدفمندی یارانهها در گزارش کمیسیون تلفیق از ضعف ایرادات شورای نگهبان به لایحه بودجه 93 برخی نمایندگان تذکرها و اخطارهایی را در این رابطه مطرح کردند احمد توکلی در همین رابطه در تذکری مستند به مواد 108 و 201 آئین40 نفر معتاد خطرناک در مراغه شناسایی و دستگیر شدند
40 نفر معتاد خطرناک در مراغه شناسایی و دستگیر شدند مراغه - ایرنا - فرمانده نیروی انتظامی مراغه گفت در سه عملیات ویژه در این شهرستان 40 نفر معتاد خطرناک شناسایی و دستگیر شدند سرهنگ عیسی هاتفی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود این افراد شامل 35 مرد و پنج زن هستند کهبه دلیل خطر بروز تب برفکی در استان حملونقل دام بدون مجوز دامپزشکی ممنوع است
به دلیل خطر بروز تب برفکی در استانحملونقل دام بدون مجوز دامپزشکی ممنوع استبا توجه به بروز چند کانون بیماری تب برفکی در برخی مناطق ادارهکل دامپزشکی خراسان رضوی نسبت به شیوع این بیماری دامی بین دامهای استان هشدار جدی داد به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی اداره کلزنگ خطر طلاق در فارس به صدا در آمده ، یک طلاق در مقابل پنج ازدواج
زنگ خطر طلاق در فارس به صدا در آمده یک طلاق در مقابل پنج ازدواج شیراز - ایرنا معاون اجتماعی دادگستری استان فارس با اشاره به تأثیر مشاوره در کاهش طلاق گفت باتوجه به این که از هر پنج ازدواج یکی به طلاق منجر می شود زنگ خطر طلاق در استان فارس به صدا در آمده و باید از پیشرفت اینآژیرخطر اقتصادآمریکا به صدادرآمده است
بجنورد صفار هرندی آژیرخطر اقتصادآمریکا به صدادرآمده است عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت وقتی در کشوری میزان بدهی ها از تولید ناخالص داخلی فزونی یابد آژیر خطر به صدا در می آید و اقتصادش رو به فروپاشی می رود به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران بجنورد محمد حسین صفار هرندی درجمعحقوق بشر در تامین منافع آمریکا تعریف می شود
حقوق بشر در تامین منافع آمریکا تعریف می شود زنجان - ایرنا - عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی گفت حقوق بشر آمریکایی در تامین منافع این کشور تعریف می شود محمد اسماعیلی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود حقوق بشر مد نظر آمریکا زمانی در کشوری تامین و تعریف می شعلل 37 درصد کمر دردها ناشی از عوامل خطرناک شغلی است
علل 37 درصد کمر دردها ناشی از عوامل خطرناک شغلی است سنندج- ایرنا- یک متخصص طب کار و بیماری های شغلی گفت علل 37 درصد کمردردها ناشی از عوامل خطرزای شغلی است دکتر امید گیاهی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه انجام بیش از اندازه کارهای تکراری در ادارات و سازمان ها سلامحقوق بشر متناسب با منافع آمریکا تعریف می شود
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس حقوق بشر متناسب با منافع آمریکا تعریف می شود زنجان - ایرنا - عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی ضمن انتقاد از خوی سلطه گری و استکباری آمریکا گفت حقوق بشر از منظر آمریکایی در راستای تامین منافع این کشور تعریف می شود محمد اسماعیلی روز دوشنبهفقر حرکتی و خطر بالقوه دیابت در کشورهای در حال توسعه
دوشنبه ۲۸ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۹ ۱۴ پیشرفت تکنولوژی و افزایش استفاده از تلویزیون کامپیوتر و ماشین در کشورهای در حال توسعه باعث کاهش فعالیت و ورزش در این کشورها شده تا احتمال بروز چاقی و دیابت در مردم این کشورها افزایش نگران کنندهای داشته باشد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنااسرائیل و تکفیریها دو خطر بزرگ برای منطقه هستند/ مقاومت در آمادگی کامل به سر می برد
بین الملل آفریقا و خاورمیانه سید حسن نصرالله مشروح اسرائیل و تکفیریها دو خطر بزرگ برای منطقه هستند مقاومت در آمادگی کامل به سر می برد دبیر کل حزب الله لبنان شب گذشته در سخنانی رژیم صهیونیستی و تروریسم تکفیری را دو خطر بزرگ برای لبنان و تمام منطقه قلمداد و بر آمادگی کامل مقاوم10 میلیون ایرانی، بدون بیمه و در خطر
10 میلیون ایرانی بدون بیمه و در خطر معاون درمان سازمان تامین اجتماعی با ابراز تاسف درباره این که هم اکنون 10میلیون ایرانی بیمه ندارند برای بیمه شده ها از اجرای نظام ارجاع در بیمارستانهای تامین اجتماعی در سال آینده خبر داد و گفت اجرای این نظام باعث کاهش هزینه های درمانی مردمادارهکل دامپزشکی خراسان رضوی هشدار داد خطر بروز تب برفکی در خراسان رضوی
ادارهکل دامپزشکی خراسان رضوی هشدار دادخطر بروز تب برفکی در خراسان رضویبا توجه به بروز چند کانون بیماری تب برفکی در برخی مناطق ادارهکل دامپزشکی خراسان رضوی نسبت به شیوع این بیماری دامی بین دامهای استان هشدار داد به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد به نقل از روابط عمومی ادارهکل دا-