واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
حفظ، مرمت و احیای میراث تاریخی کشور به تشکل های مردمی واگذار می شود سنندج - ایرنا- معاون امور مجلس و استان های سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، آمادگی این سازمان را برای واگذاری امور مربوط به حفظ، مرمت و احیای میراث تاریخی کشور به تشکل های مردمی اعلام کرد.
ˈاسدا... درویش امیریˈ روز چهارشنبه در آیین تودیع و معارفه مدیرکل قدیم و جدید میراث فرهنگی کردستان درسنندج، نگهداری، احیا و مرمت را از ضروریات آثار تاریخی کشور دانست و افزود: بدون کمک و توجه مردم نمی توانیم میراث فراوان موجود در کشور را مرمت و احیا کنیم.
وی با اشاره به اینکه مردم ما روی آثار تاریخی و میراث فرهنگی خود حساسیت بالایی دارند، اظهارکرد: این حساسیت امتیاز بسیار بزرگی است،که باید با تشکیل و یا تقویت تشکل های مردمی از آن ، در جهت احیا و مرمت آثار تاریخی نهایت استفاده را ببریم.
معاون امور مجلس و استان های سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به اینکه بیش از یک میلیون اثر تاریخی در کشور وجود دارد، گفت: تنها 200 هزار از این آثار به ثبت رسیده، و این نشان می دهد به کمک مردم در جهت رسیدگی به این آثار نیاز داریم.
وی حفظ، احیا و مرمت این آثار را نیازمند تامین اعتبار دانست و افزود: کمتر از 10 درصد نیاز سازمان به ما اعتبار اختصاص داده اند.
درویش امیری، نگاه جدید این سازمان در حوزه میراث فرهنگی را ورود مردم و تشکل های مردمی برای احیا و مرمت آثار دانست و گفت: باید این حوزه ها توسط مردم مرمت،و مورد استفاده گردشگری قرار گیرد.
وی افزود: بسیاری از کشورهای جهان با همکاری بخش خصوصی و مردم، اقدام به احیا و مرمت آثار تاریخی خود می کنند و ما نیز نباید نگرانی و ترس از اینکه مردم به این حوزه ورود کنند، داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از آثار از جمله کاروانسراهای کشور مقابل چشمان خودمان نابود می شود، اظهار کرد: باید با کمک مردم این کاروانسراها را احیا و مرمت کنیم.
وی با اشاره به اینکه در دوران ریاست دکتر نجفی، این کار شروع شد و هم اکنون دکتر سلطانی فر آن را ادامه می دهد، گفت: این بخش را عملیاتی و مردم را در حوزه مرمت و احیای آثار تاریخی وارد می کنیم.
استاندار کردستان ، نیز بیکاری را از مهمترین دغدغه های مسوولان و مردم این استان دانست و گفت:صنعت گردشگری را به عنوان یک صنعت اشتغالزا و درآمدزا در راستای رفع بیکاری تقویت و حمایت می کنیم.
ˈ عبدالمحمد زاهدیˈ کردستان را یکی از استان های پرجاذبه از نظر جغرافیایی، طبیعی و فرهنگی دانست و افزود: باید با تقویت صنعت گردشگری و دخالت دادن مردم در این حوزه به دنبال ایجاد شغل بیشتر و رونق اقتصادی و درآمد زایی باشیم.
وی گفت: تقویت صنعت گردشگری بدون توجه به بخش خصوصی امکان پذیر نیست.
وی اظهار کرد: کردستان به لحاظ جغرافیای و اقلیمی، تاریخی و فرهنگی گنجینه های فراوانی در دل خود نهفته دارد که در جهت توسعه استان باید از این ظرفیت ها استفاده کنیم.
وی با اشاره به اینکه مناطق قومی کشور به لحاظ جاذبه زیادی که دارند مورد توجه گردشگران قرار دارند، گفت: در کردستان آیین ها، سنت ها، پوشش و گویش مردم برای گردشگران داخلی و خارجی پرجاذبه است.
استاندار کردستان، جاذبه های فرهنگی استان کردستان را از همه جاذبه ها مهمتر دانست و افزود: لباس کردی به عنوان پوششی دارای حجاب کامل، وقار و متانت بالاست، و این لباس جاذبه بسیار زیادی برای گردشگران دارد.
وی آیین های مردم کردستان بویژه آیین های دینی و مولودی خوانی در ماه ربیع الاول را از دیگر آیین های زیبای مردم کردستان دانست و گفت: متاسفانه برخی از آیین ها فراموش شده که باید در راستای احیای آن تلاش کنیم.
در این آیین ˈرسول اشتودانˈ به عنوان مدیرکل جدید میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان معرفی و از ˈفرهاد میمنت آبادیˈ مدیرکل پیشین قدردانی شد.ک/2
7346/533 / 640
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
07/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]