واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
معماری ایرانی و اسلامی درساخت و سازهای شهری و روستایی رعایت شود یاسوج - ایرنا - مدیرکل دفتر مقررات ملی ساختمان وزارت مسکن و شهرسازی گفت: معماری ایرانی و اسلامی که از سیاست های افق 1404 و مدنظر مقام معظم رهبری است باید در ساخت و سازهای شهری و روستایی رعایت شود.
دکتر غلامرضا هوایی عصر سه شنبه در جشن مهندسی و بزرگداشت خواجه نصیرالدین طوسی در یاسوج افزود: بافت شهری و نمای ساختمان ها تا حدود زیادی از الگوی ایرانی و اسلامی فاصله گرفته که باید این مهم احیا و مورد توجه مهندسان و طراحان ساختمانی قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه حوزه مهندسی ساختمان وسیع و متنوع است، اظهار کرد: کار کردن در این حوزه از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده و چنانچه مردم از نمای ساختمان های یک شهر لذت نبرند آن شهر هویت خاصی ندارد.
هوایی عنوان کرد: مهندسان ساختمان با طراحی نقشه های زیبا و متناسب با فرهنگ ایرانی و اسلامی تاثیر بسزایی در ایجاد نمای شهری دارند.
وی با اشاره به اینکه در حوزه مهندسی شهرسازی در ایران پیشرفت چندانی نداشته ایم گفت: هم اکنون شهری در کشور وجود ندارد که براساس روش های معین ساخته شده باشد.
هوایی ابراز داشت: در بسیاری از مواقع ناهمگونی ساختمان های شهری را به شهرداری ها ربط می دهند در صورتی که نقشه این ساختمان ها از سوی مهندسان طراحی و اجرایی می شود.
وی افزود: در حالی که توصیه می شود از نمای شیشه ای در ساختمان سازی استفاده نشود این امر از سوی مهندسان و مردم رعایت نمی شود و معماری مشخص و ثابتی در این زمینه وجود ندارد.
مدیرکل دفتر مقررات ملی ساختمان وزارت مسکن و شهرسازی گفت: در بیشتر شهرهای کشور پیاده روی مناسبی وجود ندارد که این امر ناشی از غفلت مهندسان و دستگاه های اجرایی و متولی است.
هوایی بیان کرد: شهر تهران از نظر شهرسازی نازیبا بوده و خیابان های آن نیز به کارگاهی برای کسب درآمد تبدیل شده است و مابقی شهرهای کشور نیز از چنین شرایط نامناسبی رنج می برند.
وی با اشاره به اینکه نظام واحد ساختمان در کشور وجود ندارد، اظهار کرد: قوانین دست و پاگیر در حوزه های مختلف مهندسی موجب بروز مشکلات فراوانی بویژه در بخش ساختمان شده است.
هوایی عنوان کرد: کیفیت ساختمان سازی باید در مناطق مختلف کشور ارتقا یابد و در این زمینه از فناوری های نوین و مصالح ساختمانی استاندار استفاده شود.
وی ابراز داشت: سازمان نظام مهندسی از ظرفیت چشمگیری برخوردار است که می توان ازمشاوره مهندسان آن در اجرای طرح های ساختمانی و سایر حوزه ها بهره برد.
وی توجه برخی از مهندسان به مادیات را موجب احداث ساختمان های بی کیفیت عنوان کرد و افزود: اعتماد نداشتن به توان مهندسان بخش خصوصی نیز در این باره بی تاثیر نیست.
هوایی گفت: دستمزد نظارت و طراحی مهندسان به نسبت ساخت ساختمان ناچیز است و در دنیا ارایه خدمات مهندسی 15درصد هزینه های ساختمان بوده که این میزان در ایران به دو درصد می رسد.
رییس سازمان نظام مهندسی کهگیلویه و بویراحمد نیز در این آیین گفت: این سازمان در سال 75 با 50 مهندس ساختمان تاسیس شد و خدمات گوناگونی را به مردم این استان ارایه کرده است.
انتظام سهمگین با اشاره به اینکه هم اکنون سازمان نظام مهندسی کهگیلویه و بویراحمد دو هزار و 800 عضو در هفت رشته مهندسی ساختمان خدمات رسانی می کند،افزود:این سازمان هفت دفتر نمایندگی مستقل نیز در شهرهای استان راه اندازی کرده است.
وی وجود 60 دفتر طراحی مهندسی در کهگیلویه و بویراحمد را بیانگر رشد جامعه مهندسی خواند و اظهار کرد: باید از ظرفیت جامعه مهندسی برای کیفی بخشی به روند ساخت و ساز ساختمان ها در این استان استفاده کرد.
671/7533
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
06/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 119]