تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 3 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):دورترین مردم ار خداوند عزّو جل در روز قیامت سرکشانِ متکبّر هستند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832584564




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تغذیه با شیر مادر موجب تسریع رشد نوزاد نارس می‌شود


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
تغذیه با شیر مادر موجب تسریع رشد نوزاد نارس می‌شود

تغذیه با شیر مادر موجب تسریع رشد نوزاد نارس می‌شود
یک متخصص اطفال با اشاره به اینکه سازمان بهداشت جهانی شیوع نوزادان کم ‌وزن در ایران را 8 درصد گزارش کرده است، گفت: مشکل کمبود ترشح شیر در مادرانی که نوزاد نارس به دنیا می‌آورند با تغذیه‌ خوب و استراحت و تجویز مکمل‌ها و تماس پوست مادر با پوست نوزاد برطرف می‌شود.
به گزارش نامه نیوز، دکتر اکبر کوشانفر در گفت وگو با ایسنا، گفت: به ‌رغم پیشرفت‌های زیادی که در دهه‌های اخیر برای پیشگیری از مرگ ‌و میر کودکان صورت گرفته است، هنوز سالیانه طبق آمار سازمان بهداشت‌ جهانی، 5 تا 6 میلیون کودک به ‌دلایل مختلف جان خود را از دست می‌دهند که 80 درصد از این تعداد کودکان زیر یک ‌سال هستند.

وی گفت: در بین آمار مرگ‌ و‌ میر کودکان به ‌علت اسهال و استفراغ (15.9 درصد)، بیماری‌های تنفسی و پنومونی ( 17.6 ‌درصد) و تولد زود‌هنگام و کم‌وزنی هنگام تولد در رده‌ سوم (10.5 ‌درصد) است.

کوشانفر با تاکید بر اینکه یکی ‌از عوامل اصلی تعیین‌ کنترل بقای رشد سالم کودک، تغذیه‌ مادر در هنگام بارداری است، گفت: رشد جنین در طی دوران بارداری و وزن هنگام تولد یکی از حساس‌ترین و رایج‌ترین شاخص‌های بهداشتی برای ارزیابی نوزادان و همچنین تعیین شاخص سلامت نوزاد است.

وی افزود: اختلالات رشد سالم در ‌این دوران و عامل مهم کاهش وزن هنگام تولد باعث افزایش مرگ‌ و میر و عوارض دوران کودکی می شود.

این متخصص اطفال با بیان اینکه وزن نوزاد در بدو تولد بیانگر دو عامل طول مدت و سن حاملگی و رشد جنین است، گفت: اندازه‌ بدن نه ‌تنها در دوران جنینی بلکه در سراسر دوران کودکی متناسب با سن است و رشد جسمی و روحی کودک در دو سال اول زندگی و دوران بلوغ بسیار سریع و در مواقع دیگر رشد آهسته‌تر است.

کوشانفر یادآور شد: براساس تعریف سازمان بهداشت جهانی، وزن تقریبی نوزادان نرم طبیعی (رسیده) بین 3000 تا 3200 گرم و دختران 200 ‌گرم از پسران کمتر است، چنانچه نوزادی در هنگام تولد کمتر از 2500 گرم متولد شود کم‌وزن (Low-Birth Weiqht) نامیده می‌شود که کم ‌وزنی خفیف نوزادی است ولی نوزادی که دارای وزن 1500 ‌گرم است، نوزاد بسیار کم ‌وزن (V.L.B.V) تلقی می‌شود. نوزادی که کمتر از 1000‌ گرم است نیز کم‌وزن شدید محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه سازمان بهداشت جهانی، شیوع نوزادان کم‌وزن در ایران را 8 درصد گزارش نموده است، گفت: وزن‌ کم هنگام تولد یک مشکل مهم جهانی، بهداشتی و پرهزینه است.

کوشانفر در خصوص عوامل مؤثر در تولد نوزادان نارس گفت: عوامل روانی، عاطفی و آمادگی والدین برای تولد نوزاد خواسته یا ناخواسته، میزان تحصیلات والدین و میزان آگاهی مادر در تغذیه‌ دوران بارداری و شیردهی، تهوع بارداری و نحوه‌ زایمان به ‌خصوص زایمان زودرس، سزارین، چندقلو‌زایی و تغذیه‌ فرزندان همگی از عوامل تاثیرگذار در وزن گیری جنین هستند.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر اینکه عوامل اقتصادی، درآمد خانواده، شغل و فرهنگ خانواده از عوامل بسیار مهم در میزان وزن گیری جنین هستند، گفت: عوامل زیست محیطی، محل زندگی، آلودگی آب به نیترات، آلودگی هوا و مسمومیت با فلزات سنگین مانند سرب و کادمیوم، آلودگی صوتی و وجود نیروگاه‌های برق‌هسته‌ای در‌اطراف منزل نیز از عواملی هستند که در رده دوم بر وزن گیری جنین تاثیر می‌گذارند.

عوارض نارس بودن نوزاد
وی مهمترین عوارض نوزادان نارس را افزایش مرگ ‌و میر در اثر عوارض‌ تنفسی، هیپوکسی (کمبود اکسیژن) و آسفیکسی (خفگی) برشمرد و گفت: عوارض‌عفونی و عوارض صدمات مغزی نوزادان (آنسفالوپاتی)، سپتی‌سمی (عفونت خون)، فلج‌ مغزی و عوارض دوران کودکی (اختلالات یادگیری، مشکلات‌شنوایی، دیدن و حرکتی) بهره‌ ‌هوشی پایین‌تر، مشکلات رفتاری نظیر اختلالات بیش‌ فعالی، حواس‌ پرتی، عدم ‌تمرکز دوران‌کودکی و کیفیت زندگی نامناسب و مشکلات تغذیه‌ای (مثل مکیدن و خواب بیشتر) نیز از عوارض ثانویه‌ای است که در مراحل مختلف رشد کودک ممکن است بروز کند.

کوشانفر با تاکید بر اینکه وزن هنگام تولد همیشه یک معیار مهم برای بررسی‌های کلینیکی و مداخلات بهداشتی درمانی به منظور یافتن علل مؤثر است، گفت: مهمترین نکته در پیشگیری از تولد نوزادان نارس و کم‌ وزن، جلوگیری از صدمات جسمی و روانی کودکان است.

نوزاد نارس باید با شیر مادر تغذیه شود
وی تصریح کرد: باید مادر در دوران بارداری به ‌همراه همسرش توسط پزشک کودکان ویزیت شده و از مزایای تاثیر شیر مادر در سلامت کودک مطلع شود تا در تغذیه‌ فرزندش با شیر خود، بیشتر توجه داشته باشد.

کوشانفر با بیان اینکه برجسته بودن نوک پستان مادر عاملی مهم در تغذیه صحیح کودک با شیرمادر است، گفت: آکادمی طب کودکان آمریکا در بیانیه‌ خود می‌گوید همه‌ نوزادان نارس باید شیرمادر خود را دریافت نمایند اگر شیر مادر کافی نباشد، شیرهای پاستوریزه‌ اهدایی سایر مادران که پس‌ از دو سال کودک خود را شیر نمی‌دهند ارجحیت دارد.

این متخصص اطفال خاطرنشان کرد: تحقیقات انجام شده بیانگر این است که نوزادان نارسی که از شیر مادر تغذیه می کنند، کمتر به عفونت‌های بیمارستانی، سپتی‌سمی و عوارض‌ گوارشی مبتلا می‌شوند.

وی افزود: با تغذیه ‌از پستان مادر می‌توان از حالاتی همچون هیپوگلیسمی (کمبود قندخون نوزاد) و زردی نوزادان نارس پیشگیری کرد.

کوشانفر گفت: مادرانی که در بیمارستان بستری هستند یا نوزاد در بخش مراقبت‌های ویژه (N.I.C.U) بستری است، باید شیرشان را 6 تا 12 ‌ساعت بعد با پمپ ‌الکتریکی بدوشند و هر 6 تا 8 ساعت این کار را تکرار کنند.

وی یادآور شد: مادرانی که نوزاد نارس به‌دنیا می‌آورند، اغلب روزهای اول با کاهش شیر مواجه هستند که فقط چند قطره شیر از پستان خارج می‌شود ولی نگران و ناامید نباشند، با تغذیه‌ خوب و استراحت و تجویز مکمل‌ها و تماس پوست مادر با پوست نوزاد شیر این مادران افزایش می‌یابد.

کوشانفر با اشاره به اینکه شیرافزاهای گیاهی مانند شنبلیه ظرف 24 تا 72 ساعت در اکثر مادران، شیر را زیاد کرده است، گفت: در یک بررسی مادرانی که از چای ‌سبز همراه شنبلیله، رازیانه و برگ ‌تمشک استفاده کرده بودند، نسبت‌ به آنهایی که فقط چای معمولی نوشیده بودند شیرشان دو برابر شده بود.






1392/12/6





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن