محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830624744
سایه کم آبی بر عشایردریلادرکنار چاههای نفت/ پروژه های آبرسانی در تعطیلی
واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > جنوب > کهگیلویه و بویراحمد گزارش تصویری - تشریحی/
سایه کم آبی بر عشایر"دریلا"درکنار چاههای نفت/ پروژه های آبرسانی در تعطیلی
یاسوج – خبرگزاری مهر: در منطقه عشایری "دریلای" شهرستان گچساران، لوله های انتقال و دود و شعله چاههای نفت بیش از هر چیز خودنمایی می کند اما در کنار آن کم آبی بر زندگی عشایر ساکن در این منطقه سایه انداخته است.
به گزارش خبرنگار مهر، گچساران را اگر چه با نفت و گازش می شناسند و بام نفتی ایران لقب گرفته اما یکی از زیستگاههای مهم عشایری در فصول سرد سال است. این شهرستان که در نیمه گرمسیری استان کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد علاوه بر آنکه یک چهارم نفت و گاز کشور را تولید می کند، دارای مراتع سرسبزی است که در پاییز و زمستان بیش از 11هزار جمعیت عشایر بویراحمد و قشقایی از استانهای کهگیلویه و بویراحمد، فارس و اصفهان را در قشلاقهای خود جای می دهد. 1530خانوار عشایری در قشلاقهای گچساران سکونت دارند به گفته رئیس امور عشایر گچساران که خود عشایر زاده و از ایل بزرگ قشقایی است، این عشایر کوچرو در قالب یک هزارو 530 خانوار دارای 650 هزار راس دام سبک و سنگین هستند. بهمن آزادی به خبرنگار مهر می گوید: بخش عمده ای از عشایر کوچروی این شهرستان در منطقه دریلا، کوه دین، دشت گز، باباکلان و لیشتر ساکن هستند. وی می افزاید: عشایر ساکن در این شهرستان از عشایر کهگیلویه و بویراحمد و قشقایی هستند که قشلاقهایشان از گذشته تاکنون در این شهرستان بوده است.
به گزارش خبرنگار مهر، در این میان منطقه "دریلا" در جنوب غربی گچساران در حدفاصل رودخانه زهره، کوه دین و کوه دژسلیمان قرار دارد و از غرب به استان خوزستان متصل می شود. به سمت جنوب، جاده آسفالته پر پیچ و خم "گچساران" به "گناوه" را که می پیمایی، پس از کوه "دژ سلیمان" که در کنار روستایی به همین نام قرار دارد و محققین تاریخی آن را یکی از دژهای اسماعیلیان می دانند، "دریلا" با انبوه تپه ها رخ می نماید. "دریلا" منطقه ای وسیع با تپه و ماهورهای بلند و کوچک است که پشت در پشت هم ایستاده اند. در این منطقه دشتی دیده نمی شود و هرچه هست تپه است. روزها در آسمان این منطقه لکه های دود دیده می شود و شب ها نقطه های روشنی که از وجود چندین چاه نفت در این منطقه حکایت می کند. همنشینی عشایر با چاهها و لوله های نفت در کنار جاده آسفالته گچساران به گناوه لوله های نفت خودنمایی می کنند و گاهی در حاشیه راه نیز گله های عشایری دیده می شوند که در مراتع کنار این لوله می چرند. در میانه راه جاده های فرعی مختلفی دیده می شود. جاده های آسفالته، جاده چاههای نفت هستند و جاده های خاکی به سمت قشلاق ایلات و عشایر کهگیلویه و بویراحمد می روند.
در این میان جاده منطقه عشایری "دریلا" راه باریکی و پر پیچ و خمی است که از میان تپه و ماهورها بالا و پایین می رود و شاخه شاخه می شود و هرشاخه ای به "وردی"(سکونتگاه) عشایری می رسد. در هر"ورد" چند خانه عشایری که عمدتا از یک طایفه و قوم خویش هستند، زندگی می کنند. "قره گل" یکی از وردهای عشایری در دل دریلاست که چندین خانوار عشایری در آنجا زندگی می کنند. عشایر "قره گل" هم چون دیگر عشایر دریلا میهمان نوازند و برای میهمان هر چه دارند در طبق اخلاص می گذارند. مرد و زن خانه سحرگاه از خواب بلند می شوند و کار روزانه خود را آغاز می کنند. مرد، گوسفندان را به چرا می برد و زن مشغول فعالیتهای درون خانه می شود. ایلیاتی ها کم توقع اند و زحمت کش، زندگی با طبیعت آنها را همچون طبیعت کرده، زلال چون چشمه ساران، روان چون رودها، آرام چون نسیم و سخت و محکم چون کوهستان زاگرس جنوبی. سایه کم آبی بر زندگی عشایر دریلا زندگی عشایر سخت است اما خودشان این زندگی ساده و زیبا را با همه سختی هایش دوست دارند اگرچه گاهی مشکلات و کمبودها بر این زندگی ساده و زیبا سایه می اندازد.
سال گذشته آنها در سرمای سخت زمستان با مشکل کمبود سوخت آن هم در کنار چاههای نفت مواجه بودند تا مجبور شوند نفت مورد نیاز خود را از شهرستان بویراحمد در 200کیلومتری دریلا تامین کنند. اما با انعکاس این مشکل توسط "خبرگزاری مهر"، ینگار امسال دیگر با کمبود سوخت مواجه نیستند و نفت خود را از توزیع کنندگان در شهرستان گچساران دریافت می کنند. با این حال مشکل کمبود آب شرب در مناطق عشایری همچنان پابرجاست و این روزها و با گرمتر شدن هوا این مشکل بیشتر رخ نشان می دهد تا خاطر این مردمان سختکوش را رنجیده کند. یکی از عشایر منطقه دریلا در این خصوص به خبرنگار مهر می گوید: از زمانی که وارد مناطق قشلاقی شده ایم با مشکل کمبود آب مواجه بوده ایم. مشهدی ابوالحسن اسلام نیا می افزاید: کمبود آب کام عشایر را تلخ کرده و مشکلات زندگی در قشلاق را افزایش داده است.
وی در پاسخ به این سوال که مگر آب رسانی به عشایر یکی از وظایف امور عشایر نیست می گوید: برای آبرسانی باید به امور عشایر اطلاع دهیم و چندین بار تماس بگیریم تا تانکر آب بیاید. وی ادامه می دهد: ما که از صبح تا شب با گله در چراگاهها هستیم و نمی توانیم هر روز با آنها تماس بگیریم و طلب آب کنیم. این روزها باز هم منبع آب عشایر این منطقه خالی شده است. "ملا حجت حسنی" از دیگر عشایر این وُرد بیش از همه نگران تمام شدن آب منبع است. برادران "ملاحجت" این روزها از سرحد آمده اند و میهمان او شده اند. او نگران است که کمبود آب این روزهای خوش دید و بازدید را ناخوش نکند و در میهمان نوازی اش خللی ایجاد ننماید تا برادران با خاطره ای تلخ از دریلا نروند. او بر بلندای تپه ای می رود تا موبایلش به اندازه یک خط آنتن دهد و بتواند با امور عشایر گچساران تماس بگیرد و طلب آب کند. کمبود امکانات خودرویی برای آبرسانی به عشایر زندگی بدون آب برای عشایر سخت است. آنطور که مسئولان امور عشایر کشور می گویند، همه مناطق عشایری کشور از هشت سال گذشته تاکنون با کمبود آب و علوفه مواجه بوده اند. با این حال این مشکل در مناطق گرمسیری گچساران و در کنار چاههای نفت نمود بیشتری داشته است. رئیس امور عشایر گچساران در این خصوص به خبرنگار مهر می گوید: برخی از مناطق عشایری این شهرستان با مشکل جدی آب آشامیدنی مواجه هستند که برای آبرسانی نیاز به امکانات و تجهیزات خودرویی است.
آزادی می افزاید: کوتاهی در تامین آب مصرفی عشایر موجب تهدید سلامت فردی و اجتماعی این قشر آسیب پذیر جامعه خواهد شد. این مسئول بیان می کند: بیش از 500 منبع ذخیره آب در مناطق عشایری این شهرستان وجود دارد اما با توجه به جمعیت بالای عشایر این تعداد منبع ذخیره آب جوابگو نیست. وی ادامه می دهد: روزانه 210متر مکعب آب توسط هفت تانکر سیار بین عشایر کوچروی این شهرستان توزیع می شود. آزادی از اختصاص 150میلیون تومان اعتبار برای آبرسانی سیار به عشایر این شهرستان خبر می دهد و می افزاید: این میزان اعتبار از محل اعتبارات عمرانی استان کهگیلویه و بویراحمد و دو درصد نفت و گاز برای آبرسانی سیار به عشایر این شهرستان در نظر گرفته شده است. اما کمبود آب شرب این روزها مشکل مشترک همه مناطق عشایری استان است و به رغم تلاشهای مسئولین امورعشایر این مشکل پابرجاست.
پنج پروژه آبرسانی به عشایر نیمه تمام مانده است مجیدعلی پور مديركل امور عشاير كهگيلويه وبويراحمد که او نیز از فرزندان عشایر است، از وجود پنج پروژه نيمه تمام آبرسانی در مناطق عشايري اين استان خبر می دهد. وی به خبرنگار مهر می گوید: این پروژه ها شامل تامين آب پمپاژ طسوج، مور زرد زيلايي، پشت كوه باشت، حبيب آباد شيباني و دره جوجق زيلايي است که به خاطر کمبود اعتبار مانده اند.
علی پور تصریح می کند: برای اتمام این پروژه ها به 45 ميليارد و500 ميليون ريال اعتبار نیاز است. وی بیان می کند: در فصول گرم سال کمبود آب مهمترین مشکل عشایر این استان است. آبرسانی به سه هزار خانوار عشایری مدیرکل امور عشایری استان از آبرسانی به سه هزار خانوار عشایری استان خبر می دهد و می گوید: امسال بیش از 110 هزار متر مکعب آب آشامیدنی سالم با 11 تانکر بین هزار و 300 منبع ذخیره آب آشامیدنی عشایر توزیع شد. وی ادامه می دهد: عشایر کوچرو ظرف مدت 20 تا 25 روز از آب ذخیره شده در منابع خود استفاده می کنند. علی پور جمعیت عشایری استان را 11هزار و 200خانوار عشایری عنوان می کند و می افزاید: این تعداد در قالب 16 طایفه و شش ایل بومی و دو طایفه کشکولی و دره شوری از ایل قشقایی در این استان زندگی می کنند.
به گزارش خبرنگار مهر، ملا حجت به سختی چندین بار با امور عشایر تماس می گیرد و درخواست آب می کند. از بد شانسی او تانکر آب در جاده ناهموار دریلا گیر می کند و برای یک روز دیگر عشایر "قره گل" را منتظر آب می گذارد. اگرچه با پیگیری های مسئولین امور عشایر، در نهایت آب به عشایر "قره گل" می رسد اما به نظر می رسد رفع کامل مشکل کمبود آب شرب مناطق عشایری استان تنها از دست این نهاد ساخته نیست و نیازمند همکاری همه دستگاههای خدمت رسان است. ارتقای شاخص های زندگی این جامعه بی توقع تولید کننده که ۵۴ درصد گوشت قرمز و بیش از ۵۰ درصد از شیر مورد نیاز استان را تامین می کنند، به رشد تولید آن هم در شرایط نابسامان اقتصادی کشور کمک می کند. با این حال کاهش جمعیت عشایری به رغم افزایش جمعیت از ۲۲هزار خانوار در سال ۱۳۴۶به ۱۱هزار خانوار زنگ خطری است برای مسئولین که اجازه زوال تدریجی این جامعه تولیدکننده را ندهند. .................................. گزارش و عکس: شریف اسلامی
۱۳۹۲/۱۲/۵ - ۱۰:۱۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 81]
صفحات پیشنهادی
طرح آبرساني به گلپايگان يکي از مهمترين پروژه هاي آبي استان است
۵ اسفند ۱۳۹۲ ۸ ۵۸ق ظ طرح آبرساني به گلپايگان يکي از مهمترين پروژه هاي آبي استان است معاون نظارت بر بهره برداري شركت مهندسي آب و فاضلاب كشور طرح آبرساني به گلپايگان را يکي از مهمترين پروژه هاي آبي استان اصفهان برشمرد به گزارش خبرگزاري موج از اصفهان معاون نظارت بر بهره برداريمعاون وزیر نیرو : بیش از 700 پروژه نیمهتمام در حوزه آبرسانی کشور وجود دارد
معاون وزیر نیرو بیش از 700 پروژه نیمهتمام در حوزه آبرسانی کشور وجود داردمعاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا با اشاره به محدودیت اعتبارات و منابع مالی برای اجرای پروژههای آبرسانی در کشور گفت هماکنون بیش از 700 پروژه نیمهتمام در این بخش در کشور وجود دارد رحیم میدانی در حاشیهوزیر آب اردن اعلام کرد بحران بیآبی کشورهای عربی جدی است/ نیازمند پروژههای 200 میلیاردی هستیم
وزیر آب اردن اعلام کردبحران بیآبی کشورهای عربی جدی است نیازمند پروژههای 200 میلیاردی هستیموزیر آب اردن با بیان اینکه کشورهای عربی برای مواجه نشدن با بیآبی نیازمند 200 میلیارد دلار هستند گفت نزدیک 66 درصد از آب مصرفی کشورهای عربی در خارج از مرزها به دست میآید به گزارش خدانشگاه ها از ارایه پروژه های فانتزی در بخش نفت اجتناب کنند
دانشگاه ها از ارایه پروژه های فانتزی در بخش نفت اجتناب کنند اهواز- ایرنا- معاون مدیر امور فنی زمین شناسی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب گفت دانشگاه ها و مراکز علمی باید از ارایه پروژه های فانتزی و غیر کاربردی در بخش نفت اجتناب کنند به گزارش خبرنگار ایرنا فرخ ناصری کریم وند یکشنماینده مردم لاهیجان: وزارت خارجه برای توسعه دیپلماسی نفتی با کشورهای همسایه چه برنامه ای دارد؟
نماینده مردم لاهیجان وزارت خارجه برای توسعه دیپلماسی نفتی با کشورهای همسایه چه برنامه ای دارد سیاست > مجلس - عضو کمیسیون اقتصادی مجلس سوال خود از وزیر امور خارجه را تشریح کرد ایرج ندیمی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفت و گو با خبرگزاری خبرآنلاین با اشاره به در دستوتعداد طرحهای نیمه تمام آب به 700 مورد رسید/ اولویتبندی پروژههای آبرسانی
اقتصادی انرژی تعداد طرحهای نیمه تمام آب به 700 مورد رسید اولویتبندی پروژههای آبرسانی معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا با اعلام اینکه در حال حاضر 700 پروژه نیمه تمام آبرسانی در کشور داریم گفت برای تکمیل این طرح ها بیش از 40 هزار میلیاردتومان منابع مورد نیاز است به گزارشپنج پروژه آبرسانی عباس آباد نیمه کاره است
استانها شمال مازندران حسینی جو پنج پروژه آبرسانی عباس آباد نیمه کاره است عباس آباد - خبرگزاری مهر فرماندار عباس آباد شمار پروژه های نیمه کاره آبرسانی شهرستان را پنج طرح اعلام کرد و خواستار تسریع در تکمیل آن شد به گزارش خبرنگار مهر سید امیر حسینی جو پیش از ظهر شنبه در نشستاخبار کوتاه از آبی پوشان/استقلالی ها در مراسم افتتاح پروژه شهر پدیده
اخبار کوتاه از آبی پوشان استقلالی ها در مراسم افتتاح پروژه شهر پدیده اعضای تیم فوتبال استقلال صبح امروز در مراسمی در شهر پدیده کیش حضور پیدا کردند به گزارش نامه نیوز به نقل از فارس اعضای تیم استقلال صبح امروز برای افتتاح پروژه بزرگی در شهر پدیده کیش در آنجا حضور پیدا کردند در انماینده مردم گچساران و باشت در مجلس خبر داد اعتبار 140 میلیاردی از نفت برای 28 پروژه در گچساران و باشت
نماینده مردم گچساران و باشت در مجلس خبر داداعتبار 140 میلیاردی از نفت برای 28 پروژه در گچساران و باشتنماینده مردم گچساران و باشت از اعتبار 140 میلیاردی از محل نفت برای اجرای 28 پروژه ورزشی و فرهنگی در گچساران و باشت خبر داد غلامرضا تاجگردون امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس دطولانی شدن پروژه آبرسانی از تالوار جای افسوس دارد
چهارشنبه ۳۰ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۸ ۳۰ معاون امور عمرانی استاندار همدان گفت بسیاری از پروژههای عمرانی در دولت گذشته احساسی آغاز شد محمودرضا عراقی با حضور در دفتر خبرگزاری ایسنا منطقه همدان در گفت و گو با خبرنگار این خبرگزاری افزود در دولت گذشته در فضای احساسی پروژههای بسیاری کلنگوزیر نفت: قراردادهای نفتی ما باید جذابتر از کشورهای همسایه باشد/ اولویت میادین مشترک
وزیر نفت قراردادهای نفتی ما باید جذابتر از کشورهای همسایه باشد اولویت میادین مشترکوزیر نفت گفت قراردادهای نقتی ما باید جذابتر از کشورهای همسایه باشد و در این رابطه میادین مشترک در اولویت قرار دارند به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس بیژن زنگنه در همایش بررسی قراردادهای نامام جمعه جم: تکمیل پروژه آبرسانی کوثر در جم ضروری است
امام جمعه جم تکمیل پروژه آبرسانی کوثر در جم ضروری استامام جمعه جم گفت تکمیل پروژه آبرسانی کوثر در جم ضروری است به گزارش خبرگزاری فارس از جم حجتالاسلام محمد گنجی شامگاه دوشنبه در نشست مردم و مسئولان جم با استاندار بوشهر با تاکید بر لزوم حضور مردم در راهپیمایی 22 بهمن اظهار داشندیمی: وزارت خارجه برای توسعه دیپلماسی نفتی با کشورهای همسایه چه برنامه ای دارد؟/ منابع نفتی و گازی مشترک ایرا
ندیمی وزارت خارجه برای توسعه دیپلماسی نفتی با کشورهای همسایه چه برنامه ای دارد منابع نفتی و گازی مشترک ایران در حال غارت است عضو کمیسیون اقتصادی مجلس سوال خود از وزیر امور خارجه را تشریح کرد به گزارش نامه نیوز ایرج ندیمی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفت و گو با خبرآنلاین با ا700 پروژه آبی در کشور نیمه تمام است
استانها مرکز قزوین میدانی با مهر مطرح کرد 700 پروژه آبی در کشور نیمه تمام است قزوین- خبرگزاری مهر معاون امور آب و آبفا گفت در حال حاضر 700 طرح نیمه تمام در صنعت آب کشور وجود دارد که تکمیل آنها به 400 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد رحیم میدانی در حاشیه سفر یک روزه به قزوینوزیر نفت پاکستان: تلاش برای تکمیل پروژه گاز ایران را با وجود فشارهای آمریکا ادامه می دهیم
وزیر نفت پاکستان تلاش برای تکمیل پروژه گاز ایران را با وجود فشارهای آمریکا ادامه می دهیم اسلام آباد - ایرنا - وزیر نفت و منابع طبیعی پاکستان تاکید کرد این کشور تمام تلاش خود در مسیر پیشبرد و تکمیل پروژه انتقال گاز از جمهوری اسلامی ایران به پاکستان را با وجود فشارهای آمریکا انج1.5 میلیارد دلار اعتبار برای اجرای 451 پروژه اولویت دار مناطق نفتخیز جنوب
مدیریت برنامه ریزی تلفیقی شرکت ملی نفت 1 5 میلیارد دلار اعتبار برای اجرای 451 پروژه اولویت دار مناطق نفتخیز جنوب تهران - ایرنا - شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب با اعتباری بالغ بر 1 5 میلیارد دلار در سال ٩٣ اجرای ٤٥١ پروژه اولویت دار خود را در دستور کار قرار می دهد به گزارش ایرنا بجزییات تشکیل صندوق پروژه برای تامین مالی پروژههای نفت، گاز و پتروشیمی
یکشنبه ۴ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۱ ۱۷ مدیرعامل تامین سرمایه کاردان از تشکیل صندوق جهانی انرژی ایران IGEF خبر داد و افزود این صندوق که از نوع صندوقهای سرمایه گذاری در صنعت مشخص محسوب می شود با هدف تأمین قسمتی از منابع مورد نیاز از خارج از کشور برای انجام پروژه های صنعت نفت گاز و پتروش-
گوناگون
پربازدیدترینها